20 milyon lavanta çeliği toprakla buluştu

Safi Tarım İşletmesine İl Özel İdaresi tarafından 3 yıl süreyle kiralanan, Büyükkıran Köyündeki, tarımsal vasfını kaybetmiş 85 dönümlük arazide, toprak iyileştirmesi ve sulama yatırımları yapılarak kurulan tesiste lavanta fidesi çeliği dikim işi, Bartınlı kadınların emekleriyle devam ediyor. Yaklaşık 25 milyon lavanta çeliğinden 20 milyonu 130 kadın işçinin 90 günlük çalışmasıyla toprakla buluştu.

20 milyon lavanta çeliği toprakla buluştu

Safi Tarım İşletmesine İl Özel İdaresi tarafından 3 yıl süreyle kiralanan, Büyükkıran Köyündeki, tarımsal vasfını kaybetmiş 85 dönümlük arazide, toprak iyileştirmesi ve sulama yatırımları yapılarak kurulan tesiste lavanta fidesi çeliği dikim işi, Bartınlı kadınların emekleriyle devam ediyor. Yaklaşık 25 milyon lavanta çeliğinden 20 milyonu 130 kadın işçinin 90 günlük çalışmasıyla toprakla buluştu.  Bartın Valiliği’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“İthalat yerine yerli üretim olması, ülke içi fide taleplerin Bartın’dan karşılanacak olması, fide ihracatı ve lavanta yağı ve balı başta olmak üzere piyasa değeri yüksek üretimin Bartın’da kurulacak tesislerde üretilecek olması İlimiz istihdamı ve ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. Lavanta dikilen bahçelerinin görsel güzelliği İlin turizmine ayrıca katkı sağlayacaktır. Bu tesisi ilimize kazandıran ve lavanta yağı ve buna bağlı kozmetik ürünler ile bal üretim tesisi yatırımları devam eden, Bartın’da kurulu, Çiftçi Kayıt Sistemi, vergi ve iş yeri kaydı Bartın olan Safi Tarım İşletmesi’ne ve yatırımcısı Şenol Karayaman’a teşekkür ederiz.”