Halk Eğitimden pandemi kursu

Bartın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda (ASO) Pandemi Döneminde Veli Eğitim Programı açıldığını duyuran İl Milli Eğitim Müdürlüğü, velileri programa başvurmaya davet etti.

Halk Eğitimden pandemi kursu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bartın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda  (ASO) Pandemi Döneminde Veli Eğitim Programı açıldığını duyurdu. Bu kapsamda 15 kurs programından oluşan bir paket hazırlandığını ifade eden Müdürlük, “Tüm dünyada devam eden Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle oluşan yeni durumlarla mücadele etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce "Pandemi Döneminde Veli Eğitimi"ne yönelik olarak 15 kurs programından oluşan bir paket hazırlanmıştır. Covidl9 Salgını Nedeniyle Uzaktan Eğitim sürecinde öğrencilerimizin en büyük destekçisi velilerimize yönelik hazırlanan “Salgın Döneminde Veli Eğitim Programları” Uzaktan Eğitim Sürecinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarına destek olmak için velilerimizi de sürece dahil ederek yeni normallerimizde eğitim gücümüzü artırmak hedeflenmektedir” dedi.

Veliler Halk Eğitim Merkezine başvurabilecek

Velileri programa başvurmaya davet eden Müdürlük, “Hazırlanan kurs programlarıyla, pandemi döneminde velilerimizde yaşam boyu öğrenme bilinci oluşturma, bu bilinci geliştirme, zamanı iyi kullanma ve yönetme, hastalıklarla mücadele ve korunma, sağlıklı olmayı teşvik edecek ve sürdürecek şekilde bilgiye erişme, aile içindeki iletişimin şeklini ve yönünü belirleme konularında farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır. Kurs programları halk eğitim merkezlerinde açılacak olup Pandemi Döneminde Veli Eğitim Programlarına başvurmak isteyen velilerin Halk Eğitim Merkezlerine başvurmaları gerekmektedir” ifadelerinde bulundu.