Merkezde geri sayım başladı

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi yakında hizmete gireceğini açıkladı. Tunç, merkezin çevre düzenlemesi ve tefrişatında da son aşamaya gelindiğini söyledi.

Merkezde geri sayım başladı

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi yakında hizmete gireceğini açıkladı. Merkezin çevre düzenlemesi ve tefrişatında da son aşamaya gelindiğini söyleyen Milletvekili Tunç, “Bartın Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi yakında hizmete girecek.  Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin yapım ve onarım işlerinin tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi ve tefrişatında da son aşamaya gelindi. Yakında hizmete girecek olan merkezde yer alan atölyelerde engellilerimizin psikolojik ve fizyolojik ihtiyaçlarını karşılayacak kazanımlar elde etmesini amaçlayan faaliyetler gerçekleştirecek” dedi.

“Bir çok alanda kazanım sağlayacaklar”

Merkezde engelli çocukların bir çok alanda kazanım sağlayacağını ifade eden Yılmaz Tunç, “Gündüzlü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kurulan saya atölyesinde, engelli çocuklarımıza ayakkabı yapımı ve dikimi öğretilecek, resim atölyesinde, el becerileri ve sanata olan ilgileri geliştirilecek, seramik atölyesindeki fırında pişirilen kupa bardak gibi kendi yaptıkları ürünleri sergileme şansları olacak, el işi atölyesinde, bileklik kolye vb. aksesuarları üretecekler, spor atölyesinde, engelli sporcu olabilmeleri için gerekli teknik metodları öğrenecekler, müzik atölyesinde bulunan 7 farklı enstrüman ile sanat becerileri gelişecek, uygulamalı mutfak atölyesinde ise kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek yemek pişirme tekniklerini öğrenerek bir çok alanda kazanım sağlayacaklar.  Merkez, peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacak” şeklinde konuştu.