'Ben Olsaydım' Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Başladı

'Ben Olsaydım' Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı  uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin 'Ben Olsaydım' teması altında ele alındığı ve ilimizde bağımlılık ile mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen bağımlılıkla mücadele çalıştayının açılışına  Bartın Valiliğinin koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünün sekretaryasında Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya  Bartın Valisi Sinan Güner, Eşi Uzm.Dr. Beyhan Güner Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Batı Grup Komutanı Yb. Safa Söylem, İl Özel İdare Genel Sekreteri Metin Çetin, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çalıştay üyeleri katıldı.

'Ben Olsaydım' Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Başladı

 

Valiliğimiz koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünün sekretaryasında Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya; Bartın Valisi Sinan Güner, Eşi Uzm.Dr. Beyhan Güner ,Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Batı Grup Komutanı Yb. Safa Söylem, İl Özel İdare Genel Sekreteri Metin Çetin, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çalıştay üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda İl Sağlık Müdürü Dr. Alparslan Erol tarafından açılış konuşması yapıldı.

“Bağımlılık ciddi bir problemdir”

Ardından kürsüye gelen Vali Güner, “Bağımlılık sadece ülkemizi değil bütün dünyayı ve toplumun tamamını büyük etki altına alan ciddi bir problemdir. Uyuşturucu, alkol, tütün veya davranışsal bağımlılık, türü ne olursa olsun çağımız insanının aklını ve ruhunu felce uğratan, salgın bir hastalık ve geleceğe güvenle bakılmasını engelleyen büyük bir tehlikedir. Geleceğimizin teminatı, istikbalimizin umudu olan evlatlarımızı bu tür tehditler karşısında korumak için hepimize önemli görevler düşmektedir.  Bu illeti bitirmek için sadece kolluk kuvvetleriyle değil tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birlikte topyekûn bir mücadele yapmamız gerekiyor. Ayrıca, özellikle ailelerin tehlikenin farkında olup çocukları üzerindeki takibinin ve dikkatinin yoğun olması, bu mücadelede önemli bir yer tutuyor. Eğer toplumda bir farkındalık oluşturabilirsek, sorunun çözümüne de büyük kolaylık sağlamış oluruz. Burada bulunan her alandan konuya hâkim olan temsilcilerimiz ile birlikte ekip çalışması yaparak, bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı, toplumu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi ve konuya ilişkin sorunların tespit edilmesi için faydalı bir çalıştay olacağına inanıyor, hepinize kolaylıklar diliyorum.” dedi.

 

İlçelerimizde tamamlanan ve İlimiz merkezinde 20-21 Nisan tarihlerinde 2 gün süreyle devam edecek çalıştaylarda bağımlılıkla mücadele kapsamında sorun ve çözüm önerilerinin tartışılmasının yanı sıra, katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşabilmelerine zemin oluşturup ülkemizde yürütülen çalışmalarında katılımcılar ve kamuoyuna aktarılabilmesi sağlanacaktır.

 

Çalıştayın sonunda alınacak kararlar, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bölge değerlendirme toplantılarında ele alınarak, ulusal düzeyde yapılacak Bağımlılıkla Mücadele Şurasında değerlendirilecektir.