BARTIN KARA TESLİM OLDU

Bartın'da Pazartesi akşamından itibaren etkili olan kar yağışı dolayısıyla Merkez İlçede 35, Amasra'da 8, Ulus'ta 58 ve Kurucaşile'de 10 olmak üzere toplam 111 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ÖZKARKOM ekipleri köyler de, Bartın Belediyesine bağlı ekipler de şehir merkezinde karla mücadele ederken Merkez İlçede 25, Ulus'ta 32 ve Kurucaşile'de 4 olmak üzere toplam 61 köyde de elektrikler bulunmuyor. Kar dolayısıyla Bartın genelinde okullar 1 gün tatil edildi. Bartın Valiliği ise sürücüleri zorlu hava koşulları dolayısıyla kış lastiği ve zincir takması konusunda uyardı.

BARTIN KARA TESLİM OLDU

Bartın’da Pazartesi akşamından itibaren etkili olan kar yağışı dolayısıyla Merkez İlçede 35, Amasra’da 8, Ulus’ta 58 ve Kurucaşile’de 10 olmak üzere toplam 111 köy yolu ulaşıma kapandı. Köylerde aralıksız karla mücadele çalışmalarına devam eden İl Özel İdaresine bağlı ÖZKARKOM, son durumu “İlimizde 21 Aralık 2021 tarihinde başlayan kar yağışı nedeniyle ÖZKARKOM (Özel İdare Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi) koordinesindeki ekiplerimiz yolların kapanmaması için karla mücadeleye devam etmektedir.

Bu Kapsamda İlimizde 22 Aralık 2021 tarihi saat 11:00 itibari ile; Merkez İlçede 35, Amasra İlçemizde 8, Ulus İlçemizde 58, Kurucaşile İlçemizde de 10 olmak üzere toplam 111 köy yolu kapalıdır” açıklamasıyla paylaştı.

Belediye tüm ekipleri seferber etti

Bartın Belediyesi de etkili olan kar yağışı sebebiyle herhangi bir ulaşım sorununun yaşanmaması ve vatandaşlar için olumsuz bir durumun oluşmaması adına şehir merkezinde tüm ekiplerini seferber etti. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahada büyük bir özveriyle çalışan ekipler ana arterler başta olmak üzere hastane yolları ve kaldırımlarda gece gündüze demeden çalışmalarını sürdürdüler.

300 personel görev aldı

Yapılan çalışmalar kapsamında 300 personel 13 adet kar kürüme aparatlı kamyon ve iş makinaları kazı ve yükleyici, 3 adet kamyon, 1 adet otomatik bıçaklı tuzlama kamyonu, 2 adet manuel bıçaklı tuzlama kamyonu, 1 adet bobcat, 1 adet hidromek, 1 adet greyder, 1 adet büyük kepçe, 4 adet küreyici bıçak, 2 adet tuz kamyonu, 1 adet HMK mini yükleyici kepçe, 1 adet solüsyon tankı ile kent merkezinde kar mücadelesi verildi.

Buzlanmaya karşı solüsyon ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi

Ekipler yol açma çalışmalarının yanı sıra oluşabilecek buzlanmaya karşı solüsyon ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Ana arterler, hastane yolları ve trafik yoğunluğu olan bölgelerde gece saatlerde solüsyon ve tuzlama çalışmaları yapıldı.

Yaya yollarında kürüme çalışmaları aralıksız devam etti

Karla mücadele ekipleri tarafından, kent merkezinde bulunan yaya yollarında kürüme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kent merkezinin her köşesinde devam eden çalışmalar ile vatandaşlara sorunsuz ulaşım imkânı sağlanıyor.

Yapılan çalışmalar görüşüldü

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,  karla mücadele çalışmaları ile koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık, Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik ve daire müdürleri katıldı. Toplantıda Kent merkezimizde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ulaşım sorunu yaşanmaması için alınan tedbirlerle ilgili istişarelerde bulunuldu.

Akın: “Kontak kapatmadan çalışmaya devam edeceğiz”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Yapmış olduğumuz planlamalar çerçevesinde karla mücadele çalışmalarımıza devam ediyoruz. Olumsuz hava koşullarından halkımızın mağdur olmaması için 300 personelimiz ile sahada mücadele veriyoruz. 13 adet kar kürüme aparatlı kamyon ve iş makineleri kazı ve yükleyici, 3 adet kamyon, 1 adet otomatik bıçaklı tuzlama kamyonu, 2 adet manuel bıçaklı tuzlama kamyonu, 1 adet bobcat, 1 adet hidromek, 1 adet greyder, 1 adet büyük kepçe, 4 adet küreyici bıçak, 2 adet tuz kamyonu, 1 adet HMK mini yükleyici kepçe, 1 adet solüsyon tankı ile mesai saati gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdürdük. An itibariyle kapalı yolumuz bulunmamakta. Çalışmalarımızı da halkımız sıkıntı yaşamaması adına tüm mahallelerimizde sabaha kadar sürdürüyoruz. İçinde bulunduğumuz karlı koşullar sona erene kadar kontak kapatmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Karın etkili olduğu bölgelerden biri olan Kurucaşile İlçesinde de Cide Şube Şefliği sorumluluk alanında bulunan 010-08 devlet yolunda, Karaman-Tekkeönü mevkileri arasında kapanan yol açılmış ve mahsur kalan araçlar kurtarıldı.  Ayrıca Ulus İlçesi Gökpınar Köyü civarında ekipler tarafından mahsur kalan araca ulaşılarak araç başarılı bir şekilde kardan kurtarıldı.

Okullar tatil edildi

Kar dolayısıyla Bartın genelinde okullar 1 gün tatil edilirken engelli ve hamile olan kamu çalışanlarına da 1 günlüğüne idari izin verildi. Bartın Valiliği kararı “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilimiz merkez ve merkeze bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda (Özel eğitim ve özel eğitim kurumları dahil) 22 Aralık 2021 Günü yüz yüze eğitime ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Eğitim öğretime uzaktan devam edilecektir. Ayrıca engelli ve hamile olan kamu çalışanlarımızın 22 Aralık 2021 tarihinde 1 gün süreyle izinli sayılmasına karar verilmiştir” sözleriyle duyurdu.

Sürücülere kış lastiği ve zincir uyarısı!  

Valilik ayrıca sürücüleri zorlu hava koşulları dolayısıyla kış lastiği ve zincir takması konusunda uyararak “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kar lastiği olmayan, zincirsiz, takozsuz ve çekme halatsız araçların trafiğe çıkmamaları önemle duyurulur” dedi.