Belediyeden kar mesaisi

Bartın Belediyesi ekipleri şehrimizde etkili olmaya başlayan kar yağışı sebebiyle gecenin geç saatlerinden itibaren kar kürüme çalışmaları gerçekleştirdi.

Belediyeden kar mesaisi

Bartın Belediyesi ekipleri ana arterler başta olmak üzere hastane yolları ve trafik yoğunluğu olan bölgelerde yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.  Gecenin geç saatlerinden sabahın ilk saatlerine kadar kürüme çalışmaları gerçekleştirerek vatandaşların mağdur olmalarını engelledi. Sabah erken saatlerinde ise Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları gerçekleştirdi.

BAHMER hazırlıkları gözden geçirdi

Meteorolojik veriler doğrultusunda olumsuz hava koşulları nedeni ile oluşabilecek aşırı kar yağışına karşı yapılacak olan çalışmalarla ilgili planlama toplantısı gerçekleştirildi.  Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Arınan, Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik, Fen İşleri Müdürü Çetin Önder, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Emre Önder, Park ve Bahçeler Müdürü Meltem Cemaloğlu, Destek Hizmetleri Müdürü Zekai Yılmaz, Temizlik İşleri Müdürü Samet Gümüş, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Taner Bilal ve Zabıta Müdürü Mustafa Tokay katıldı. Toplantıda olası yoğun kar yağışında yapılacak olan çalışmalar hakkında planlamalar yapıldı.

Akın: “7/24  görevdeyiz”

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Meteorolojik veriler doğrultusunda olumsuz hava koşulları nedeni ile oluşabilecek aşırı kar yağışına karşı tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için Belediye Başkan Yardımcım Hasan Arınan, Ar-Ge Başkan Yardımcım Ercüment Özçelik ve daire müdürlerimizin katılımıyla planlama toplantısı gerçekleştirdik. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde aşırı yağış durumunda müdahale amaçlı 24 saat esasına göre çalışacak 300 personelimiz göreve hazır. 13 adet kar kürüme aparatlı kamyon ve iş makinaları kazı ve yükleyici, 3 adet kamyon, 1 adet otomatik bıçaklı tuzlama kamyonu, 2 adet manuel bıçaklı tuzlama kamyonu, 1 adet bobcat, 1 adet hidromek, 1 adet greyder, 1 adet büyük kepçe, 4 adet küreyici bıçak, 2 adet tuz kamyonu, 1 adet HMK mini yükleyici kepçe, 1 adet solüsyon tankını kar yağışına karşı hazır bekletiyoruz. Ayrıca ihtiyaç olması durumunda piyasadan da makine ve kamyon kiralayacağız. Depolarımızda 500 ton kum, 100 ton tuz ve 200 ton solüsyonumuz da hazır. Olumsuz hava koşullarından halkımızın mağdur olmaması için 7/24 görevdeyiz” dedi.