Belediyeden Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği

Bartın Belediyesi tarafından Yalı'da düzenlenen Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği vatandaşların yoğu katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Cemal Akın, şenlikte 'Bugün on binin üzerinde vatandaşımızın şenliğimize katılımı, çocuklarımızın şenliği tam anlamıyla yaşamış olmaları, genç yaşlı tüm vatandaşlarımızın şenlik alanını doldurması bizlere bir kez daha gösterdi ki özlemişiz güneşli havada dışarıya çıkıp gezmeyi, çocuklarımızla kentimizin sokaklarında vakit geçirmeyi' dedi.

Belediyeden Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği

Bartın Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ancak koronavirüs salgını nedeniyle düzenlenemeyen Hıdırellez ve Anneler Günü şenliği bu sene Yalı Bölgesinde renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.  Çevre ilçe, belde ve köylerimizden gelen on binin üzerinde vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen şenlikte, vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. 7’den 70’e tüm vatandaşlar güneşli havanın keyfini çıkartırken, çocuklar için oluşturulan oyun alanları, geleneksel çocuk oyunları, yarışmalar, tekne turları vatandaşların beğenisini topladı. Şenlik Hasan Yılmaz konseriyle son buldu.

10 binin üzerinde vatandaş katıldı     

Belediye Başkanı Cemal Akın, Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliğiyle ilgili “Belediyemizce geleneksel hale gelen Hıdırellez şenliğimiz, dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle yapılamamıştı. Bugün on binin üzerinde vatandaşımızın şenliğimize katılımı, çocuklarımızın şenliği tam anlamıyla yaşamış olmaları, genç yaşlı tüm vatandaşlarımızın şenlik alanını doldurması bizlere bir kez daha gösterdi ki özlemişiz güneşli havada dışarıya çıkıp gezmeyi, çocuklarımızla kentimizin sokaklarında vakit geçirmeyi” dedi.

Akın’dan teşekkür

Şenliğe katılım sağlayan tüm vatandaşlara, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Akın, “Yalı Bölgemize şenlik kapsamında yerleştirdiğimiz oyun alanları çocuklarımızın kahkahalarıyla daha da şenlendi. Geleneksel sokak oyunlarımız arasında yer alan çuval yarışı, halat çekme yarışmasına katılan çocuklarımızla bizler de çocuk olduk. Tekne turumuzla vatandaşlarımız, doğanın bize büyük bir jesti olan Bartın Irmağı’nda manzaranın keyfini sürdüler. Geleneksel el sanatlarımızı üreten değerli hanımefendilerimizin yer aldığı el sanatları stantlarımız da büyük ilgi gördü. Şenliğe katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza, organizasyonun gerçekleşmesinde büyük katkısı olan emniyet mensuplarımız başta olmak üzere emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hasan Yılmaz sahne aldı

Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği çerçevesinde Sanatçı Hasan Yılmaz da sahne aldı. Daha çok söylediği hareketli şarkılarla bilinen sevilen sanatçı tarafından gerçekleştirilen konserle vatandaşlar eğlenceli dakikalar geçirdi. Belediye olarak Bartın kültür ve sanatına katkı yapmayı sürdürdüklerinin altını çizen Cemal Akın, etkinliklere katılan herkese teşekkür ederek “Belediyemizce geleneksel hale gelen Hıdırellez şenliğimiz, geçtiğimiz sene dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle yapılamamıştı. Ancak pandemi sürecin in sona ermesiyle birlikte şenliklerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bartın Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından organize edilen etkinliklerle vatandaşlarımıza güzel bir gün yaşattık. Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramını ve Anneler Gününü birbirinden eğlenceli ve dopdolu etkinliklerle kutladık. Şenliğe katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza, organizasyonun gerçekleşmesinde büyük katkısı olan emniyet mensuplarımız başta olmak üzere emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Belediyeden Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği
Belediyeden Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği
Belediyeden Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği
Belediyeden Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği
Belediyeden Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği
Belediyeden Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği