Karakaş 'Hattat'a verilecek tek kuruş yok'

CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Hattat Holding'in Amasra Belediyesi'ne ve Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'a açmış olduğu 1 milyon TL'lik tazminat davasına tepki gösterdi. Başkan Karakaş 'Hattat Holding'e ne Amasra Belediyesi'nin ne Belediye Başkanı Recai Çakır'ın, ne de Amasra ve Bartın halkının verilecek tek kuruşu yoktur' dedi.

Karakaş 'Hattat'a verilecek tek kuruş yok'

CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Hattat Holding’in Amasra Belediyesi’ne ve Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a açmış olduğu 1 milyon TL’lik tazminat davasına tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.  Hattat Holding’in Amasra ve Bartın halkının gözünde itibarının sıfır olduğunu ifade eden Karakaş, Hattat Holding’e bölgede olmayan itibarını ve şansını zorlamaması, bir daha dönmemek üzere tasını, tarağını toplayıp Amasra'yı terk etmesi, tarihi ve doğası ile dünyanın eşsiz güzelliklerine sahip Amasra’yı rahat bırakması çağrısında bulundu.

“Mücadelemiz ülkenin desteğini almış bir mücadeledir

CHP İl Başkanı Karakaş, şunları söyledi:

“Amasra ve Bartın halkının termik santrale karşı örgütlü gücü Bartın Platformu’nun öncülüğünde yaklaşık 16 yıldır Amasra ilçemizde HEMA A.Ş tarafından Amasra’da yapılması planlanan termik santral projelerine karşı fiili olarak sokaklarda, hukuki olarak da adli makamlarda verilmekte olan bu onurlu mücadelemiz, Bartın ve Amasra sınırlarını aşmış ülke kamuoyunun ilgisini çekmiş ve desteğini almış bir mücadeledir. Bu mücadele rekor sayıda verilen itiraz ve yine rekor sayıda mahkemelere verilen başvuru dilekçeleri ile tarihe not düşülen örnek bir mücadeledir. Bartın ve Amasra halkının haklı mücadelesi hukuki olarak mahkeme kararları ile desteklenmiş, Hattat Holding'e ya kömür çıkar, yada tasını, tarağını topla bölgeyi terk et denmiştir.

“Kömürün yerli ve milli olarak çıkarılarak sürdürülmesi belirtilmişti”

Değerli Bartın ve Amasra Halkı; Tüm bu yaşanılan süreçler sonrasında Kasım 2020 tarihinde, Amasra Gömü köyünde Hattat Holding’e ait tesislerde iktidar partisi AKP ' yerel yetkililerinin, Holding yöneticileri ve Çinlilerden oluşan heyetle yapmış oldukları toplantının kamuoyuna açıklanmasının ardından, Bartın Platformu tarafından açıklama yapılarak, kimsenin kömür çıkarmaya itirazının olmadığı, kömürün yerli ve milli olarak çıkarılarak sürdürülmesi belirtilmişti. Bu duyarlılığın yerel düzeyde kalmaması için de Bartın Platformu tarafından alınan karar gereği, kömür çıkarma işleri ile ilgilenebilecek şirketlere Bartın Platformun eş sözcüsü sıfatı ile Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır tarafından mektup gönderilmişti.

“Amasra ve Bartın halkının verilecek tek kuruşu yoktur”

Termik santral projesi ile ilgili hem idari hem de hukuki tam bir açmaza giren Hattat Holding bu mektubu gerekçe göstererek Amasra Belediye Başkanımız Recai Çakır ve Amasra Belediyesi hakkında ‘Ticari itibarının zedelendiği’ iddiası ile 1.000.000 TL’lik tazminat davası açmıştır. CHP Bartın İl ve İlçe Örgütleri olarak Hattat holding’in Ülkemiz içinde ve dışındaki şu anki itibarının seviyesinin nasıl olduğunu bilemeyiz, bildiğimiz ise Amasra ve Bartın halkının gözünde itibarının sıfır olduğudur.  Kendisine çağrımız, bölgede olmayan itibarını ve şansını zorlamaması, bir daha dönmemek üzere tasını, tarağını toplayıp Amasra'yı terk etmesi, tarihi ve doğası ile dünyanın eşsiz güzelliklerine sahip ilçemizi rahat bırakmasıdır. Hattat Holding’e ne Amasra Belediyesi’nin ne Belediye Başkanı Recai Çakır'ın, ne de Amasra ve Bartın halkının verilecek tek kuruşu yoktur.”