Başbakan bugün Bartın'da

Meydanda halka seslenecek

Başbakan bugün Bartın'da

Nurdan Eroğlu

Başbakan Binali Yıldırım bugün Bartın’a geliyor. Başbakan, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu kapsamında bugün Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapacak. Yıldırım, Cuma Namazını Bartın’da kılacak. 14.00’da ise meydanda Bartınlılara seslenecek ve halktan referandumda anayasa değişikliğine ‘evet’ demelerini isteyecek. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve İl Başkanı Hüseyin Manav, tüm Bartın halkını mitinge davet etti.

Başbakan Binali Yıldırım bugün Bartın’a geliyor. Başbakan, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu kapsamında bugün Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapacak. Yıldırım’ın Cuma Namazını Bartın’da kılacağı öğrenilirken Yıldırım, 14.00’da ise meydanda Bartınlılara seslenecek. Yıldırım, halktan referandumda anayasa değişikliğine ‘evet’ demelerini isteyecek. Miting öncesinde ise Bartın şehir merkezine hemen hemen her yer başbakanın gelişine hazırlandı. Çatmaca mevkiinden itibaren Bülent Ecevit Bulvarı, Kemerköprü Meydanı ve Cumhuriyet Meydanına kadar olan AK Parti bayraklarıyla donatıldı. AK Parti Gençlik Kolları hummalı bir şekilde çalışmalarını yürütürken aynı zamanda şehir merkezindeki birçok bilborda mitingle ilgili afişler asıldı. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından gece boyunca AK Parti bayraklarını ve afişlerini asan AK Parti Gençlik Kollarına teşekkür etti. Tunç, ”Bartın, Başbakanımızın geleceği 3 Mart cuma gününe hazırlanıyor. Teşekkürler AK Gençlik” dedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın Bartın mitingi Kurucaşile, Ulus ve Amasra İlçelerinde de asılan afişlerle vatandaşlara duyuruldu.

TUNÇ: “ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın halkını mitinge davet etti. Tunç, “Çocuklarımızın geleceği, milletimizi ve devletimizin bekası için 18 maddeyi içeren anayasa değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak halkoylaması kampanya süreci kapsamında, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bartın’a bugün gelerek, saat 14:00’da Bartın Cumhuriyet meydanında değerli Bartın halkımıza  hitap edecek, yapılacak mitingimize değerli Bartın halkını davet ediyoruz” dedi.  

MANAV: “HALKIMIZI MİTİNGE DAVET EDİYORUZ”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav da Başbakan’ın mitingine tüm Bartın halkını davet etti. Manav, “Başbakanımız 3 Mart Cuma günü Bartın’da olacak ve saat 14:00’da Cumhuriyet Meydanında Bartın halkına seslenecek. Tüm hemşerilerimizi mitingimize davet ediyoruz. Orada neden evet demeli? Anayasa değişikliği neleri içeriyor? Halkımız tüm bunları birinci ağızdan dinleme imkanı bulacak. Bugün Avrupa ve dünyaya baktığımızda güçlü ülke ve devletlerin başkanlık sistemi ile yönetilen ülkeler olduğunu görüyoruz. İhtiyaçları Türkiye’yi bugün bu noktaya getirmiştir. Bu karar halkımızın önüne konulmuştur. Bize de düşen 16 Nisan’a kadar olan süreçte neden evet demeliyiz? Ne tür değişiklikler getiriyor? Eskisinde ne vardı? Avantajları nedir? Bu ülke, devlet ve millet için avantajları özellikleri nelerdir? Bunları halkımıza anlatmaktır. Bunun içinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Başbakanımız Bartın’a geldiğinde de bu çalışmalar hızlanarak devam edecektir” dedi.

KULAK’TAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

AK Parti 22. Dönem Bartın Milletvekili Asım Kulak ise referandum süreciyle ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu. AK Parti’nin 25 Şubat Cumartesi günü Ankara Arena spor salonunda gerçekleştirilen toplantıyla referandum kampanyasına start verildiğini ifade eden Kulak, şunları söyledi:

“25 Şubat Cumartesi günü Ankara Arena spor salonunda gerçekleştirilen AK Parti referandum kampanyası için start verildi. Salonda bulunan yaklaşık 50 bin kişi bir o kadar da salon dışında bulunan partilerin sinerjisi, heyecanı gerçekten harikaydı. Adeta 15 Temmuz ezanlarının salalarının yankısı vardı. Bu iş artık Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Uçurumun kenarında bir varlık mücadelesi içindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız seferberlik ilan ederken laf olsun diye konuşmadı. Bu işe herkes sarılmalı şuan karşımızda 40 yıllık hainleri içimizde beslemiş bir düşman var. Daha ne düşmanı aramaktasın Abdülhamit gittikten sonra ağlayanı bol oldu onca düşmanı tövbeler etti. Şimdi yine aynısı olmakta Tayip Bey’i indirseler de içimizdeki bilmezler yine ağlayacak ama bize ağlayacak adam değil, oyunu şimdiden gören insanlar lazım. Unutmayalım ki; güneşin doğduğu her günde umuda ve iyiliğe giden bir yol mutlaka vardır. Bu inanç ve kararlılıkla elini sıkmadığımız gönlüne dokunmadığımız hiç kimseyi bırakmamayız.

