Bartın, uluslararası tarımsal kalkınma fonu (ıfad) kapsamında

Bayram: 'Proje uygulanacak iller arasına alındık'

Bartın, uluslararası tarımsal kalkınma fonu (ıfad) kapsamında

Nurdan Eroğlu

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsettar Bayram, Bartın'ın Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) kapsamında proje uygulanacak iller arasına alındığını açıkladı. Bayram, şubat itibariyle söz konusu projenin fizibilite çalışmalarının tamamlanacağını  söyledi.

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsettar Bayram, Bartın'ın Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) kapsamında proje uygulanacak iller arasına alındığını açıkladı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bayram, projenin, kırsal alanda yoksullukla mücadele, gıda üretiminin artırılması, yeni iş ve gelir imkanlarının sağlanması, refahı yükseltici, istihdamı artırıcı ve iç göçü engelleyici gibi konuları desteklediğini  söyledi. Şubat itibariyle söz konusu projenin fizibilite çalışmalarının tamamlanacağını  kaydeden Bayram şu açıklamalarda bulundu:

“SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME”

“İlimiz, Uluslar Arası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) kapsamında proje uygulanacak iller arasına alındı. Konu hakkında bilgi alış-verişinde bulunmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce Ankara'da düzenlenen toplantıya İl Proje Sorumlularından Ziraat Mühendisi M. Serdar Yıldırım katılık. Ülkemiz tarafından da kabul edilen Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD)  kapsamına ilimizde alınmıştır. Bu son derece sevindirici bir gelişmedir. Hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemizde Yüksek Kesimler İçin Kırsal Kalkınma olarak uygulanacak olan program "Batı Karadeniz Kırsal Kalkınma Projesi" adı altında ilimizle birlikte Kastamonu, Sinop, Amasya ve Tokat illerinde de gerçekleştirilecektir. Ayrıca aynı program kapsamında "Doğu Akdeniz Kırsal Kalkınma Projesi" adı altında da Mersin, Adana ve Osmaniye illerinde de uygulamaya konulacaktır.

“İLİMİZDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK”

Program, kırsal alanda yoksullukla mücadele için gıda üretiminin artırılması, yeni iş ve gelir imkânlarının sağlanması, refahı yükseltici, istihdamı arttırıcı ve iç göçü engelleyici faaliyetlere desteği amaçlamaktadır. Şubat 2017 itibariyle söz konusu projenin fizibilite çalışmalarını tamamlamak üzere, IFAD ve Bakanlığımız uzmanları tarafından ilimizde çalışmalar yürütülecektir. İlimizde özellikle yüksek kesimlerde ürün çeşitliliğini, istihdamı, geliri ve dolayısıyla refahı arttırıcı her türlü projeyi ve proje fikirlerini bekliyoruz. İlimizin kalkınması için uygun projeler değerlendirilmeye alınacaktır. Daha önce bu tür projeler Sivas, Erzincan, Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinde de uygulanmıştır. Bu programın ilimiz için hayırlı olmasını diliyor, faydalı ve verimli geçmesi için Muhtarlıklarımızın, kurumlarımızın, STK'larımızın, çiftçi ve girişimcilerimizin katkılarını bekliyoruz."