Gençler piknikte buluştu

AK Parti Bartın Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir tarafından Balamba Piknik alanında 'Bartınlı Gençlik Buluşması' isimli bir etkinlik düzenlendi. Pikniğe AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da yer alırken, Araştırmacı Yazar Selim Cerrah'ın da konuşmacı olarak katıldı. Araştırmacı Yazar Selim Cerrah, Türkiye'nin kendisinde başkasını düşündürmeyecek şekilde güzellikte ve büyüklükte bir kara parçası olduğunu belirtti.

Gençler piknikte buluştu

Bartınlı gençler Balamba Piknik alanında düzenlenen 'Bartınlı Gençlik Buluşması' isimli etkinlikte buluştu. AK Parti Bartın Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir tarafından organize edilen pikniğe AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç  da yer aldı.  Araştırmacı Yazar Selim Cerrah'ın da konuşmacı olarak katıldığı organizasyona bine yakın genç katıldı. Ücretsiz olarak düzenlenen organizasyonda gençler doyasıya eğlenmenin mutluluğunu yaşadı. Organizasyonda mehter takımı gösterisi ve spor müsabakaları da gerçekleştirildi.

Tunç, “Gençliğimiz önemli”

Piknikte konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, şunları söyledi:  "Bugün burada gençlik buluşmasını gerçekleştiren, organizasyonda görev alan sivil toplum kuruluşlarına çok çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkese huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyoruz. Bu tür buluşmalara çok büyük ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesine çok ihtiyacımız var. Bunu da Bartın'da görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu birlik ve beraberliği sağlayan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza huzurlarınızda teşekkürlerimizi iletiyoruz. Gençlerimize hizmet eden, onlar için çırpınan herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Gençliğimiz önemli. Özellikle içerisinden geçtiğimiz şu dönemde gençliğin duruşu çok önemli. Bu anlamda da Bartın'da sivil toplum kuruluşlarımızın gayretleri de takdire şayan. Bizlerde onlara katkı vermek için gereken gayreti gösteriyoruz. 

“Gençler  ülkemizin geleceği”

 Bütün çalışmalar, bütün emekler aslında sizler için. Daha güçlü bir ülke inşa etmek için. Bu yolda da çok önemli mesafler aldık. Son 19 yılda çok önemli çalışmalar yaptık. Bu yapılan hizmetler, hem Türkiye'yi daha güçlü yapmak, hem gelecekte sizlerin yaşayacağı ve yönetici olacağı Türkiye'yi dünya devi yapmak, lider ülkeler arasına Türkiye'yi katmak için çabalıyoruz. Alt yapı çalışmaları bunun için, eğitim yatırımları bunun içindir. Yenilenen okullarımız, yapılan gençlik merkezlerimiz, spor yatırımlarımız, sanayi yatırımlarımız gençliğimize daha iyi gelecek inşa etmek içindir. Bu anlamda da Sayı Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. En çok yatırımı gençliğe yaptık en fazla ödeneği, eğitime gençlere ayırdık. Önceden olimpiyatlarda sadece güreşçilerimizle madalyalar alırdık, şimdi gençlerimiz atletizmde de madalya alıyor, voleybolda da, boksta da, sporun her dalında madalya alıyor. Bunlar hep yatırımların eseridir.

“Gençlerimizle gurur duyuyoruz”

Demek ki gençlerimize imkan sunulduğunda başarıyı getiriyorlar. Geçmişte bu imkanlar verilemiyordu. Bu derecelerin gelmesi için bu imkanların sunulması gerekiyor. Geçmişte maalesef bunları yapmak yerine gençleri birbirine düşürdüler. Sağcı soldu dediler, alevi, sunni dediler, birbirine düşürdüler. Şimdi de Türk, Kürt diye birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Ama artık bu oyunlara gelen gençlerimiz yok. Artık Türkiye'de birlik ve beraberliğine sahip çıkan, kahraman bir gençlik var. Birileri gençlikten umudumuzu kesiyoruz artık dedi. Z kuşağı falan bir taraflara kayıyor dedi. Ama 15 Temmuz'da gençlerimizin bayrağına, milletine nasıl sahip çıktığını gençlerimiz bütün dünyaya gösterdi. Biz bu gençlerimizle gurur duyuyoruz. İnşallah Türkiye 2053, 2071 hedeflerini bu gençlerimizle yakalayacak. Ben şimdiden sizleri tebrik ediyorum."

“İnsanlığa umut olmaya devam edecektir”

Türkiye'nin kendisinde başkasını düşündürmeyecek şekilde güzellikte ve büyüklükte bir kara parçası olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Selim Cerrah ise şunları kaydetti: "Çok güzel bir ortamın, atmosferin içerisindeyiz. Cenabi hak daha da güzellerini yaşamayı bizlere nasip eylesin. Yeryüzünde cennetin köşesi, olan bir iklimi siz her gün yaşıyor, biz zaman zaman yaşıyoruz. Türkiye her şeyden önce bir mesuliyet ve mensubiyet ülkedir. Türkiye nedir sorusunu hergün kendimize sormamız gerekiyor. Türkiye onu kaybettiğinizde aynı güzellikte bir toprak parçasına sahip olamayacağınız bir ülkedir. Türkiye insanlığın omuzlarına çatlatırcasına ağır bir yüktür. Türkiye Hazreti Nuh'un gemisi Cudi dağına indiği günden beri insanlığın baba ocağıdır. İnsanlar yer yüzüne Anadolu'dan yayılmışlardır. Bir ülke düşününki o ülkede yaşayan insanlar o ülkeyi toprağı tarih ederken ana diye tabir ediyorlar. Ananın sevgisi, şefkati, zarafeti, güzelliği o toprak parçasının her yerine nüfus etmiştir. İşte orası Türkiye'dir. Türkiye özüne, kimliğine dönecek, insanlığa umut olmaya devam edecektir. Türkiye öyle bir ülkedir ki, başka ülkelere vatandaş olunur, Türkiye'ye ait olunur. 

Mücadeleye devam

Tarihine, güzelliğine, adaletine şahit olduğumuz büyük insanların, büyük umutların ülkesidir Türkiye. Bu dünyada nasibimize Türkiye düştü. Sorumluluğumuz büyük. Bu ülke insanlarının bütün mazlumların yükünü sırtlamak gibi sorumlulukları olduğunu görüyoruz. Dünyanın çok sayıda ülkesini gördüm. Dünyanın her yanındaki topraklar birbirinden farklı. Ama Anadolu ayrı bir güzellikte. Bu topraklara, ağaçlara sahip olmak isteyenleri görüyoruz. Biz yeryüzünün vizdanı olan insanlar iyiliği ayağa kaldırmak için mücadele edeceğiz. Sadece pasif iyiler olarak yaşamaya tarzı olmayacak, aktif iyiler olacağız. Yeryüzünün her tarafına iyiliği, merhameti taşıyacağız. Anadolu bu güzellikleri barındıran ender ülkelerdendir. Bu ülke yıllardır islamın önderliğini yapmıştır. Allah bu görevi de bizden alıp başkasına vermemiştir. Bu görevi yeniden üstleneceğiz. Müslümanlığın, koruyucusu, önderi olmaya da devam edeceğiz."