Küre Dağları Milli Parkında Biyokütle-Karbon belirlemeleri yapılacak

Bartın Üniversitesi ile Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü arasında 'Küre Dağları Milli Parkının Biyokütle ve Karbon Stok Miktarının Tespiti' konusunda protokol imzalandı.

Küre Dağları Milli Parkında Biyokütle-Karbon belirlemeleri yapılacak

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam tarafından imzalan protokol kapsamında Bartın Orman Fakültesi ve Ulus Meslek Yüksekokulundan akademisyenler tarafından çeşitli araştırmalar yapılacak. Böylece, Türkiye’de korunması gerekli 9 sıcak noktadan biri olan PANPARKS (Avrupa’nın Seçkin Milli Parkları Ağı) üyesi Küre Dağları Milli Parkında iklim değişikliği sürecindeki sera gazı emisyonu üzerindeki etkilerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

İmzalanan protokolle yapılacak olan iş birliğinin önemine değinen Rektör Uzun, “İklim değişikliğiyle mücadele konusunda dünyada ve ülkemizde atılan önemli adımlar oldu. Bu konuda geleceğe iyi bir dünya bırakmak için herkesin üzerine düşen görevler bulunmaktadır. Bizler de Bartın Üniversitesi olarak gerek yetiştirdiğimiz nitelikli bireyler gerekse yaptığımız çalışmalarla iklim değişikliğinin etkilerini azaltma ve farkındalık oluşturma konularında gayret gösteriyoruz. Tüm paydaşlarımızla iş birliğinde yaptığımız çalışmalarla geleceğimize değer katmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Bartın Orman Fakültemizin öncülüğünce Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü arasındaki protokolü önemsiyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.     

Protokol kapsamında yapılacak olan bilimsel çalışmalar Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen Durkaya, Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Durkaya ve Ulus Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner yürütücülüğünde yapılacak.