GMİS Armutçuk'ta olağanüstü genel kurul!

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu, gerçekleştirildi. Şube delegelerinin talebi üzerine yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da yapılan seçimde Temel Eşgün, Armutçuk Şubesi'nin yeni Şube Başkanı oldu.

GMİS Armutçuk'ta olağanüstü genel kurul!

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurula GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter ve GMİS Amasra Eski Şube Başkanı Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, delegeler ve işyeri temsilcileri katıldı. Genel Kurulun Divan Başkanlığına GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Divan Kurulu Başkan Yardımcılıklarına GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve Genel Sekreter Ertan Kaya, üyeliklere ise Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir seçildiler.

Yeşil: “GMİS büyük bir aile olarak yoluna devam edecektir”

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Divan Kuruluna seçilmelerinden dolayı delegelere teşekkür etti. Yeşil “Bugün burada Armutçuk Şubemizin Olağanüstü Genel Kurulu’nu yapmak için toplandık.  Demokrasilerde bazı zamanlar ihtiyaç olur, bunun gibi toplantılar yapılır. Delegelerimizin demokratik hakları olan ve bizlere ulaşarak anlattıkları ve yazıya döktükleri gerekçelerle bizler yönetim olarak olağanüstü kongreye karar verdik. Genel Maden İşçileri Sendikası büyük bir aile olarak yoluna devam edecektir. Benim sizlerden ricam Genel Maden İşçileri Sendikası’na yakışır, Armutçuk Şubemize yakışır şekilde bu süreci hep beraber tamamlayıp, yine omuz omuza, kol kala yürümektir. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Şube Başkanlığına Temel Eşgün seçildi”

96 delegenin hazır bulunduğu Genel Kurulda adayların ve delegelerin konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Şube Başkanlığına yeniden aday olan Ali Eşitmez 39 oy alırken, Engin Türkoğlu 2 oy aldı. Şube Başkanlığına 54 oy alan Temel Eşgün seçildi.

Şube Sekreterliğinin tek adayı Ferat Marankoz 73 oy alarak Şube Sekreteri oldu.

Şube Mali Sekreterliğine Adem Turgut, Soner Aksın, Selahattin Kayacan, Rasim Aslan ve Mehmet Demircan aday oldular. 36 oy alan Rasim Aslan, Armutçuk Şube Mali Sekreteri seçildi.

Şube Teşkilat Sekreterliğine ise Kadir Tekin, Mehmet Gül, Deniz Görgün aday oldular. 36 oy alan Kadir Tekin, Armutçuk Şube Teşkilat Sekreteri seçildi.

GMİS Armutçuk Şube Yönetim Kurulu şöyle oluştu:

Şube Başkanı Temel Eşgün, Şube Sekreteri Ferat Marankoz, Şube Mali Sekreteri Rasim Aslan, Şube Teşkilat Sekreteri Kadir Tekin.

Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine İbrahim Sezer, Ferhat Şen, Köksal Çoban, Musa Öztürk seçildiler.