MHP genel merkezi referandum için Bartın'da

Demirel'den 80 milyona 'evet' çağrısı

MHP genel merkezi referandum için Bartın'da

Nurdan Eroğlu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, MHP Bartın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen halk toplantısına katılmak için Bartın’a geldi. Demirel toplantı öncesinde Kaf Konak ve Rukiye Restaurant’ta bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumunda neden ‘evet’ diyeceklerini açıklayan Demirel, “Biz devletteki karmaşanın son bulması devleti yönetenlerin anayasal sınırlara çekilmesi için 16 Nisan’ da evet diyeceğiz” derken Bartın’da Türkiye’de yaşayan 80 milyona da ‘evet’ çağrısı yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Merkez Yürütme Kurulu (MYK)  Üyesi ve Ankara Milletvekili Mustafa Mit ve MYK Üyesi Sultan Gündüz MHP Bartın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen halk toplantısına katılmak için Bartın’a geldi. Demirel ve beraberindeki heyet toplantı öncesinde Kaf Konak ve Rukiye Restaurant’ta bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, teşkilat üyeleri de yer aldı.

DEMİREL: “GERİLİMLİ BİR ZAMAN DİLİMİNDEN GEÇİYORUZ”

Toplantıda 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumunda neden ‘evet’ diyeceklerini açıklayan Ruhsar Demirel, zorlu bir coğrafyada yaşadığımızı ifade ederek “Zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Ve bugün ülkemizin etrafına baktığımız zaman Suriye, Irak, Kafkaslar, Balkanlar her yerde çatışma ve huzursuzluk var. Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ile ilişkilerimiz inişli çıkışlı, Avrupa Birliği üyeleriyle olan durumlarımız son yaşanan olaylarla beraber dünkü Hollanda örneğinde olduğu gibi gerilimli bir zaman diliminden geçiyoruz. Güçlü devletlerin gelecek stratejileri için komşu coğrafyalarımızda etnik ve dini kimliklerini öne çıkması ve kışkırtılmış çatışmalarda arttırılmıştır. Başta Irak ve Suriye’deki olumsuz tablonun en büyük etkilenenin kuşkusuz Türkiye’dir. Toplamda 4 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Eğer Suriyeli sığınmacıların tümü bir ilde yaşamış olsalardı İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra Suriyeli sığınmacılar dördüncü büyük ilimizi oluşturacaklardı” dedi.

“MİLLİ BEKANIN MUHAFAZASI İÇİN İNİSİYATİF ALMAK KAÇINILMAZ OLDU”

Türkiye’nin sınırlarının ötesinde hiç bir terör unsurunun bulunmasına onay vermeyeceğini dair kararlığını Fırat Kalkanı Harekatıyla ortaya koyduğunu dile getiren Demirel, “Türkiye 24 Ağustos’tan buyana Fırat Kalkanı Harekatıyla vatan savunması yapmakta Milli güvenliğimizi sağlamak için bir mücadele vermektedir. Bu çerçevede Türkiye sınırlarının ötesinde hiç bir terör unsurunun bulunmasına onay vermeyeceğini dair kararlığını Fırat Kalkanı Harekatıyla ortaya koymuştur. FETÖ, PKK, İŞİD, PYD, YPG tüm terör örgütleri iplerini ellerinde tutanların tarafından Türkiye’ye yönlendirilmişken bunca sorun içinde devlet güçlü olmadığı, seri kararlar alamadığı, yönetimde fiili hukuki karmaşası sürdüğü müddetçe Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923 ruhuyla devamı mümkün görülmemektedir. Ülkemizin etrafından tüm bunlar olurken 2007 yılında TBMM’de yapılması gereken Cumhurbaşkanı seçiminin 367 toplamdı yeter sayısı dayatması ile çıkmaza girmesi, Cumhurbaşkanın halkoyuyla seçilmesi neticesini getirmiş ve sistem değişikliği için kaçınılmaz sonun başlangıcı olmuştur. Ve sonuçta 2014 Ağustosu’nda Cumhurbaşkanı ilk kez halk oyuyla seçilmiştir. 15 Temmuz darbe kalkışmasının gerçekleşmesi sonrasında ise Türkiye toparlanması milli bekanın muhafazası için Türkiye milliyetçinin devreye girmesi inisiyatif alması kaçınılmaz bir hal almıştır. İç sorunlara gömülmek siyasi kavgalar ve kutuplaşmalarla bölünmek hiçbirimizin tasvip etmeyeceği bir durumdur. Devletle millet arasındaki kenetlenmenin güçlendirilmesi gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir konjonktür için de kalıcı bir nitelikte milli mutabakatın milli ve manevi değerlerle sınırlanmış, uzlaşmanın şart olduğunu, fiili durum ve açmazın bir an önce sonlandırılmasını Türk töresine uygun bir devlet düzeninin devamını ertelenemez bir hedef olarak görmekteyiz” şeklinde konuştu.

