Meclis denetim komisyonu üyelerini seçti

Meclis 2014-2018 Mali Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Planını da ilgili komisyonlara havale etti.

Meclis denetim komisyonu üyelerini seçti

Nurdan Eroğlu

Ocak ayı gündemini görüşen İl Genel Meclisi, Denetim Komisyonu üyelerini seçti. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve Meclis Üyeleri Yusuf Ziya Aldatmaz, Recep Regaip Bayraktar, Mustafa Güney ve Savaş Buyurman Denetim Komisyonu üyeleri olarak seçildi. Meclis 2014-2018 Mali Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Planını da ilgili komisyonlara havale etti.

Ocak ayı gündemini görüşen İl Genel Meclisi, Denetim Komisyonu üyelerini seçti. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında toplanan Meclis Üyeleri aynı zamanda 2014-2018 Mali Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Planını da Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Sanayi ve Ticaret Komisyonu’na havale etti. İl Genel Meclis Gündemine alınabilen Stratejik Plan, 2014 yılı yerel seçimlerin ardından bütçe görüşmesi için toplanan Kasım Ayı İl Genel Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanmıştı. Vali Seyfettin Azizoğlu’nun yerine Vali Nusret Dirim’in atanmasını fırsat olarak gören İl Özel İdaresi, Stratejik Planı İl Genel Meclisi ocak ayı toplantılarının gündemine aldı.

DURSUN: “HEDEFLERİMİZİ REVİZE EDECEĞİZ”

Yasanın Özel İdarelere getirdiği önemli bir yenilik Plan değişikliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, “Stratejik planlar hepinizin bildiği gibi 5302 sayılı yasanın Özel İdarelere getirdiği önemli bir yenilik. Bu yasa stratejik planla özel idarelere hakikaten 5 yıllık önemli hedef koyma argümanı meclisimizin önüne konulmuş bir çalışmaydı. Türkiye’de özel idareler başarılı olduysa işte bu önüne koyulan hedeflerle başarıya ulaşıldı. O nedenle bizde Bartın’da hakikaten kendimizin anayasası çalışmalarımızın anayasası olarak gördüğümüz bu plan geçmişte 2015, 2016 ve 2017 çalışma yatırım programlarımızı hazırlarken hep bu plana sadık kaldık. Bu planın güncellenmesi için en az iki yıl geçmesi gerekiyordu ya da Vali’nin değişmesi gerekiyordu. Bizde Sayın Valimizin değişmesini ve iki yılın geride kalmasını fırsat bildik. Geçmişte bu çalışmayı nasıl yürüttüysek burada ilgili kamu kurumlarından gerekli görüşleri de alarak bu güncellemeleri hep birlikte yapacağız. Yani eğitimden sağlığa tarımdan turizme her alanda bu güncelleme çalışmalarını önümüzdeki bir aylık süre içerisinde tamamlamış olacağız. Hedefimiz Bartın’ı bu plan doğrultusunda daha iyi noktaya taşımak. Bunu tek başına hiç kimse yapamaz. O nedenle Bartın’daki bütün kamu kurumlarıyla buradaki karar organıyla burada müşterek noktada buluşturacağız ve yine bugün başlayan ve 2018’e devam eden hedeflerimizi revize edeceğiz. Bu arada yeni hedeflerde koyarak bu çalışmalarımızı iyi bir sonuca bağlayacağız. Bu konuda da başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

DENETİM SÜRECİ 40 GÜN SÜRECEK

Denetim Komisyonu üye seçimindeyse AK Parti grubu adına aday gösterilen Kenan Dursun, Yusuf Ziya Aldatmaz, Recep Regaip Bayraktar, Mustafa Güney ve MHP grubu adına aday gösterilen Savaş Buyurman oyların tamamını alarak Denetim Komisyonu Üyeliğine seçildi. Kenan Dursun üye seçimiyle ilgili olarak “ Meclisimizin tamamının oyuyla Denetim Komisyonu üyelerimiz seçilmiştir. Ben aday olan arkadaşlarımıza ve Mecliste oy birliğiyle komisyonumuzun seçilmesine katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık 40 gün boyunca sürecek bir denetim süreci olacak. Yapılacak çalışmalarda arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Meclis, toplantıda aynı zamanda Tuncay Mehmet Akyol ve Sezgin Bağış’a ait imar planları ile ilgili dosyayı da görüştü.  Her 2 dosyada İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.