'Kesin Hesap' ve 'Taşınır Kesin Hesap' kabul edildi

2020 yılına ilişkin Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesap ile ilgili komisyon raporları, CHP'li İl Genel Meclisi üyelerinin 'çekimser' oylarına karşılık AK parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı, yapılan işari oylama sonucunda 'oy çokluğuyla' İl Genel Meclisinde kabul edildi.

'Kesin Hesap' ve 'Taşınır Kesin Hesap' kabul edildi

 ‘İl Genel Meclisi’nin Kenan Dursun’un başkanlığında üyelerin eksiksiz katılımı ile gerçekleştirdiği Haziran ayı oturumları sürüyor. Bu ayki oturumların üçüncü gündem maddesinde yer alan 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Dursun, “2020 Mali Yılı Kesin Hesabı’nın öz kaynak gelir gerçekleşmesi 54 milyon 846 bin 787,27 TL, dış kaynak gelir gerçekleşmesi de 54 milyon 746 bin 71,49 TL olmak üzere toplamda 109 milyon 592 bin 858,76 TL oldu. Gider gerçekleşme tablosu ise öz kaynakta 54 milyon 131 bin 201,05 TL, dış kaynakta 54 milyon 455 bin 885,63 TL olmak üzere toplamda 108 milyon 587 86,68 TL olarak gerçekleşti. Gerçekleşen tablo gelirler açısından Meclisin 2020 yılı bütçe tahminini doğruladı” dedi.

 

CHP çekimse kaldı ‘Oy çokluğu’ ile kabul edildi

 

Daha sonra yapılan oylamada, CHP’li İl Genel Meclisi üyelerinin ‘çekimser’ oylarına karşılık AK parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı, yapılan işari oylama sonucunda ‘oy çokluğuyla’ kabul edildi.

 

İl Genel Meclisi tarafından bütçe döneminde 55 milyon TL olarak öngörülmüş olan tahmini gelir bütçesinin yılsonu geldiğinde gelir gerçekleşmesi açısından denk gelmiş olmasının karar organı olan İl Genel Meclisi’nin bu konudaki isabetli karar vermiş olmasından kaynaklandığına dikkat çeken Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O nedenle 2020 yılı bütçesinin hazırlanmasında katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Tabii Kesin Hesapların bir başka önemli tarafı da gider ve proje gerçekleşmesi. Meclis’te onaylanan çalışma ve yatırım programının gerçekleşme oranları da kabul edilebilir seviyelerde. Oluşan bu tabloda iki taraflı bir başarı söz konusu… Bu konuda en büyük pay, gelir gerçekleşmesindeki doğru öngörüsüyle İl Genel Meclisimizin. Projelerin gerçekleştirilme oranlarının yüksekliği göz önünde bulundurulduğunda da İdare’nin hakkı teslim edilmeli diye düşünüyorum. O nedenle bu tablonun ortaya çıkmasını sağlayan Meclisimize ve İdaremize yürekten teşekkür ediyoruz.”

Dursun, daha sonra 2020 Mali Yılı Taşınır Kesin Hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu’nun Meclis Başkanlığı’na ulaştığını söyledi. Raporların okunmasının ardından yapılan işari oylama sonucunda da Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyelerinin ‘çekimser’ oylarına karşılık diğer üyelerinin ‘kabul’ oylarıyla ‘oy çokluğu’yla karara bağlandığını söyledi.