Kışla barajına 9 milyon tl ödenek daha

Baraj 2017'de tamam

Kışla barajına 9 milyon tl ödenek daha

Haber Merkezi

2014 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Kozcağız Beldesi’nde temeli atılan Kışla Barajı 2017’de tamamlanacak. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bu güne kadar 25 milyon TL harcanan baraj için 2017 yılında 9 milyon TL daha ödenek ayrıldığını söyledi. Tunç, ayrılan bu ödenekle barajın 34 milyon TL’ye mal olacağını kaydetti.

2014 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Kozcağız Beldesi’nde temeli atılan Kışla Barajı 2017’de tamamlanacak. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bu güne kadar 25 milyon TL harcanan baraj için 2017 yılında 9 milyon TL daha ödenek ayrıldığını söyledi. ayrılan bu ödenekle barajın 34 milyon TL’ye mal olacağını kaydeden Tunç, Hasankadı’dan gelerek Kozcağız Çayı’na soldan katılan Güney Deresi üzerinde, temelden 55 metre  yükseklikte “kil çekirdekli toprak dolu” tipinde  inşa edildiğini belirtti. Kışla Barajının Bartın için önemine değinen  Tunç, Kirazlıköprü ve Kozcağız Barajları ile birlikte Kışla Barajının da Bartın şehir merkezi ile Kozcağız Beldesini sel taşkınlarından koruyacağını vurguladı.

BARAJ TOPLAM 34 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Toplam 34 milyon TL’ye mal olacak olan Kışla Barajı’nın  11,36 milyon metreküp suyu depolama kapasitesine sahip olacağını belirten Yılmaz Tunç, barajın gövde inşaatının devam ettiğini, menba batardosunun yapılmış olmasının bile bu yıl içerisinde meydana gelen taşkın riskini azalttığını ve suyu depoladığını söyledi. Tunç, Bartın’da her alanda olduğu gibi Devlet Su İşleri  (DSİ) yatırımlarında da çok büyük eserler ortaya koymanın onurunu yaşadıklarını ifade ederek “Bu eserlerin Bartın’a kazandırılmasında başta Sayın Başbakanımıza ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, DSİ bölge ve şube yetkilileri ile tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

BARAJIN TEMELİ 9 TEMMUZ’DA ATILMIŞTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 9 Temmuz 2014’te Bartın’a gelmiş dönemin Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın ili protokol üyeleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Bartın Kışla Sel Kapanı projesinin temelini atmıştı.