Kumluca'da korona tedbirleri devrede

Tüm Türkiye'de olduğu gibi başta Bartın Belediyesi olmak üzere ilçe ve belde belediyelerince de koronavirüs salgınına karşı önlemler alınırken çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kumluca Belediyesi de bu kapsamda beldede bir dizi önlemler aldı.

Kumluca'da korona tedbirleri devrede

Tüm Türkiye’de olduğu gibi başta Bartın Belediyesi olmak üzere ilçe ve belde belediyelerince de koronavirüs salgınına karşı önlemler alınırken çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kumluca Belediyesi de bu kapsamda beldede bir dizi önlemler aldı.  Virüse karşı Devletimiz tüm tedbirleri alırken topyekün mücadele kapsamında hepimize ortak sorumluluklar düştüğünü belirten Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can da yürütülen çalışmaları anlatırken vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Başkan Can, şöyle konuştu:

“Bizler tüm çalışanlarımızla birlikte 7/24 hizmetinizdeyiz. Kendiniz, sevdikleriniz ve ülkemiz için evde kalarak Koronavirüsle mücadeleye destek olalım.65 yaş üzeri büyüklerimiz ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızdan ihtiyaçlarını karşılayacak yakını olmayanların temel ihtiyaçları için 112 Acil Çağrı Merkezini ve Belediyemizin 0 378 446 60 32 numaralı telefonunu aramalarını rica ediyorum. Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 21 Mart 2020 tarihli kararı uyarınca Belediyemiz Mesire Alanı, Park ve bahçeleri Kovit-19 virüsünün yayılma tehlikesine karşı geçici süreyle kapatılmıştır.

Cadde ve sokaklar yıkanıyor

 Koronavirüsle mücadele çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ekiplerimiz cadde ve sokaklarda köpüklü ve ilaçlı su ile yıkama çalışması yapıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, ayrıca Beldemize bağlı köylerimize yolcu taşımacılığı yapan minibüsleri dezenfekte ediyoruz. Covit-19 tedbirleri kapsamında Belediyemiz hizmet binası girişine ve katlarına, ana cadde meydan alanına ve halk pazarının kurulacağı kapalı pazaryeri çevresine El dezenfektanları yerleştirdik. Yine Ortak kullanım alanı olan Beldemizdeki Banka ATM’sine El Dezenfektanı yerleştirdik. Bilindiği gibi Koronavirüs (Covit-19 ) tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Virüse karşı Devletimiz tüm tedbirleri alırken topyekün mücadele kapsamında hepimize ortak sorumluluklar düşüyor.

“Evlerinizden çıkmayın”

Covit -19 Virüsüne karşı olağanüstü çaba sarf eden Sağlık Bakanlığımız ve yetkili kurulların açıkladığı kurallara riayet ederek mücadeleye katkı sağlamak hepimizin görevi. Unutmayalım ki hiçbir şey sağlığımızdan daha önemli değil. Özellikle yurtdışından dönen vatandaşlarımızın 14 gün kuralına uyarak yurda giriş yaptıktan sonra 14 gün evlerinden çıkmamalarını rica ediyoruz. Eğer zaruri ihtiyaçları olursa ve ihtiyaçları temin edecek yakınları yoksa Belediye olarak ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde geçmişte bir çok badireyi atlattığımız gibi, Devlet ve millet işbirliğiyle, bilim akıl ve inançla, önerilen tedbirlere de riayet ederek bu günlerinde üstesinden gelinecektir. Unutmayalım ki Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.”