CHP’YE “İNSAN YOL ARKADAŞINDAN UTANIR MI?” ELEŞTİRİSİ

Meclis’te anayasa oylamaları yapılırken özelikle CHP’nin çalışmaları engellemek hakkında oyları ile seçilen ve onların temsilcileri olan milletvekilleri üzerinde şiddet uygulayarak âdete genel kurul salonunu kullanılmaz hale getirmeleri halkımızın gözleri önünde cereyan etmiştir. Kaba kuvvet ve zorbalıkla halkın önüne gelecek bir metinin Meclisten geçmesini engellemek demokrasi ve çağdaşlıkla bağdaşmamaktadır. Çünkü zorbalık bir muhalefet tarzı olamaz referandumda kararından sonra karşı blokta CHP ile HDP var. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ise HDP ile beraber gözükmeyin diye uyarısı var.  İnsan yol arkadaşından utanır mı? Biz AK Parti olarak ülke menfaatlerimiz için MHP ile yol yürümekten keyif alıyoruz.

“80 MİLYONUN PARTİSİ OLDUK”

CHP diyor ki;  “Benim istediğim olur istemediğim olmaz” Biz diyoruz ki; milletimizin istediği olur istemediği olmaz. Farkımız bu bizim halkımızda şuan görüyoruz. Vatandaşlarımızın Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevgi ve muhabbetleri görüyoruz. Onda kendilerini bulunduklarını görüyoruz. Dik duruşu ile Türkiye’nin 14 yılda sağladığı büyüme ve dış dünyada yükselen itibar güçlü liderlik ve temsiliyetteki, gücünü görüyoruz. AK Parti olarak 2002’den bugüne sadece bize oy verenlerin değil, 80 milyonun partisi olduk. Milletimiz neyi talep ediyorsa onu gerçekleştiren bir parti olduk.

“HER ŞEYE ‘HAYIR’ DEMEK CHP’NİN GELENEĞİDİR”

CHP’nin geleneğidir her şeye ‘hayır’ demek. Yakın tarihimize bir bakacak olursak birinci boğaz köprüsü yapılırken ‘hayır’ dediler, İkinci köprü yapılırken de aynı. Üçüncü köprü yapılırken de aynı. Ama ‘hayır’ diyenlerden bir kişinin ‘İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçti’ haberini ne okudum ne de duydum ben bugüne kadar. Şimdi bakıyoruz 3. Havalimanına ‘hayır’ diyorlar. Denizin altına tüp geçide ‘hayır’ diyorlar. Hızlı trene, Marmaraya, yerli hava savunma sistemlerine ve daha birçok yatırıma da ‘hayır’ diyorlar. Korkuyorum ki ‘hayır’ dedikleri bu büyük hizmetleri ülkemize kazandırdıktan sonra yine en fazla şimdi ‘hayır’ dedirtmek için uğraşanlar kullanacaktır.

“CHP’NİN KENDİNDEN BİR UMUDU KALMADI”

Rejim değişiyor iddiasında bulunanlar şunu iyi bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin rejimi belidir. Cumhuriyettir. Cumhuriyet konusunda en ufak bir tartışma söz konusu değildir. Sadece yönetim değişikliğine gidilecektir.  Sosyal medyada son günlerde dikkati çeken bir hususta CHP’nin kendinden bir umudunun kalmamış olmasıdır. MHP tabanını kışkırtmak, aklını karıştırmak için asılsız alıntı haberleri kullanarak algı operasyonu oluşturmaya çalışıyorlar.

“ŞİMDİ HANGİ YÜZLE HALKIN KARŞISINA ÇIKIP DESTEK İSTEYECEKSİNİZ?            

Ayrıca CHP referandum oylamasından ‘evet’ çıkması durumunda Anayasa Mahkemesine gitmeme kararı aldı. Sayın Kılıçdaroğlu “Halk en iyi divan” demiş. “En doğru kararı halk verecektir” demiş. İyi de Meclisteki direniş neydi?  “Kimden neyi kaçırıyordunuz?” diye sormazlar mı?  Şimdi hangi yüzle halkın karşısına çıkıp destek isteyeceksiniz bakalım?  AK Parti olarak bizler milletimizi yanıltmaya çalışanların her zaman karşısında olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim hedeflerimiz var.  2023, 2051, 2071 hedeflerine ulaşabilmemiz için 16 Nisan dönüm noktası olacaktır. Bir daha 15 Temmuz’ların yaşanmaması için sokak sokak, ev ev, mahalle mahalle dolaşıp halkımıza her zaman olduğu gibi sadece doğruları anlatacağız. Bunun bir seçim olmadığını, halk oylaması olduğunu, bunun bir galibi olmayacağını ülkemizin yeni bir yönetim sistemine ihtiyacı olduğunu söyleyeceğiz.

“KOALİSYON OLASILIĞI ORTADAN KALKIYOR”

Bu güne kadar 65 hükümet kuruldu. Ortalama her 1,5 yılda hükümetler değişti. Bundan sonra seçimler 5 yılda bir yapılacak. Koalisyon olasılığı ortadan kalkıyor. Bütün dünya ülkeleri gelişirken Türkiye’nin daha çok gelişebilmesi için 14 yılda yapılan hizmetlerden daha fazla hizmet yapılabilmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin biran önce gerçekleşmesi gerekli. Daha güçlü, daha istikrarlı bir Türkiye için karar vereceğiz. Ülkemizi geleceğe taşıyacak bu yeni sistem için sonuç ne olursa olsun milletimiz her zaman olduğu gibi yine en doğru kararı verecektir.  Ülkemiz bugüne kadar neler kazandı? Bu kazanımlara karşı kimler karşı durmaya çalıştı? Bunları milletimizin, vatandaşlarımızın takdirine ve verasetine bırakıyorum. 16 Nisan günü yapılacak referandumun ülkemize ve Milletimize güzellikler getirmesini diliyorum.”