Sime-Sen Genel Başkanı Serdar Dursun Bartın'da

'Sivil memur asker kişi sıfatına dahil edilemez'

Sime-Sen Genel Başkanı Serdar Dursun Bartın'da

Nurdan Eroğlu

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Serdar Dursun Bartın’a geldi.  Sendika temsilcileri ve üyeleriyle buluşan Dursun, sivil memurun asker kişi sıfatına dahil edilmiş olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ayrıca Savunma ve Güvenlik Hizmet Kolu kurulması konusunda da ısrarlı olduklarını söyledi.

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Serdar Dursun Bartın’a geldi.  Bilgilendirme ve istişare toplantısına Dursun’un yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Yalçınkaya, Kemal Arslan, Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ercan Büyükkaya, Kocaeli Şube Başkanı Sevindik Saral, Kocaeli Temsilcisi Bahattin Akşit, Kadınlar Komisyon Şube Başkanı Aynur Özatalay, Batı Karadeniz Koordinatörü Yaşar Yılmaz, Zonguldak Temsilcisi Memiş Keskin, ,Bartın Temsilcisi Fidan Akkuş ve çok sayıda sendika üyesi sivil memur katıldı. rogramın açılış konuşmasını gerçekleştiren SİME-SEN Bartın Temsilcisi Fidan Akkuş, “Camiamızın sorunlarını bir kez daha kamuoyuna duyurmak, sıkıntılarımızı yetkililere iletmek ve çözüm önerilerimizi sunmak üzere düzenlemiş olduğumuz toplantımıza hoş geldiniz” dedi.

SİME-SEN Genel Başkanı Serdar Dursun ise konuşmasında TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü ve TBMM’de görev yapan sivil memurların yetkili sendikası olarak tüm sivil memur arkadaşların hak ve kazanımlarının geriye gitmemesi ve yeni kazanımlar elde edilmesi yönündeki çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Serdar Dursun şu açıklamalarda bulundu:

DURSUN: “ALDIĞIMIZ TEDBİRLER DEMOKRASİNİN SİGORTASI”

“Milli birlik ve beraberliğimiz ile demokrasiye olan bağlılığımız tüm dünyaya gösterilmiştir. Sivil memurların ülke demokrasisine olan katkısı ise gerçekten unutulmayacak ölçüdedir. Sendika olarak ilk andan itibaren almış olduğumuz tedbirler, birlik ve karargahlarda görev yapan üyelerimize ve sivil memurlara yönelik olarak yayınlamış olduğumuz “Emir komuta zinciri içerisinde kalın, darbeciler tarafından verilecek hiçbir emre uymayın” talimatımız ve Sendika yönetimi olarak bu talimatı, büyük bir vatanseverlik örneği olarak karar defterimize yazıp üyelerimizin arkasında durmuş olmamız, sivil memurun 15 Temmuz Darbe Girişimi karşısında demokrasinin sigortası olmasında çok büyük bir rol oynamıştır. 15 Temmuz gecesi gerek komuta kademelerinde gerekse birliklerde büyük bir kahramanlık örneği gösteren sivil memurlar, vatansever askerlerle, emniyet güçlerimizle omuz omuza mücadele etmiş, vatanı hain darbecilere teslim etmemiştir.

“SİVİL MEMUR ASKER GİBİ DEĞERLENDİRİLEMEZ”

 “Bunlardan bir bölümünde yapılan düzenlemeler lehte sonuçlanırken, bir kısmında ise sivil memur camiası hayal kırıklığına uğratılmıştır. Düzenlenen bir Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kanunu’nda yapılan değişiklikle sivil memurun asker kişi sıfatına dahil edilmiş olması bizler açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Sivil memur disiplin hükümleri açısından asker kişi gibi değerlendirilemez. Yapılan bu yanlışlıktan bir an önce geri dönülmesi gerekmektedir. Sendika olarak bu konuyu TBMM’de görüştüğümüz pek çok milletvekiline ve Milli Savunma Komisyonu üyelerine ilettik. Çözüm noktasında hazırlamış olduğumuz değişiklik metnini de kendilerine ilettik.  SİME-SEN olarak bu noktadaki talebimiz yeni düzenlenen yasada yer alan “Diğer Sınıflardaki Memurlar”  ibaresinin çıkartılmasıdır.

“PEK ÇOK KARIŞIKLIĞI ORTADAN KALDIRACAK”

Sayın Cumhurbaşkanı’na, Sayın Başbakan’a ve Saygıdeğer pek çok bakana, pek çok milletvekiline ve hemen her kademedeki ilgili bürokratlara sunmuş olduğumuz bir talep bulunmaktadır:  Savunma ve Güvenlik Hizmet Kolu kurulması. Sendika olarak çok önem verdiğimiz ve bundan sonra da vermeye devam edeceğimiz bu konuda ısrarlıyız. Yeni bir hizmet kolunun bu isimle kurulması, kamudaki sivil memurlar yönünden belirleyici olacak, mevzuat yönünden ise pek çok karışıklığı ortadan kaldıracaktır. Sime-Sen olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde güçlü tek ses olmamızı sağlayacak “Referans Memur Sendikası” projemizi uygulamaya devam ediyoruz. Milli Savunma Bakanlığı’nın yeni yapılanmasında Sime-Sen olarak sivil kadroların arttırılması için onurlu mücadelemiz devam ediyor.”