Emekli bayram ikramiyeleri 28 veya 29 Nisan'da yatırılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  Türkiye'deki milyonlarca emekliyle birlikte Bartın'daki binlerce emekliyi de yakından ilgilendiren 1 yüz TL'lik Ramazan  Bayramı ikramiyesinin 28 veya 29 Nisan tarihlerinde yatırılacağını söyledi.

Emekli bayram ikramiyeleri 28 veya 29 Nisan'da yatırılacak

 

Esnaf bayram alışverişini bekliyor

Ramazan  Bayramından önce emekli ikramiyelerinin ödenmesinin Bartın ekonomisine de olumlu yansıması bekleniyor. Ramazan Bayramı’nda ödenen ikramiyelerle il esnafının da bu bayram yüzünün gülmesi bekleniyor.

 

Bayram ikramiyelerine zam şu an için gündemimizde yok.

Bakan Bilgin, Bayram ikramiyelerine zam şu an için gündemimizde yok. Emekliye bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum.

Asgari ücrette artış olacak mı?

Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz.

EYT ise şu an gündemimizde yok

3600 ek göstergede yasal düzenleme bu yıl Meclis'e gelir. Bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum. EYT ise şu an gündemimizde yok.

30 bin geçici sözleşmeli ile ilgili çalışma

3600 ek göstergeden sonra ilk gündemimiz o olacak. Geçici işçilerle ilgili sorunları bu sene içinde çözeriz.

SMA hastalarımıza bütün desteğimizi veriyoruz

 

Devletin ödeme listesine aldığı 8 bin 300 küsür ilaç var. SMA ve kanser ilaçları da bunların içerisinde var. SMA hastalarımıza bütün desteğimizi veriyoruz."