Hangişi'den ilk yarıyıl değerlendirmesi

'Eğitim sistemindeki sorunlar devam ediyor'

Hangişi'den ilk yarıyıl değerlendirmesi

Nurdan Eroğlu

Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarıyılının sona ermesi dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı. Hangişi, ilk yarıyıl bitmesine rağmen eğitimdeki sorunların devam ettiğini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarıyılının sona ermesi dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı. İlk yarı yıl bitmesine rağmen eğitimdeki sorunların devam ettiğini söyleyen Hangişi, “2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarıyılı sona eriyor. Gerek ilimizde gerekse ülke genelinde sıkıntılarla geçen bir yarıyılı geride bıraktık. Her eğitim-öğretim yılı başında eğitimin sorunlarını, eksiklerini tespit ediyor ve kamuoyuna duyuruyoruz. Ne yazık ki tüm uyarılarımıza rağmen her yıl yine benzer manzaralarla karşı karşıya kalıyoruz. Eğitim camiasında; haksızlık, adaletsizlik, öğretmen açığı, ücretli öğretmen istihdamı, okullarda alt yapı yetersizlikleri, araç-gereç ihtiyacı eğitimin öncelikli sorunlarındandır. Müfredat tartışmaları son sürat devam etmektedir. MEB yeni müfredatı taslak olarak kamuoyuna açıklamış, paydaşların katkılarını beklemektedir. Tabi burada en önemli husus, daha iyiye ulaşmak için eleştirilerin göz ardı edilmemesidir” dedi.

“HUZURLU BİR YARIYIL TATİLİ DİLERİM”

Eğitim sistemine deneme-yanılma yöntemiyle karar verildiğini kaydeden Sezai Hangişi, “2017 yılı Türkiye’sinde hala eğitimde sistem tartışması yapıyoruz; üniversite sınavının, liselere girişin nasıl olması gerektiği hakkında ihtiyacı karşılayacak sistemi bulamamış ve nasıl bir uygulama gerektiği hakkında fikir yürütüyoruz. Son olarak LYS’de açık uçlu sorular sorulacağı açıklanmıştır. Açık uçlu soruların hangi sonuçları doğuracağını, bu şekilde sağlam bir ölçme-değerlendirme yapılıp, yapılamayacağını bile bilmiyoruz. Kısacası eğitim sistemine adeta deneme-yanılma yöntemiyle karar veriyoruz. Tüm bu sıkıntıları bir kenara bırakarak, yaklaşık 18 milyon öğrencimize ve öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu bir yarıyıl tatili dilerim” şeklinde konuştu.