'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'

'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'

CEMAL AKIN, KAZA SONRASI GÖREVİNE YENİDEN BAŞLADI

“Allah’ın izniyle mesaimize başladık”

Yaklaşık 1 ay önce MHP’nin Ankara’daki istişare toplantısına giderken Bartın Esenyurt Mevkiinde yaşanan trafik kazasında yaralanan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, sağlığına hızla kavuşarak Bartın Belediyesindeki görevine başladı. Belediye önünde çalışma arkadaşlarınca karşılanan Başkan Akın, “Hepinizin bildi gibi bir ay önce bir kaza geçirdik. Gerçekten şiddetli bir kaza geçirdik ve iki tane çok sevdiğimiz arkadaşımızı kaybettik. Onları unutacağımızı zannetmiyorum. Bende 30 günden beri tedavi görüyordum. Bugünden itibaren Allah’ın izniyle hayırlısıyla mesaimize başladık” dedi.

Nurdan Eroğlu

Yaklaşık 1 ay önce MHP’nin Ankara’daki istişare toplantısına giderken Bartın Esenyurt Mevkiinde yaşanan ve Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevilmiş’in hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, sağlığına hızla kavuşarak dün itibariyle Bartın Belediyesindeki görevine başladı. Aynı kazada yaralanan MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik  de sağlığına kavuşarak ayağa kalkarken Başkan Akın, Belediye önünde Belediye Başkan Yardımcıları başta olmak üzere mesai arkadaşları ve Belediye personelinde karşılandı.

“Onları unutacağımızı zannetmiyorum”

Cemal Akın, karşılaşmada mesai arkadaşlarından kendisini alkışlarla karşılamamasını isterken kazada hayatını kaybeden Ahmet Kömeç ve Murat Sevilmiş’i unutmayacaklarını ifade etti. Akın şöyle konuştu:            

“Hepinizin bildi gibi bir ay önce bir kaza geçirdik. Gerçekten şiddetli bir kaza geçirdik ve iki tane çok sevdiğimiz arkadaşımızı kaybettik. 14 arkadaşımız yaralandı. Rahmeti Rahmana kavuşan arkadaşlarımızın Allah mekanlarını cennet eylesin. Onları unutacağımızı zannetmiyorum. Bende 30 günden beri tedavi görüyordum. Bugünden itibaren Allah’ın izniyle hayırlısıyla mesaimize başladık. Allah hiçbirimize böyle kazalar göstermesin. Evimin önünde biraz önce Allah’ın bizleri kazalardan belalardan koruması için  bir kurban kestik.

“İşleri yine takip etmeye çalıştık”

O günden bugüne kadar Hüseyin Başkanım başkanlık görevini yürüttü. Başkan Yardımcılarımız da görevlerini yaptılar. Hepsinden Allah razı olsun. Bütün arkadaşlar belki iki misli fazla çalıştılar. Kaza geçirdik diye de işleri bırakmamız olmazdı. İşleri yine takip etmeye çalıştık. Allah hepimize hayırlı mesailer ve sağlık sıhhat versin. O günün bir saati bende hala yok. Arkadaşlarımızda da keza aynı. 3 arkadaşımız şuanda Ankara’da tedavide. Allah onlara da sağlık sıhhat versin. Başkent Hastanesinde bizzat Devlet Beyin hastası olarak yatıyorlar. Bütün masrafları Devlet Bey’in kendisi karşılıyor. Kendisi ilk kaza geçirdiğimizde bütün başkanlarımızı aradılar.

“Hiçbirimizin şahsi menfaati yoktu”

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Genel Başkanımız Devlet Bey, Genel Başkan Yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız gerekli ihtimamı gösterdiler, ardılar, Bartın’a da gelerek bizleri ziyaret ettiler. Allah hepsinden razı olsun. Ama bir büyüğüm bana dedi ki “Başkanım sizler gazisiniz. O 2 arkadaşımız da şehit” dedi. Tabi şehitliğin merhaleleri var. “3. Derece şehit” dedi. Çünkü biz ne oyuna ne oynaşa gidiyorduk. Biz sabahın 05.00’ında kalktık. Buradan arabalara bindik. 3 tane minibüs, 25 araba yola çıktık. Sadece devletin ve milletin meseleleri için istişareye gidiyorduk. Hiçbirimizin şahsi menfaati yoktu. İnşallah Allah bizi gazilerden kılar. İki arkadaşımıza da şehitlik nasip eder.

“Yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum”

Tabi bu kaza esnasında yanımızda olan Sayın Valimiz başta olmak üzere Bartın’daki yöneticilerimize, Sağlık İl Müdürümüze, Bartın Devlet Hastanesi Başhekimimiz, Başhekim Yardımcılarımız ve sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Allah onlara sağlık sıhhat versin. Bizi arayan tüm arkadaşlarımızdan da Allah razı olsun.”

 

Karşılamada aynı zamanda hayatını kaybedenler ve kazada yaralananlar için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Cemal Akın edilen duaların ardından Bartın Belediyesindeki makamına geçerek görevine resmen başlamış oldu.

'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'
'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'
'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'
'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'
'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'
'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'
'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'
'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'
'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'
'Allah'ın izniyle mesaimize başladık'