Karabük'e alternatif yolda çalışma tam gaz

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız-Hasankadı-Yenice-Karabük duble yolunca başlayan birinci etap çalışmalarını inceledi. Bartın-Karabük arasında alternatif bir yol olacak ve bu yola önem verdiklerini ifade eden Tunç, bu yollarla Kozcağız'ın adeta bir kavşak noktası olacağını söyledi. Yılmaz Tunç ayrıca Kumluca Beldesi atıksu arıtma tesisi inşaatının başladığını da açıkladı.

Karabük'e alternatif yolda çalışma tam gaz

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız-Hasankadı-Yenice-Karabük duble yolunca başlayan birinci etap çalışmalarını inceledi. Yolun yapımını üstelenen firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Yılmaz Tunç, “Kozcağız bölgesindeki çalışmaları görmek için buraya geldik. Kozcağız-Yenice-Karabük yolunun ilk etabının çalışmaları başladı. Kışla Baraj geçişinin yapıldığı yoldayız. Şuanda çalışmalar devam ediyor. Hemen barajın olduğu bölümde Kozcağız’a bağlantısı için bir tünel çalışması da olacak. Şuanda onun proje çalışmaları devam ediyor. İhalesi de yapıldıktan sonra buradaki geçiş kolaylaşmış olacak. Çalışanlarda bilgiler aldık. Karayollarına, müteahhit firma yetkililerine, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Ulaştırma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu yola önem veriyoruz”

Kozcağız-Hasankadı-Yenice-Karabük yoluna önem verdiklerini ifade eden Tunç, “Bu yol Bartın-Karabük arasında alternatif bir yol olacak ve bu yola önem veriyoruz. Bartın’dan Kozcağız’a kadar şuanda çalışmaları devam eden duble yol çalışmalarımız var. Kozcağız’dan Hasankadı’ya, Hasankadı’dan da Yenice’ye, Yenice’den de Karabük’e gidecek bir yol bu. Filyos Projesinin Karabük demir çeliğe bağlanması, Safranbolu’nun Amasra’ya bağlanması aynı zamanda Karabük’teki demir çelik sektörünün Karadeniz’in en büyük limanı olacak olan Filyos Limanına bağlanması için bu yolun yapılması önemli. Etap etap bu çalışmalara devam edeceğiz. Aynı zamanda Kozcağız Barajımızda da son aşamaya doğru geliyoruz. Kozcağız-Kumluca arasındaki baraj içinde kalan yolun yapımı da sonbahar gibi inşallah tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.

“Kozcağız kavşak noktası olacak”       

Kozcağız’ın bu yollarla bir kavşak noktası olacağını kaydeden Tunç, “Kozcağız Barajımızın da bitmesiyle Bartın’ımız sel riskinden büyük ölçüde korunmuş olacak. Biliyorsunuz ki Kirazlıkköprü, Kozcağız ve Kışla Barajımızla Bartın’ı sel korkusundan kurtarmıştık. Şimdi bu yollarla Kozcağız’ımız adeta bir kavşak noktası haline geliyor. Dünya pandemiyle savaşırken Türkiye hem pandemideki tedbirlerini arttırıyor hem de yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bunun en bariz örneği de Kozcağız bölgemizdeki bu çalışmalar. Her yer bir şantiyeye dönmüş durumda. Sahil yolumuza da büyük önem veriyoruz. Karaman Köyü’ne kadar Kurucaşile’mizin sahil yolunu da kış gelmeden hazır hale getireceğiz” ifadelerinde bulundu.

Kumluca Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı başladı

Ayrıca Kumluca Beldesi atıksu arıtma tesisi inşaatının başladığını da açıklayan Tunç, 16 Haziran 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca Ankara’da Yapım ihalesi gerçekleştirilen Kumluca Beldesi Atıksu Arıtma Tesisinin 256 metreküp/ gün kapasiteli olacağını ve inşaatın müteahhit firmaya yer tesliminden itibaren 15 ayda tamamlanacağını söyledi.

Tüm ilçe ve beldeler tamamlanacak

Milletvekili Tunç, Bartın’da çevre yatırımlarına çok büyük önem verdiklerini belirterek, Bartın Merkez Atıksu arıtma tesisleri başta olmak üzere, Bartın OSB, Amasra, Kurucaşile, Kozcağız, Arıt, Çakraz, İnkumu atıksu arıtma tesisleri, Amasra, Çakraz, İnkumu derin deniz deşarjları ve bazı köylerimizde paket arıtma tesislerini hayata geçirdiklerini, Ulus İlçesi atıksu arıtma tesislerinin inşaatının devam ettiğini, Abdipaşa ve Hasankadı beldelerinin atıksu arıtma tesisleri proje çalışmalarının ardından bu beldelerde de yapım ihalesi aşamasına geçeceklerini böylece Bartın’da tüm ilçe ve beldelerde atıksu arıtma tesislerinin yapımlarını tamamlayarak ırmakların ve denizlerin kirlenmesinin önüne geçeceklerini söyledi.

 

 

Karabük'e alternatif yolda çalışma tam gaz
Karabük'e alternatif yolda çalışma tam gaz
Karabük'e alternatif yolda çalışma tam gaz
Karabük'e alternatif yolda çalışma tam gaz
Karabük'e alternatif yolda çalışma tam gaz
Karabük'e alternatif yolda çalışma tam gaz
Karabük'e alternatif yolda çalışma tam gaz