Karakaş: 'Barınma sorunu ile karşı karşıyayız'

Haftalık değerlendirmelerde bulunan CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik duruma dikkat çekerek AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. 'Bıçak kemiğe dayandı. Ülkeyi iflasın eşiğine getirdiniz' diyen Başkan Karakaş, son dönemde artan ev fiyatları ve kiralarla ilgili de 'Ev fiyatları ve kiralar anormal şekilde yükseldi. Barınma sorunu ile karşı karşıyayız. Ev sahibi-kiracı davalarında patlama yaşanıyor!' ifadelerinde bulundu.

Karakaş:  'Barınma sorunu ile karşı karşıyayız'

Haftalık değerlendirmelerde bulunan CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik duruma dikkat çekti. Ekonomi üzerinden AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Başkan Karakaş, “Bıçak kemiğe dayandı. Ülkeyi iflasın eşiğine getirdiniz. Çocuklarımızın geleceğini, gözlerindeki ışığı, yüzlerindeki gülücüğü çaldınız. Güzel olan her şeyi yok ettiniz. Sofralarınızda kuş sütü bile eksik değilken, şükretmelerini önerdiğiniz yurttaşlar ilk seçimde yaşadıkları sıkıntıların hesabını soracak, karanlıktan aydınlığa çıkılacak. Ülke derin bir nefes alacak!” dedi.

“Suudilerin söylemi ülkemiz açısından inciticidir”

Suudi yönetiminin ve Suudi devlet medyasının ‘Erdoğan kendisi gelmek istedi, biz davet etmedik’ söyleminin ülkemiz açısından incitici olduğunu kaydeden Karakaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ülkemizde işlenen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili davayı ziyaret öncesi talep edilen tavizlerle, yargı bağımsızlığından feragat ederek kapatıp, dava dosyasını cinayetin faili olarak itham ettiği Suudi yönetimine gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna rağmen Suudileri memnun edemedi. Kaşıkçı dava dosyası başta olmak üzere verilen tavizlere rağmen Suudi yönetiminin ve Suudi devlet medyasının ‘Erdoğan kendisi gelmek istedi, biz davet etmedik’ söylemi, ülkemiz açısından inciticidir.

“Sığınmacılar sorunun tek sorumlusu iktidardır”

Suriye ve diğer ülkelerden Türkiye’ye gelen resmî kayıtlara göre sayıları 5 milyonu aşan, gerçek sayıları bilinmeyen sığınmacılar-mülteciler konusunda yaptığımız uyarıları kulak arkası eden ve tehlikeyi görmezden gelen iktidar, şimdi yıllardır bir sığınmacı politikası oluşturulmamasının sorumluluğunu başkalarına yükleme çabasına girişti. Oysa yaşananların tek sorumlusu, önerilerimizi dinlemeyip kafasının dikine dikine giden, Suriye yönetimi ile görüşmeye yanaşmayan, kendi siyasi zihniyeti çerçevesinde cihatçıları silahlandırarak Şam yönetimini devirmeye çalışan iktidardır.

“İçişleri Bakanı iktidarın sığınmacıları istismar ettiğini itiraf ediyor”

Salgın süresince vatandaşa borç ve kredi tavsiyesinden başka destekte bulunmayan, şimdi de üç haneye ilerleyen enflasyona rağmen yurttaşlarımız için elini bile oynatmaksızın, emeklinin bayram ikramiyesini bile “para yok” diye artırmayanlar milyarlarca lirayı, milyarlarca doları 1 milyon Suriyeliyi geri göndermeye ikna etmek için harcamaya hazırlanıyor. İçişleri Bakanı ekranlarda milletin gözünün içine bakarak, Suriyelilerin ucuza ve güvencesiz çalıştırıldığını, geri gönderilirlerse buna en çok iş insanlarının üzüleceğini söylemekte sakınca görmeksizin iktidarın sığınmacıları istismar eden ekonomi politikalarını ve buna göz yumulduğunu itiraf ediyor.

“Bu tablonun sorumlusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır!”

Nisan ayı itibarıyla iç borcun anapara ve faiz toplamı 3,2 trilyona ulaştı! Bu vahim tablo ne Cumhuriyet tarihi boyunca ne de AK Parti öncesi hiçbir hükümet döneminde, en ağır krizlerde bile görülmedi! Türkiye’nin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını, 85 milyonun geleceğini tehdit eden bu sürdürülemez tablonun sorumlusu 20 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı ve başındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır! İktidarın bilgisiz, beceriksiz ekonomi politikaları Türkiye’yi, dünyada ekonomileri iflas etmiş ülkelerle aynı konuma getirdi!

“Ev fiyatları ve kiralar anormal şekilde yükseldi”

Ev fiyatları ve kiralar anormal şekilde yükseldi. Barınma sorunu ile karşı karşıyayız. Ev sahibi-kiracı davalarında patlama yaşanıyor! İktidar İdlib’te Suriyeliler için 100 bin adet briket ev projesi için konut teslim törenleri düzenlerken, Türk vatandaşlarının konut, kira, barınma sorunlarını duymazlıktan-görmezlikten gelerek tam bir duyarsızlık sergiliyor! Toplumsal çöküş ve sefalet artışı hayatın her alanında kendisini gösteriyor! İktidarın tarım ve hayvancılık politikaları çiftçiyi ve besiciyi üretimden uzaklaştırıyor! Ülke tarım ve hayvancılığındaki tablo hızla kötüleşiyor ve bu alandaki kriz derinleşiyor! 20yıllık AK Parti iktidarları boyunca uygulanan tarım ve hayvancılık politikalarıyla neredeyse 2 milyon çiftçi üretimden koptu! Hiçbir bilimsel temeli olmayan iktidar politikalarıyla her geçen gün toplumsal sefalet artmakta, ülkemiz fakirleşmektedir!”