GMİS'e taziye ziyaretleri

GMİS, Hakkı Arslan'ı kaybetmenin acısını yaşıyor

GMİS'e taziye ziyaretleri

Haber Merkezi

Geçirdiği rahatsızlık sonucu Bartın Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi görürken 31 Aralık’ta yaşamını yitiren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri ve Amasra GMİS Şubesi Eski Başkanı Hakkı Arslan için GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Merkez Yönetim Kurulu’na taziye ziyaretleri devam ediyor. GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu ve Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Demokrasi Platformu ve Birleşik Kamu –İş Zonguldak Şubeler Yönetim Kurulu GMİS’e taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu Bartın Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi görürken 31 Aralık’ta yaşamını yitiren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri ve Amasra GMİS Şubesi Eski Başkanı Hakkı Arslan için GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Merkez Yönetim Kurulu’na taziye ziyaretleri devam ediyor. GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu ve Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi. Hakkı Arslan ile uzun yıllar maden işçisi ve emek dünyası için GMİS çatısı altında birlikte sendikal mücadele verdiklerini söyleyen Muslu; “Çok sevdiğim bir dava arkadaşımı kaybetmiş olmanın derin acısını yaşıyorum. Arkadaşımız maden işçisinin mücadelesinde daha uzun yıllar katkı verecekti. Daha gerçekleştirmek istediği gayeleri vardı. Yazık oldu” dedi.

DEMİRCİ: “ONU ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Daha uzun yıllar birlikte görev yapacakken, hiç akılda olmayacak bir zamanda arkadaşını kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Son ana kadar iyileşip ayağa kalkmasını bekliyorduk. Çünkü biz onun mücadeleci kişiliğinden hep bunu bekliyorduk. Ama bu kez böyle olmadı ve onu kaybetmiş olmaya alışamadık. Onu asla unutmayacağız” şeklinde konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ TURANLI’DAN GMİS’E BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı da GMİS’i ziyaret ederek başsağlığı diledi. Demirci’ye, Hakkı Arslan için taziyelerini bildiren Turanlı’nın ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, GMİS Genel Eğitim ve Teşkilat Sekreteri Satılmış Uludağ’da hazır bulundu.

ZONGULDAK DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN ZİYARET

Zonguldak Demokrasi Platformu, dönem sözcüsü Erdoğan Kaymakçı başkanlığında GMİS’i ziyaret ederek başsağlığı diledi. Demokrasi Platformu adına taziyelerini bildiren Kaymakçı; “Arkadaşımız uzun yıllar gerek Bartın’da ve gerekse Zonguldak’ta emek ve demokrasi mücadelesinde en ön saflarda yer almıştı. Aramızdan tamda kendisine ihtiyaç duyulduğu anda aramızdan zamansız ayrıldı. Sizin ve maden işçilerinin ve tüm sevenlerinin acısını paylaşıyoruz. Kendisini unutmayacağız” dedi.

“SENDİKAL MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Taziye ziyareti için teşekkürlerini belirten Demirci ise  “Arkadaşımızı çok erken, hiç akılda olmayacak şekilde kaybetmenin çok büyük acısını yaşıyoruz. Daha uzun yıllar emek ve demokrasi için birlikte mücadele edecektik. Acımızı paylaşarak bir nebze olsun ferahlattınız. Sizlere çok müteşekkiriz. Kendisinin gözlerini asla açık bırakmayacak, sendikal mücadelemizi onun manevi kişiliğinden alacağımız güçle yükseltmeye devam edeceğiz. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

KAHVECİ: “ARAMIZDAN ZAMANSIZ AYRILDI”

Birleşik Kamu –İş Zonguldak Şubeler Yönetim Kurulu da Metin Kahveci başkanlığında, GMİS’e taziye ziyaretinde bulunanlar arasında yer aldı. Kahveci; “Rahmetli başkanı uzun yıllar tanırdım.  Pek çok kez demokratik eylem ve toplantılarda bir araya geldik. Zamansız ayrıldı aramızdan. Kendisine Allah’tan rahmet, sizlerin nezdinde GMİS camiasına ve madenci camiasına başsağlığı diliyoruz” derken Ahmet Demirci ise  “Birleşik Kamu İş olarak acımızı paylaştığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizlere minnettarız” ifadelerinde bulundu.

28 Aralık'ta geçirdiği beyin kanaması sonucu Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Hakkı Arslan, 1 Ocak’ta baba ocağı olan Bartın’ın Arıt köyünde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verilmişti.