Tunç'a muhtarlardan ziyaret

Referandumla ilgili bilgilendirdi

Tunç'a muhtarlardan ziyaret

Haber Merkezi

Ulus İlçesi bölge muhtarları, AK Parti Batın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaret etti. Tunç, ziyarette muhtarlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve anayasa değişikliği maddeleri hakkında açıklamada bulundu.

Ulus İlçesi bölge muhtarları, AK Parti Batın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaret etti. Ziyarette Bartın Merkez Epçiler Köyü Muhtarı Talip Güngörmez, Ulus İlçesi, Kalecik Köyü Muhtarı Selahattin Kaya, Çavuş Köyü Muhtarı Hasan Gülenç, Bahçecik Köyü Muhtarı Barış Gökalp ve Kumluca Beldesi Yenikışla Köyü Muhtarı Remzi Seyhan, Akörensöküler Köyü Muhtarı Şahin Başol, Çubuklu Köyü Muhtarı Hasan Özer yer aldı. Muhtar diyalog içerisinde olmaya önem verdiklerini ifade eden Tunç, “Demokrasinin temel taşı olan muhtarlarımızla diyalog içerisinde olmaya önem veriyoruz. Onlara tüm sorunlarında bir telefon kadar yakınız ve bu güne kadar muhtarlarımızla birlikte mahalle ve köylerimize önemli hizmetlere imza attık” dedi.

“HIZLI VE ETKİLİ İCRAAT”

Muhtarlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve anayasa değişikliği maddeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Yılmaz Tunç, “Bu sistem ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak, hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim olacak, bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak, ülkemiz 2023 ve ötesine uzanan hedefleri daha kolay yakalayacak” dedi.

“GÜÇLÜ MECLİS, GÜÇLÜ TEMSİL”

Meclisin asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacağını  ve hükümeti millet adına denetleyeceğini kaydeden Tunç, “Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek.  Meclis aynı zamanda seçilmiş cumhurbaşkanını ve kabinesini denetleyecek. Milletvekilleri, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Kanun yapımında meclis iradesi ön plana çıkacak” ifadelerinde bulundu.

Muhtarlara 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi meclisin bombalanan yerlerini gösteren Tunç, muhtarlara TBMM Genel Kurulunu gezdirdi. Muhtarlar Tunç’a çalışmalarında kolaylıklar dileyerek kendilerine sunmuş oldukları hizmetlerden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.