Millet Bahçesi ihalesi 24 Eylül'de!

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, 'Bartın'a değer katacak proje' olarak nitelendirdiği, Gölbucağı Mahallesi'nde yapılması planlanan Millet Bahçesi'nin 24 Eylül'de ihaleye çıkacağını duyurdu.

Millet Bahçesi ihalesi 24 Eylül'de!

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Bartın Millet Bahçesi ihalesinin 24 Eylül’de gerçekleştirileceğini açıkladı. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Bartın’ımıza değer katacak projemiz hayırlı olsun. Bartın Millet Bahçesi yapım ihalesini 24 Eylül'de gerçekleştiriyoruz. Bartın Merkez Gölbucağı Mahallesinde Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi yapım ihalesi 24 Eylül 2021 14:30’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca gerçekleştirilecek. Bartın’ımıza değer katacak, güzelliğine güzellik katacak bu önemli proje için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut'a teşekkür ederim” dedi.

Kurum: “Bartın’a 71 bin metrekare büyüklüğünde Bir millet bahçesi projemiz var”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mart ayında gerçekleştirdiği Bartın ziyaretinde Bartın’ 71 bin metrekare büyüklüğünde Milli Bahçesi projeleri olduğunu açıklamıştı. Bakan Kurum projeyle ilgili “Ülke genelinde 292 millet bahçesi yapıyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de 42 millet bahçemizi milletimize armağan ettik. Bartın’da da71 bin metrekare büyüklüğünde bir millet bahçesi projemiz var. Bartın millet bahçemiz için yer belirleme çalışmalarını bu ziyaretimizde tamamlıyoruz. İnşallah Nisan ayı içerisinde ihalesini yaparak inşa çalışmalarına başlayacağız” demişti.

“Proje Bartın’a değer katacak”

Belediye ziyareti sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ve beraberindekilerin durağı Millet Bahçesi olarak düzenlenecek olan Gölbucağı Mahallesi’nde fidanlık analı olmuştu.  Alanda inceleme yapılırken proje planı üzerinde Bakan Kurum’a bilgiler verilmişti.  Bakan Kurum, halen fidanlık olan alanda mevcut dokuyla uyumlu bir proje ortaya konulması talimatını vermişti.  Kurum, “Günlük hayatta konsept bir bahçe, afet ve olağanüstü durumlarda ise kentimiz için uygun bir toplanma alanı olarak dizayn edilecek olan proje Bartın’a değer katacak” ifadelerinde bulunmuştu.