Akın'dan 'Evde kal' çağrısı

Bartın Valisi Sinan Güner tarafından başlatılan 'Bize 14 Gün Yeter' kampanyasına Bartın Belediyesinden de destek geldi. Vali Güner'in ifade ettiği gibi Bartın'da son dönemde vaka artışlarına dikkat çeken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları ve evde kalması çağrısında bulundu. Akın, ayrıca hijyen-maske-mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini de kaydetti.

Akın'dan 'Evde kal' çağrısı

Bartın Valisi Sinan Güner tarafından başlatılan “Bize 14 Gün Yeter” kampanyasına Bartın Belediyesinden de destek geldi. Vali Güner’in ifade ettiği gibi Bartın’da son dönemde vaka artışlarına dikkat çeken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “9 Mart’tan bu yana tüm Türkiye’de ve özellikle Bartın’da bu pandemi denilen salgınla mücadelemizi yapıyoruz. Valimiz Sayın Sinan Güner’in başkanlığında aldığımız İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla beraber Bartın’da çok önemli noktalara gelmiştik. Bartın Belediyesi olarak da Bartın’da dezenfekte işlemlerini defalarca yaptık. 40 bin civarına aracımızı da dezenfektan merkezinde dezenfekte ettik ve bunu yapmaya devam ediyoruz. 19 Mart’ta dezenfekte merkezimizi açmıştık ve o günden bugüne kadar hiç kapatmadık. Ama maalesef Haziran ayında sıfır olan vakamız bundan sonra yavaş yavaş yükselmeye başladı. Valimizin açıklamalarına göre de günlük vakalarımızın 100’ün üzerinde olduğu ifade ediliyor” dedi.

“Evde kal”

Vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları ve evde kalması çağrısında bulunan Cemal Akın şöyle devam etti:

“Bu Bartın ölçeğinde büyük bir rakam. Sayın Valimizin bir sloganla başlattığı bir kampanya var. “Evinde kal, misafir kabul etme, sosyal hayatı ertele.” Bu süreçte hem misafir kabul etmemeliyiz hem de misafirliğe gitmemeliyiz. 14 gün sabretmemiz gerekiyor. Eğer 14 gün sabretmezsek daha sıkıntılı hale geleceğiz. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamak en akıllıca iş. Bu hastalık semptomları da var korunma yöntemleri de. Vücutta kırgınlık, tat alamama, öksürük, boğaz ve vücut ağrısı, ishal gibi semptomları var. Bu semptomlar görüldüğünde hemen bir hekime başvurmamız gerekiyor.

“Sağlığımız için bunu yapmalıyız”

Biz 8 aydır edilen mücadele de başarılı çıkma durumundayız. Bu mücadelede başarılı olamazsak bizim ekonomimizde bozulacak. Evlere tekrar kapanma durumunda kalacağız. Biz kendi kendimize kontrollü sosyal hayata devam edebilmemiz lazım. Hastalıktan kurtulmamızın yolu evimizde kalmamız. Mümkünse iş yerinden, evimizden çıkmamız. Bizim hayatımızı biraz yavaşlatmamız gerekiyor. Bunun için Sayın Valimizin başlattığı “Bize 14 Gün Yeter” kampanyası bizler için önemli. Sağlıkçılarımız bu konuda tüm risklere ve bu hastalığa en fazla yakalanan kesim olmalarına rağmen müthiş mücadele verirken bizim de onlara yardımcı olmamız gerekiyor. Kendi sağlığımız için bunu yapmalıyız. Kendimizi düşünmüyorsak evde yaşadığımız insanları düşünmemiz gerekiyor.

“Hep birlikte bu Covid-19 virüsü iletinden kurtulalım”

Belediyemiz Valiliğimizin başlattığı bu kampanya kapsamında hazırlanan afişleri ev ev dağıtmaya çalışıyor. Diğer kurum ve kuruluşlarımız da bu afişlerin dağıtımını yapıyor. Burada kurallar var ve bu kurallar iyi okumak gerekiyor. Bunu da kendi sağlığımız için söylüyoruz. Evde bir kişiye bulaştığında artık tüm herkese bulaşıyor. Bu konuda ilimizde alınan kararlar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili bakanlıklarımızın aldığı kararlara da uygun oluyor. Bunun için en başta kendimize sonra da çevremize dikkat edelim. Hijyen-maske-mesafeye dikkat edelim ve hem kendimizi hem de çevremizi koruyalım. Hep birlikte bu Covid-19 virüsü iletinden kurtulalım. Allah hepimize sağlık için de yaşamayı nasip etsin.”