Gölbucaklı'dan şehir çöplüğü isyanı

'Doğa katliamı yapılıyor'

Gölbucaklı'dan şehir çöplüğü isyanı

Haber Merkezi

CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı İnkumu tepesinde bulunan şehir çöplüğünde  açıklamalarda bulundu. Gölbucaklı, Bartın katı atık bertaraf tesisinin bir an önce yapılıp hizmete alınarak İnkumu tepesinde ki doğa katliamının sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı İnkumu tepesinde bulunan şehir çöplüğünde  açıklamalarda bulundu. Çöplüğün tutuşup yandığına ve turizme sekte vurduğunu vurgulayan Gölbucaklı, "Buradan tüm Bartın halkına ve yetkililere sesleniyorum. Bartın çöplüğüne benim ikinci gelişim. İki yıl önce bir kez daha gelmiştim. Gördüğünüz gibi burada bir doğa katliamı yapılıyor. İki yıldır yetkililer her kimse katı atık bertaraf tesisi yapılacağına dair sözler vermişlerdi. Fakat bugüne kadar herhangi bir yetkili çıkıp ta bu konuda bir öncülük yapmadı. Burada tamamen bir çevre katliamı yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir. Çöplerin döküldüğü bölgedeki yeşil alan katledilmiş durumdadır. Sayın Valime, Sayın Çevre İl Müdürüme ve Sayın Belediye Başkanıma sesleniyorum. Lütfen bir defa gelerek buranın halini görün” dedi.

“YAPILMASI GEREKEN NE VARSA HEP BİRLİKTE YAPALIM”

Katı atık bertaraf tesisi içinde yapılması gereken ne varsa hep birlikte yapılması gerektiğini dile getiren Gölbucaklı, “Katı atık bertaraf tesisi içinde yapılması gereken ne varsa hep birlikte yapalım. Bizde taşın altına elimizi sokalım ve bu pisliği buradan kaldıralım. Şimdi yaz sezonu geliyor, yazın sıcakta bu koku başta İnkumu olmak üzere birçok noktada rahatsızlık oluşturmaktadır. Ayrıca çöplük tutuşarak yanmaktadır. Buna bir an önce önlem alınması lazım. 2 yıldır gösterdiğimiz çabalara, verdiğimiz dilekçelere karşın hiçbir sonuç alınamamıştır. Bu konuda duyarlı olunmasını istiyorum. İnsan sağlığı ile oynamayalım. Doğa katliamı yapmayalım. Biz bu alanda daha önce piknik yapardık. Değil artık piknik yapılması burası şu anda hayvanlar için bile tehlikeli bir durumda. Bu tamamıyla bir cinayetti. Bizler bununla mı turizm yapacağız. Sayın yetkililere buradan tekrar tekrar sesleniyorum. Hep birlikte buraya gelip görsünler. Doğa tamamen katledilmiş durumda. Buraya 8 belediyenin çöpü atılıyor. En kısa sürede katı atık bertaraf tesisi yapılarak burada düzenlenme yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.