Kalaycı 'Terörle mücadeleye büyük önem veriyoruz'

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, terörle mücadeleye büyük önem verdiklerini, aynı hassasiyeti diğer partilerden de beklediklerini söyledi.

Kalaycı 'Terörle mücadeleye büyük önem veriyoruz'

Geçen hafta Suriye ve Irak'a askeri harekat yapılmasına izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile ilgili mecliste yapılan oylamayı değerlendiren Başkan Kalaycı, “Burada izah edilemeyen sonuçlar ortaya çıkıyor. Bir taraftan başında ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu başında Cumhuriyet olan partinin hayır oyu ile karşılaşıyoruz. Verdikleri oylara da anlamsız şekilde bahane bulmaya çalışıyorlar. Söz konusu tezkeredeki maddelerin hemen hemen tamamı 2 yıl önceki tezkerede de vardı. O zaman evet oyu verildi, şimdi ne oldu da oylar birden hayıra düştü? Ülkenin menfaatleri, siyasi hırslarınızın, sizleri kumanda edenlerin hırslarından daha mı önemsiz? Vatandaşlarımız bu yapılanları görüyor. Bu ülkenin menfaatlerine yönelik olan bu tür önemli gelişmelere, sırf oy uğruna, birilerine şirin gözükmek için verilen hayır oyu gerekli cevabı zamanı gelince milletimizden alacaktır” dedi.

 “Amaçları ülkenin menfaatleri değil, kendi menfaatleri”

Milli güvenlik açısından elzem olan terörle mücadelenin güçlü bir şekilde sürmeye devam edeceğini de kaydeden Kalaycı, “Milli Savunma Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve Milli İstihbarat Teşkilatımızın faaliyetleri güçlü bir şekilde sürüyor. En son tezkere meclise getirildi. Maalesef hayır oyu veren partilerin milli hassasiyetten yoksunluğu ile karşı karşıya kaldık. Bu tezkere ile yapılan operasyonlar söz konusu olmasaydı Suriye ve Irak'ta terör devletçikleri dediğimiz fiili oluşumlar olacaktı. Türk Silahlı Kuvvetleri oraya girip, bölgeyi örgütlerin başına yıkmıştır. Sınırlarımızın yakınlarında terör oluşumuna müsaade etmeyeceğimiz en kararlı bir şekilde gösterilmiştir. PKK, DEAŞ gibi örgütlerle yoğun bir mücadele verilmiştir. DEAŞ'la karadan mücadele eden, en çok zayiatı vermiş ülkeyiz. Bu başarılarımız devam ederken, istiyoruz ki bu mücadeleyi tek vücut olarak gösterelim. Ama maalesef bazıları oy uğruna hem PKK’ya hem de FETÖ gibi örgütlere şirin görünmeye çalışıyor. Bu da amaçlarının ülke değil, kendi ikballeri olduğunu açık açık gösteriyor” diye konuştu.

“Vatanı sevmek böyle mi olur?”

Terörle mücadele için silahlı kuvvetlerin Irak ve Suriye’de var olmaya devam etmesini mecburi olduğunu kaydeden Kalaycı, “Bazıları da çıkıyor, ‘Zaten Birleşmiş Milletler kararları gereği tehdit oluştuğunda girme hakkımız var’ diye halkı yanıltmaya çalışıyor. Terörle mücadele kapsamında Birleşmiş Milletlerin 51’inci maddesi geçici bir süreyi kapsar. Bu süre içerisinde girer operasyonunuzu yapar çıkarsınız. Yalnız bizim Irak ve Suriye’de oluşturduğumuz kilit noktalarda güvenlik karakolları mevcut. Zaten bunun için bile tezkere gerekiyor. Ama oylamaya bir bakıyorsunuz, hayır oyu veren başka bir parti daha çıkıyor. Bu parti bir de kendisini milli, ülke kurtarıcısı, vatansever göstermeye çalışıyor. Vatanı sevmek, ülkeye sahip çıkmak tezkereye hayır oyu vermekle mi oluyor? Terörle mücadeleye sekte vurmaya çalışmakla mı oluyor? Teröre açık destek verdikleri için mahkemelerde tutuklananlara özgürlük istemekle mi oluyor? Bu vatanseverlik değil, oy uğruna yancılık yapmak demektir. Maalesef Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin içi terör sevicilerle dolmuştur. Mevcut teşkilatların da bunu görmesi, parti yönetimlerine artık dur demeleri gerekmektedir. Bölgede yaşan son gelişmelerle Türkiye'nin sınır güvenliği açısından sınırda oluşturulan derinliğin ne kadar hayati olduğu bir kez daha görülmüştür. Burada ortaya koyulan iradeye, Türkiye'nin milli güvenliği konusunda hassasiyeti olan herkesin destek vermesi gerekirdi. Türkiye'nin terörle mücadelesini savaş olarak niteleyip, Türkiye ile terör örgütlerini eşit tutan zihniyet ile CHP aynı hizaya gelmiştir.” şeklinde konuştu.

“Yapılanları milletimiz asla affetmeyecektir”

Tezkere öncesi yaşananlara da dikkat çeken Başkan Kalaycı, görüyoruz ki, teröre destek verenler, PKK'yı terör örgütü saymayanlar, CHP'ye mesaj göndererek bu tezkereye hayır oyu verin dedikten bir müddet sonra CHP'den hayır oyu gelmiştir. Geçmiş zamanlarda CHP'yle birçok konuda anlaşmazlığımız olsa bile Türkiye'nin sınır ve milli güvenliği konusunda çok yüksek hassasiyet üretirdi. Ortaya çıkan bu tablo CHP'nin tarihi açısından da bir kırılmadır. CHP kendi tarihindeki pozitif duruşu terk etmiş gözüküyor. Hayır oyu verdiler, bu da kayıtlara geçmiştir. Bu yapılanları milletimiz asla affetmeyecektir. Bu kadar hayati bir konuda milli menfaatlerin yanında değil de, ‘oy’ devşirme peşinde koşanları tarihte affetmeyecek, kayıtlara kara bir leke olarak geçecektir” ifadesini kullandı.

“Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz”

 AK Parti’nin mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini de anlatan Başkan Kalaycı, “Biz sadece bu tür mücadelede birlik ve beraberlik istiyoruz. Harici olarak devletin terörle mücadele edecek gücü de kararlılığı da vardır. Sadece terör örgütleriyle değil, Akdeniz’de sayısız ülke ile, Azerbaycan’da Ermenistan ile, Libya’da seçilmiş hükümeti darbelerle indirmek isteyenler ile de aynı anda mücadeleyi sürdürüyoruz. Güçlü ordumuz ve kararlı duruşumuzla bütün cephelerde zaferlerle dönüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde de milli menfaatlerimiz doğrultusunda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin hem içeri de, hem de dışarı da kuyusunu kazmaya çalışanlar, terör örgütleri ile kol kola gezenler şunu iyi bilsin ki, Türk milleti devletine, milletine yapılan ihaneti hiçbir zaman unutmaz. Kendilerine tavsiyem, kendi menfaatlerini düşünmekten vazgeçip, el birliği ile bu ülkeyi nasıl muasır medeniyetler seviyesine çıkartmayı düşünmeye başlasınlar.” değerlendirmesinde bulundu.