Bartın yıldızlar basketbol takımı grubunun birincisi oldu

Takım yarı finallere katılacak

Bartın yıldızlar basketbol takımı grubunun birincisi oldu

Muhammet Civan

Gençlik ve Spor Bakanlığının faaliyetleri arasında yer alan Anadolu Yıldızlar Basketbol Ligi Zonguldak ta sona erdi. Samsun takımını 48-42, ikinci maçında ise Bolu temsilcisini 40-19 yenen Bartın Yıldızlar Basketbol Takımı grubunu 1.sırada tamamladı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığının faaliyetleri arasında yer alan Anadolu Yıldızlar Basketbol Ligi Zonguldak ta sona erdi.  Zonguldak Site Kapalı Spor Salonunda oynanan maçlarda Samsun takımını 48-42, ikinci maçında ise Bolu temsilcisini 40-19 yenen Bartın Yıldızlar Basketbol Takımı grubunu 1.sırada tamamladı. Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Çeyrek Final Grup maçlarında Bartın’ı temsil eden Erkek Yıldızlar Basketbol Takımı 2 güçlü rakibini yenerek yarı finallere katılma hakkı elde etti.

KÜKNER: “İLİMİZ ADINA SEVİNDİRİCİ GELİŞMELER”

Basketbol İl Temsilcisi Aydın Kükner konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu güzel başarıda hizmeti geçen Antrenör Mehmet Akif Ünlü ve yıldız adayı genç sporcularımızı tebrik ediyoruz. Zonguldak'ta Kız ve erkek takımlarımız Mücadele etti kız takımımız ilimizi başarılı şekilde temsil etti. Şansız şekilde elendiler. Erkek takımımız ise tecrübesiz ve maç deneyimleri olmamasına rağmen gurubun iki güçlü takımını yendiler. Bu anlamda Tüm teknik ekibi ve sporcularımızı kutluyorum. Bu turnuvada kız ve erkek oyuncularımız milli takım hocalarımız tarafından beğenilerek isimleri ve iletişim adresleri alındı. Şu anda Yıldız Milli takımında 2 oyuncusu olan bu sayıyı artırmak açısından ilimiz adına sevindirici gelişmeler. Bizlere bu ortamları hazırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürümüz ve ekibine  teşekkür ederiz” dedi. 

Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`nün 2016-2017 yılı faaliyet programında yer alan ve asıl amacı sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara altyapı oluşturulması, Milli takımlara sporcu kazandırılması ve ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefleri içeriyor.