MECLİS 2021'İN PERFORMANS PLANINI KABUL ETTİ

Kasım gündemi kapsamında 2021 Mali Yılı Bütçesi, 2021 Mali Yılı Performans Planı, 2021 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programı'nın masaya yatıran İl Genel Meclisi, 65 milyon TL olarak belirlenen bütçeye uygun olarak hazırlanan 2021 Mali Yılı Performans Planını oy çokluğu ile kabul etti.

MECLİS 2021'İN PERFORMANS PLANINI KABUL ETTİ

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 12. Birleşimini  İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2021 Mali Yılı Performans Planı’nın komisyon raporları doğrultusunda genel görüşmelere başlandığını ifade eden Başkan Dursun, “5302 Sayılı Özel İdare Kanunu gereği Kasım ayı toplantılarının bütçe görüşmelerine denk gelmesi nedeniyle 20 gün olarak planlandı. 2021 Mali Yılı Performans Planı’nın komisyon raporları doğrultusunda genel görüşmelere başlandı. 8 gündür mecliste gerçekleştirilen tüm müdürlüklerin genel görüşmeleri ise tamamlandı. Bu kapsamda performans planında yapılan ilave ve değişiklikleri aynı şekilde çalışma ve yatırım programlarına yansıyacak. O nedenle bütçenin omurgası olarak nitelendirilen bu çalışmayı meclis olarak son derece önemsiyoruz” dedi.

Oy çokluğu ile kabul edildi

Planın oy çokluğu ile kabul edildiğini kaydeden Kenan Dursun “65 milyon TL olarak belirlenen 2021 mali yılı performans planının Müdürlükler bazında dağılımı yapıldı.  Öz kaynağın 65 milyon TL, Dış Kaynağın 28 milyon 918 bin 882 TL, Toplamda da 93 milyon 918 bin 882 TL olarak meclisin oy çokluğu ile kabul edildi.  Müdürlüklerimizin ödenek dağılımı ile ilgili açıklamaları çalışma ve yatırım programının genel görüşmelerinden sonra kamuoyuyla paylaşılacak.  8 gündür yoğun tempoyla yürütülen çalışmalara katkı sağlayan meclis üyelerimize ve idaremizin tüm çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.