Özel İdare'den engellilere akülü araç desteği

Bartın İl Özel İdaresi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli vatandaşlara akülü araç hibe edildi. İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin bu tür sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam edeceğini kaydetti. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Özel İdarenin engelli vatandaşların ihtiyaçlarına koşmaya devam edeceğini vurgularken Bartın Valisi Sinan Güner de Özel İdarenin bu çalışmalarla her kesime hitap etme gayreti içerisinde olduğunu kaydetti.

Özel İdare'den engellilere akülü araç desteği

Bartın İl Genel Meclisi kararıyla İl Özel İdare’sinin 2021 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programına alınan ve tamamı öz kaynaktan karşılanan akülü araçların dağıtım töreni İl Özel İdaresi bahçesinde gerçekleştirildi. Törene Bartın Valisi Sinan Güner, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı,  İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Metin Çetin, İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Deniz Yılmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Ferit Kurulan ve Kozcağız Engelliler Derneği Başkanı Mutlu Ünlü katıldı.  Törende dernek üyesi engelli vatandaşlara akülü araçlar teslim edilirken ayrıca yine Özel İdare’nin öz kaynağından ayrılan bütçe ile Amasra’ya alınan tam donanımlı Ambulans aracı teslim edildi.

Çetin: “Bu projeler mali değeri küçük ancak sonuçları çok anlamlı projelerdir”

Programda ilk olarak konuşan Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin bu tür sosyal sorumluluk projelerinin maddi değerinin küçük ancak anlamının büyük olduğunu ifade ederek şöyle konuştu, “İlimizin her noktasında yapmış olduğumuz yol, su, alt yapı, eğitim, sağlık, spor, kültür ve tarım yatırımları gibi birçok bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Sahillerde cankurtaran hizmetleri, aile ekonomisine katkı sağlamaları için en hanımlarına mikro kredi verilmesi, hayvancılık yapan vatandaşlarımıza damızlık manda alınması, çiftçilik yapan vatandaşlarımıza yem ve tohumluk bitki alınması yine dar sokaklara girebilmesi için tam donanımlı ambulans alımı ve yine sahillerde çok önemli olan iki adet insansız cankurtaran deniz aracı alımı, sahipsiz sokak hayvanları için yem alımı gibi birçok örneğini verebileceğimiz sosyal sorumluluk projelerimizi hayata geçirmekteyiz. Bu projeler ile yapmak istediğimiz toplum nezdinde farkındalık yaratmak ve bu konuların önemine dikkat çekmektir. Bu projeler mali değeri küçük ancak sonuçları çok anlamlı projelerdir. Bireylerin direkt olarak yaşamlarına yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik projelerdir.”dedi.

Kalaycı: “Sizlerin derdinize derman olabildiysek ne mutlu bizlere”

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ise yaptığı konuşmada böyle bir hizmetin içerisinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek şöyle konuştu, “Böyle bir hizmeti yapabilmek bizi gerçekten çok mutlu etti. Çünkü sizleri anlayabilmenin tek yolu sizin gibi olmak. Başka türlü sizi hiç kimse anlayamaz. Bu hizmetle bir nebzede olsa sizlerin derdinize derman olabildiysek ne mutlu bizlere diyoruz.”

Dursun: “Bu tür projelerimizi artıracağız”

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ise konuşmasında bu tür sosyal sorumluluk projelerini artıracaklarını ifade ederek şunları söyledi, “Bu kadar zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde güzel şeyleri yaşamaya da hasret kaldık. Bugün o günlerden birini Özel İdaremizde beraberce yaşayacağız. İl Özel İdaremiz sosyal sorumluluk projelerine gerçekten önem veren bir kurum. Biz bu zor günlerde bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımızı mutlu edebilme gayreti içerisindeyiz. Özel idaremizin ana görevlerinin dışında sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamasını çok önemsiyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılmalarında bu araçlar onlara moral olacaktır. İnşallah bundan sonrada bu tür projelerimizi artıracağız. Bundan sonra ambulans olsun, tarım alanı olsun, spor olsun her alanda çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz.”

Tunç, “Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına koşmaya devam edeceğiz”

AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ise konuşmasında, “İl Özel İdaremiz her alanda vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak, başta alt yapı sorunlarını gidermek, sosyal politikalar anlamında vatandaşlarımıza hizmet götürme noktasında tarımdan sağlığa alt yapıdan diğer hizmetlere kadar çok büyük alanda geniş ve başarılı bir şekilde hizmet veriyor. Sadece alt yapı çalışmaları ile bitmiyor. Böyle sosyal faaliyetler ile de Özel İdaremiz öne çıkmaya çalışıyor. Bundan sonra da bu çalışmalar elbette artarak devam edecektir. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına koşmaya devam edecektir. Derneğimizle istişare içinde bugün burada dağıtılanlar bir örnek. İnşallah bu dağıtımları daha da artırarak hayırseverlerin de katkısını sağlayarak Bartın’da ihtiyacı olan herkese ulaşmanın gayreti içerisinde olacağız. Engellilik bir özürlülük değildir. Her insan karşılaşabilir, her insanın ailesinden birisi her an engelli olabilir dolayısıyla utanılacak bir durumda değildir. Hükümetimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde engellilere yönelik çok önemli politikalar uyguladı” dedi.

Güner: “Özel İdaremiz dar kalıptan çıkarak daha büyük bir görev alanı edindi”

Son olarak konuşan Bartın Valisi Sinan Güner ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Özel İdaremiz önceden sadece kendi görev sahasında alt yapı hizmetlerine dahi zor yetişirken yeni düzenlemelerle bu kez sadece kendi alanında değil örneğin belediye hudutlarında dahil örneğin eğitim, kültür, sanat, sosyal yardım, engelli hizmetleri, sağlık hizmetleri gibi Özel İdareyi dar kalıptan çıkararak daha büyük bir temsile daha büyük bir görev alanına getirdi. Bunlardan biri de özellikle Amasra’da dar sokaklara girebilecek bir ambulans alımı oldu. Burada yine engelli vatandaşlarımız için bir imkan sağlayacak akülü arabalar var. Özel İdaremiz bu çalışmalarla vatandaşlarımızın her kesimine her anına hitap etmeye gayretli olduğunu göstermiş oldu.

“Vatandaşlarımızdan şüpheli bir durumda 112’ye bilgi vermelerini istiyoruz”

Burada birkaç şeye dikkat çekmek istiyorum. Koronavirüs tehdidi devam etmektedir. Bir bayram ve tatil süreci yaşadık. Burada bizim artık yapacağımız tek şey maske ve aşı kaldı. Bu aşı konusunda ilimiz maviye dönme noktasında artık. Aşıya önem vermenizi istirham ediyorum. Son günlerde orman yangınları gündemimizi meşgul etmeye başladı. Toprağımızın yüzde 61 orman alanı. Çok büyük bir alan. Orman yangınları ile alakalı Nisan ayında bir toplantı yaparak bazı kararlar almıştık. Bu gelişen olaylara ise acilen toplanarak yeni ek kararlar aldık. Burada alınan tedbirlere riayet edilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz etraflarını iyi gözetmeleri ve şüpheli bir durumda 112’ye bilgi vermeleri. Hatta bunu bir görev olarak edinmeliyiz.”

Düzenlenen teslim töreni daha sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.