Müdürlükten sigarayı bırakma seferberliği

Halka ücretsiz solunum ve karbonmonoksit testleri

Müdürlükten sigarayı bırakma seferberliği

Haber Merkezi

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında vatandaşları sigara ve kötü alışkanlıklar konusunda bilgilendirdi. Müdürlük, Bartın Valiliğinde bilgilendirme standı açarken stantta vatandaşlara ücretsiz solunum ve karbonmonoksit testleri yapıldı.

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında Valilik Binası girişinde bilgilendirme standı açıldı. Stantta vatandaşlara ücretsiz solunum ve karbonmonoksit testleri yapıldı. Vatandaşlar solunum ve karbonmonoksit testlerine büyük ilgi gösterirken  l Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Dursun Koç da  standı ziyaret etti. vatandaşlara bilgilendirmede bulunduklarını ifade eden Koç, “Burada vatandaşlarımıza bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bugüne özel bir çalışma yapıyoruz. Sigara gerçekten her anlamda toksit bir ajan. Bir şekilde alışmamak gerekiyor. Alıştıktan sonra bağımlılık yaptığı için gerçekten kurtulmak çok zor. Gençlerimizi bilgilendirip sigaraya başlamamalarını sağlamamız lazım. Bunun içinde en kolay yol anne babaların sigara içmemesi lazım. Sigara içen ebeveynin sigara konusunda çocukları üzerinde çok fazla etkisi olmayabiliyor. Ebeveynlerin sigarayı bırakmaları ve çocuklarını da sigaradan uzak tutmalarını öneriyoruz.” Dedi.

ÜCRETSİZ HİZMET VERİLİYOR

bırakma konusunda ücretsiz hizmet verildiğini dile getiren Koç, “Devletimiz bu konuda ücretsiz olarak hizmet veriyor. Asıl olan hiç başlamamak. Sigaraya başlamamakla temiz bir hayat, temiz bir akciğer, rahat ve huzurlu bir şekilde ömrümüzü geçirme şansımız oluyor. Sigara sadece kanserle ilgili de değil, koroner arter hastalıklarla da oldukça ilişkili. Şu anda en çok ölüm sebebi koroner arter hastalıklarıyla ilgili ve bunu kanserler izliyor. İkisinin altında da sigara ve kötü alışkanlıklar bulunuyor. Sigara ve kötü alışkanlıklarla toplum olarak mücadele etmemiz gerekiyor. Türkiye’de bu konuda ki mücadele kapsamında çok iyi bir yere geleceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.