Ev ve işyerlerini su bastı

Bartın'da etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken, bazı noktalarda taşkın meydana geldi. Ulus ilçesi ve Abdipaşa beldesinde yaklaşık 100'e yakın ev ve iş yerini su bastı. Bölgede incelemelerde bulunan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, yaptığı açıklamalarda meteorolojik verilerin üzerinde bir yağış meydana geldiğine dikkat çekerken hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi.

Ev ve işyerlerini su bastı

Nihal Karaman
 Ulus ilçesi ve Abdipaşa beldesinde geçtiğimiz Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.
Etkini olan aşırı yağış nedeniyle yamaçlardan akan sular taşkınlara neden olurken Ulus ilçesi ve Abdipaşa Belde merkezinde bulunan 100’e yakın evin alt katları ile iş yerlerini su bastı.
Abdipaşa beldesinde bir ahırdaki büyükbaşlar vatandaşlar tarafından kurtarıldı.AFAD ve itfaiye ekipleri de Ulus- Abdipaşa yolu üzerinde taşkın nedeniyle otomobillerde mahsur kalanları kurtardı.Bartın- Karabük yolu Abdipaşa mevkisi taşkın nedeniyle trafiğe kapanırken yol kısa sürede yeniden trafiğe açıldı. 

Vali Arslan: “Metrekareye 118 kilogram yağış düştü”
Bölgede incelemelerde bulunan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, yaptığı açıklamalarda meteorolojik verilerin üzerinde bir yağış meydana geldiğine dikkat çekerek "Bugün Ulus İlçemiz ve Abdipaşa Beldemize öğleden sonra metrekareye yaklaşık 118 kilogram yağış aldık. Aslında Meteoroloji verilerimiz daha düşüktü ama maalesef 118 kilogram civarında yağış aldık. Abdipaşa-Karabük yolu kapanmıştı, yolumuzu trafiğe açtık. Ulus yolumuzda kapanma vardı orası da şuan trafiğe açıldı. Abdipaşa'da 40 civarında depo ve evimiz, iş yerlerimiz de su baskınları oldu. Ulus Merkez de 20 civarında ev 20 dükkanda su baskını oldu. Zarar tespit çalışmalarımıza başladık. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Herhangi bir can kaybı yaralanma, hiçbir şey yok. En sevdiğimiz yanı da bu zaten. Tedbirlerimizi alıyoruz. Tarımsal arazilerimizdeki zararlar içinde tespit çalışmalarına başlıyoruz. Önlemlerimizi alıyoruz. Geçmiş olsun hepimize” dedi.
“En az zararla kurtulmak için mücadele”
Selin meydana geldiği ilk andan itibaren sahada ekiplerle birlikte çalışan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, ekiplerin canla başla çalıştığını ifade ederek “Öğleden sonra ani bastıran yağmur sonucu Ulus İlçe merkezimizde, sanayi sitesi ve eski afet evlerinde su baskınları oluştu. Belediye Fen İşleri ekiplerimiz sahada canla başla mücadele ederek, ani yaşanan afetten en az zararla kurtulmak için mücadele ettiler” dedi.
Kılıç, “Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada”
Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, bölgede etkili olan aşırı yağıştan dolayı meydana gelen sel ve su baskını nedeniyle hasar meydana gelen Ulus ilçe merkezi ve Abdipaşa beldesinde saha çalışmalarına devam etti.
Yaşanan selin ardından değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Kılıç, “Bölgemizde etkili olan yağışlar nedeniyle ilçe merkezimizde ve Abdipaşa beldemizde mahalle ve köylerimizde metrekareye yaklaşık 118 kg yağış düştü. Bu sebeple sel ve su baskınları meydana geldi. Karabük-Abdipaşa karayolu ile Ulus-Abdipaşa karayolu ulaşıma kapandı. Toplamda yaklaşık 80 ev ve iş yerinde hasar meydana geldi. Sayın Valimizin başkanlığında Jandarma, Belediye, DSİ, Karayolları, AFAD ve Özel idare ekiplerimizle koordineli bir şekilde seferber olarak en kısa sürede müdahalelerimizi gerçekleştirdik ve yollarımızı ulaşıma açtık, vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Yaralanma veya can kaybımız yok. Ev, iş yeri ve tarımsal alandaki zararlarla ilgili hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzluk durumunda veya hasar tespiti talebi için 112 Acil Çağrı merkezine ihbarda bulunabilirler. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.
Çalışmalara Bartın Belediyesi’nden destek!
Aşırı yağış nedeniyle yaka seline maruz kalan Ulus ve Abdipaşa’da Bartın Belediyesi, itfaiye ekipleri Motopomplar, dalgıç pompalar, vidanjör ile su basan binalardan suyu boşaltma çalışması yaparak, sel suyu bertaraf çalışmalarına destek verdi.
Tunç: “Devletimiz her zaman olduğu gibi milletimizin yanında”
Ulus ve Abdipaşa’da meydana gelen sel taşkınları nedeniyle hasar gören yerlerde AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Av. Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Karayolları Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ile birlikte incelemelerde bulundu. Selden zarar görenlere geçmiş olsun dileklerini de ileten Milletvekili Tunç, “Tüm kurum ve kuruluşlarımızla halkımızın yanında olmaya, hasarları gidermeye devam edeceğiz” dedi. 
Yaşanan sel afetinin ardından Milletvekili Tunç, yaptığı açıklamada da “Ulus ilçe merkezi ile Abdipaşa beldemizde etkili olan ve metrekareye  düşen 118 kilogram yağış sebebiyle oluşan yaka sellerinden etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Valiliğimizin koordinesinde ilgili kurumlarımız ve belediyelerimiz bölgede gereken çalışmaları sürdürmektedir.Yaka seli nedeniyle geçici olarak kapanan Bartın-Karabük karayolu ile Abdipaşa-Ulus yolu yeniden trafiğe açılmıştır.
Ulus ilçe merkezimizde 20 adet ev ve işyeri ile Abdipaşa Beldemizde 40 ev ve işyerinde meydana gelen hasarlar için kurumlarımız kayıpların telafisi ve eksikliklerin tamamlanması için çalışmalarına devam edecektir. Devletimiz her zaman olduğu gibi milletimizin yanındadır” ifadelerini kullandı.
Başkan Akın’dan “yanınızdayız” mesajı
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da aşırı yağış nedeniyle yaka seline maruz kalan Abdipaşa Beldesinde Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, itfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Emre Önder ile birlikte sele maruz kalan bölgelerde incelemelerde bulundu. 
Başkan Akın, ihtiyaç anında belediye olarak, esnaf ve vatandaşların yanlarında olduklarını ifade etti.
Kozcağız’dan Belediyesinden destek!
Kozcağız Belediyesi, etkili olan yaka sellerinden etkilenen Abdipaşa Beldesinde ev ve iş yerlerindeki suyun tahliyesi için arazöz takviyesinde bulundu.
Ulus ve Abdipaşa için geçmiş olsun dileklerini ileten Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, “Yaka sellerinden etkilenen Ulus ve Abdipaşa Beldemizdeki hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” 
dedi.
 

Ev ve işyerlerini su bastı
Ev ve işyerlerini su bastı
Ev ve işyerlerini su bastı
Ev ve işyerlerini su bastı
Ev ve işyerlerini su bastı