Gençler sorunlarını Memleket Meselesi'nde anlattı

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Memleket Meselesi etkinliğinde parti yöneticileri gençlerle bir araya gelerek sorun, talep ve önerilerini dinledi.

Gençler sorunlarını Memleket Meselesi'nde anlattı

Gençler sorunlarını Memleket Meselesi’nde anlattı

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Memleket Meselesi etkinliğinde parti yöneticileri gençlerle bir araya gelerek sorun, talep ve önerilerini dinledi.

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı Bartın’daki genç ve esnafların katılımıyla Memleket Meselesi programının ilkini Ceylan'ın Çay Bahçesi’nde gerçekleştirdi.

 

“Problemleri dinleyerek çözüm yollarını anlatma fırsatı bulduk”

 

Etkinlik hakkında bilgi veren Saadet Partisi Bartın Gençlik Kolları Başkanı Hüsnü Can Özmen, “İl Başkanımız Mücahit Mekeç’in, İl Başkan Yardımcımız Selami Ünsal'ın ve Merkez  İlçe Başkanımız Emin Titiz'in katılımlarıyla şehrin bir köşesinde buluşuyor derdimizi paylaşıyoruz sloganıyla "Memleket Meselesi" programında genç kardeşlerimizle bir araya geldik. Gençlerin şehrimizde yaşadığı problemleri İl Başkanımız Mücahit Mekeç'in de katılımı ile dinlemiş ve çözüm yollarını anlatma fırsatı bulduk." dedi.

 

“Gelecek kaygısından başka bir şey düşünemeyen bir gençlik ile karşı karşıyayız”

 

Ayrıca Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Hüsnü Can Özmen;

"Bugün maalesef gelecek kaygısından başka bir şey düşünemeyen, umutsuz ve en sonunda da çareyi yurt dışında arayan bir gençlik ile karşı karşıyayız. Özellikle her yere plansız ve programsız üniversite açılıp istihdam alanlarının aynı şekilde artmaması genç işsizliği inanılmaz boyutlara ulaştırdı. Diplomalar birer işsizlik belgesi haline geldi. Eğitimde ayrı, stajda ayrı, mezun olduktan sonra iş bulma ve borç ödeme konusunda apayrı sıkıntılar yaşayan gençler çareyi üniversiteyi bırakmakta görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre son 5 yılda 1 milyon 115 bin 530 öğrencinin büyük umutlarla kayıt yaptırdığı üniversitelerden ya kaydını sildirdi ya da kaydını dondurdu. Mevcut uygulama ve yöntemler bu sorunlara çare olamamakta hatta problemleri daha da çözülmez bir hale sokmaktadır. Genç nüfus ülkemizin geleceğidir ve yatırım yapılması gereken öncelikli alandır. Saadet Partisi olarak iktidara geldiğimizde 50 yılı aşkın siyasi tecrübemizin, gençliğimizin gücüyle birleşmesiyle tutarlı ve faydalı çözümler bulacağımıza ve çok kısa bir sürede tüm sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.” dedi.