BELEDİYE 5 YENİ ARACI DAHA FİLOSUNA EKLEDİ

Bartın Belediyesi araç filosunu genişletmeye devam ediyor. Belediye bu kapsamda 2 milyon 500 bin TL değerinde 1 çift kabin pikap, 1 römorklu ATV, 1 binek araç ve 1 kepçeyi daha araç filosuna kazandırırken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, göreve geldikten sonra 13 yıl boyunca toplam 56 milyon TL değerinde araç alımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yeni alınan araçlar ise kurban kesilerek ve dualar eşliğinde hizmete girdi. Ayrıca tören sonrasında vatandaşlara Muharrem Ayı dolayısıyla aşure ikramında da bulunuldu.

BELEDİYE 5 YENİ ARACI DAHA FİLOSUNA EKLEDİ

Bartın Belediyesi araç filosunu genişletmeye devam ediyor. Belediye bu kapsamda 2 milyon 500 bin TL değerinde 1 çift kabin pikap, 1 römorklu ATV, 1 binek araç ve 1 kepçeyi daha araç filosuna kazandırdı. Araçlar içinse Hükümet Caddesindeki Bartın Kent Müzesi önünde hizmete alım töreni gerçekleştirildi. Törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Belediye çalışanlarıyla vatandaşlar katıldı.

Akın: “Bu sel felaketini atlattık”

Törende ilk olarak vatandaşların Muharrem Ayını kutlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yaşanan son sel felaketine değinerek şunları söyledi:  

“Bugün önemli günlerimizden bir tanesi. Muharrem Ayındayız. Muharrem Ayında aşure etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bunun tabi ki bir anlamı var. Bu anlamlardan bir tanesi Hz. Nuh’un gemide kalanlarla yaptığı aş olması. Bir diğeri de Hz. Hüseyin ve yanındakilerin Yezid tarafından şehit edilmesinin ifadesidir. Göreve geldikten sonra bu özel ve güzel günlerde her sene biz bu  gibi etkinlikler yapıyoruz. Bartın Belediyesi olarak bugün de hizmete girecek olan araçlarımız için tören gerçekleştiriyoruz. Bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık ve Allah’a şükürler olsun ki bu sel felaketini atlattık.

“Selden sonra 1000’e yakın temizlik yaptık”

Selden sonra 448’tane ev, işyeri ve deponun temizliğini gerçekleştirdik ama asıl bu rakam 1000’i bulmuş durumda. Bartın için büyük bir felaket. Bartın’ın 4’te 1’i sele gitti. Sayın Bakanlarımızla, diğer iller ve ilçelerden gelen arkadaşlarımızla ve halkımızla birlikte bunun üstesinden geldik çok şükür. Bizimde selden sonraki 1 aylık süreçte hizmetlerimizde intikaya uğradı. Ancak bundan sonra hizmetlerimiz aksamadan devam edecek.

“Köypark’ı 26 Ağustos’ta açacağız”

65 metrekarelik Köypark projemizin içerisinde birçok etkinlik söz konusu. Türk dünyası ve müzesi, macera parkları, yürüyüş yolları, hobi bahçeleri gibi etkinlikler bunlar. İnşallah bu alanı 26 Ağustos’ta açacağız. 5 katlı Kültür Merkezimizde Eylül ayı içerisinde hizmete girecek. 19 Ağustos ile 22 Ağustos arasında İnkumu’nda Kum Zambağı Festivalimiz var. Yine İnkumu’nda Uluslar arası Tiyatro Festivalimiz var. Bu etkinliklerde devam edecek. Plaj voleybolumuz söz konusu. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayacağız. 2 Eylül’de toplu sünnetimizi gerçekleştireceğiz.

“Yaya köprüleri için doğal sitten görüş bekliyoruz”

Yaya köprüsünü yapmakla ilgili bütün projelerimizi yaptık ama Doğal Sitten hala görüş bekliyoruz. Trafik Eğitim Parkı da aynı şekilde. Dallıca Sanayi Bölgesinin her şeyi bitti. Orada da değer artışıyla ilgili bir konu karşımıza çıktı. Bunu da halkımıza yansımasın diye Bakanlığımıza tekrar yazdık. İnşallah bu da çözülmüş olacak.

13 yılda 56 milyon TL’lik araç kazandırıldı

Bartın Belediyesi olarak 13 yılda bugünküler hariç 56 milyon TL’lik araç kazandırdık.  Araç filosuna bugüne kadar 77 araç ve 1 vakumlu zemin süpürme makinesi, 7 1085 KW gücünde jeneratör, 3 kar bıçağı ve su kayıp kaçak tespit ekipmanları da kazandırdı. Toplam 30 milyon lira değerinde olan 8 kepçe, 10 otomobil / binek aracı, 1 paletli eksvatör kazıcı, 4 cenaze nakil aracı, 1 morglu cenaze yıkama aracı, 21 kamyonet, 1 itfaiye aracı, 1 silindir, 1 folklift, 1 römorklu ATV, 1 arama kurtarma ekipmanlı itfaiye, 6 otobüs, 1 tuzlama ve kar küreme aparatlı kamyon, 1 asfalt disbiritörü kamyonu, 6 çöp kamyonu, 1 sulama tankeri, 2 damperli kamyon, 3 motosiklet, 1 kanal temizleme kamyonu, 1 kanal görüntüleme kamyonu, 1 vidanjör kamyonu, 1 yol süpürme aracı, 2 zodyak bot ve 1 jetski olmak üzere toplam 78 araç kazandırdık. Bu araçların yanı sıra da 1 vakumlu zemin süpürme makinesi, 7 adet 1085 KW gücünde jeneratör, 3 kar bıçağı ve su kayıp kaçak tespit ekipmanları da alınarak araç filosuna eklendi.

2 milyon 500 bin TL değerinde 4 araç daha alındı

Bugün de 2 milyon 500 bin TL değerinde yeni alınan 1 çift kabin pikap, 1 römorklu ATV, 1 binek araç ve 1 kepçe hizmete sunulacak. Hayırlı uğurlu olsun. Allah sıkıntı dert vermesin. Bu araçlar bize lazım araçlar. Biz göreve geldiğimizde sadece 2 tane kepçemiz vardı. Bunlar en az 20 yıl Bartın’a hizmet edecek araçlar. Bu araçlar olmazsa ne yazık ki iş yapamıyoruz. Bu araçları da Belediyemizin kendi öz kaynaklarıyla alıyoruz.”

Cemal Akın’ın açıklamalarının ardından Belediye araç filosuna kazandırılan araçlar kurban kesilerek dualar eşliğinde hizmete alındı.   

BELEDİYE 5 YENİ ARACI DAHA FİLOSUNA EKLEDİ
BELEDİYE 5 YENİ ARACI DAHA FİLOSUNA EKLEDİ
BELEDİYE 5 YENİ ARACI DAHA FİLOSUNA EKLEDİ
BELEDİYE 5 YENİ ARACI DAHA FİLOSUNA EKLEDİ
BELEDİYE 5 YENİ ARACI DAHA FİLOSUNA EKLEDİ
BELEDİYE 5 YENİ ARACI DAHA FİLOSUNA EKLEDİ
BELEDİYE 5 YENİ ARACI DAHA FİLOSUNA EKLEDİ
BELEDİYE 5 YENİ ARACI DAHA FİLOSUNA EKLEDİ