“YENİLENMİŞ BİR UZLAŞMAYA ACİLEN İHTİYAÇ VAR”

MHP’nin siyaset çıkar mücadelesi, çekişme alanı,  çatışma sahası olmadığını vurgulayan Demirel, “Milliyetçi Hareket Partisi mensupları için siyaset çıkar mücadelesi çekişme alanı çatışma sahası değildir ve hiçbir zaman da olmamıştır. 11 Ekim 2016 tarihli TBMM Grup Toplantımızda Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli hükümet etme sistemindeki fiili sıkıntıların açılması yönetimdeki karmaşa ve anayasaya aykırı durumun rejim krizine dönüşmeden çözülmesi için Adalet ve Kalkınma Partisine çağrıda bulunmuştur. Türk milliyetçiliğinin açtığı yolda milli ruh ve ahlakın belirlediği ilkeler etrafında Türkiye’nin tarihi temellerinden kopmadan milli yeminlerinden ayrılmadan yenilenmiş bir sistem yapısı ile devamı şarttır ve bu ancak demokrasinin rehberliğinde olabilecektir. Yenilenmiş bir uzlaşma, kucaklaşma ve dayanışma ruhuna acilen ihtiyaç vardır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin gayesi ve amacı tamamen bunun içindir” ifadelerinde bulundu.

DEMİREL’DEN 80 MİLYONA ‘EVET’ ÇAĞRISI

16 Nisan’da bir partinin ya da bir şahsın oylanmayacağını oylanacak olanının hükümet etme sistemi olduğunu kaydeden Ruhsar Demirel, 16 Nisan’da bir partiyi ya da bir şahsı oylamayacağız. 16 Nisanda oylanacak olan hükümet etme sistemidir. Milletimiz huzuruna getirilen anayasa değişikliğini oylayacak kendi geleceği hakkında kendisi kararını verecektir. Referandumun yeni kutuplaşmalara sebep olamaması arzusundayız. Biz herkesin kararına hürmetkarız milletin tercihi ile çıkacak sonuca da herkesin saygılı olmasını bekliyoruz. Biz devletteki karmaşanın son bulması devleti yönetenlerin anayasal sınırlara çekilmesi için 16 Nisan’ da evet diyeceğiz ve 80 milyona da evet çağrısı yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE İÇİN ‘EVET’ DİYECEĞİZ”

“Biz devlet için millet için cumhuriyet için Türklüğün bekası için Türkiye için “evet” diyeceğiz” diyen Demirel son olarak “Mahkemelerin bağımsızlığının yanı sıra tarafsızlığının sağlanmasına 18 yaşının dolduran vatandaşlarımızın da seçilme hakkını elde etmesine Türkiye’nin artan nüfusu nedeniyle milletvekili sayısının 600’e çıkmasına milletvekili genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçim döneminin 5 yılda bir ve aynı gün yapılmasına, Gazi Meclisimizin yasama yetkisini güvenceye alarak denetim fonksiyonlarının güçlendirilerek daha da etkinleştirilmesine devlet yönetimindeki fiili zorlama ve açmazın bitmesi ve siyasetin toplum sözleşmesi sınırlarına çekilmesine güçler ayrılığının belirginleşmesine, yürütmeyi tahkim edip yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanına cezai sorumluluk getirilmesine ‘evet2 diyoruz. Bu ülke için yeminimiz var vazgeçilmeyecektir. Biz devlet için millet için cumhuriyet için Türklüğün bekası için Türkiye için evet diyeceğiz. Evet diyerek millet devlet kaynaşma ve kenetlenmesine seve seve destek vereceğiz. Sonuna kadar millet sonsuza kadar devlet 16 Nisanda evet diyoruz” şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından Ruhsar Demirel, Sultan Gündüz, Mustafa Mit daha sonra Bulut Düğün Sarayı’nda düzenlenen  halk toplantısına katıldı.