Bartın, İzmir için seferber oldu

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Bartın'dan gönderilen ekipler, bölgede yürütülen arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Bartın, İzmir için seferber oldu

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem, bütün Türkiye’ye acı yaşattı. Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan depremim ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanırken, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Depremin ardında afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına Bartın’dan da destek gitti.

Bartın Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), depremin hemen ardından İzmir'e giderek arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Bu çalışmalara Bartın’dan UMKE, AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ekipler de katıldı.

İzmir’de bugün meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye Afet Müdahale Planı Doğrultusunda bölgede AFAD Başkanlığınca Seviye 3 (Ulusal Düzey) Afet durumu ilan edilmesi üzerine, İlimiz de kendi kapasitesi ölçüsünde harekata dahil olmuş, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden tam donanımlı 4x4 Mercedes Sprinter araç ile 3 Arama Kurtarma Teknisyeni ve 1 şoförden oluşan ekip 30 Ekim Cuma akşamı saat 21.00’da İzmir’e hareket etti. Afet bölgesine ulaşan ekipler, zamana karşı yarışarak yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremi sonrasında arama ve kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla İzmir’e giden Bartın AFAD ekibi, çalışmalarına Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesinde bulunan Yılmaz Erbek Apartmanı’nda devam ediyor.

UMKE deprem bölgesinde

31 Ekim Cumartesi günü sabah saatlerinde İzmir’e ulaşan Bartın UMKE Ekibi de medikal kurtarma ve tıbbi yardım çalışmalarına devam ediyor.

Hasar tespit çalışmaları için Bartın’dan ekip gönderildi

Büyük bir yıkıma neden olan ve birçok binada da ciddi hasarlar oluşturan İzmir deprem sonrası hasar tespit çalışmalarına katılmak üzere Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 1 inşaat mühendisi, 1 mimar ve 1 şoförden oluşan ekip hizmet aracıyla geçtiğimiz Pazar akşamı İzmir’e hareket etti.

 

 

Afet bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, ekipler, enkaz altında tek bir canlının kalmaması için var güçleriyle diğer arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Gıda kolisi yardım kampanyası başlatıldı

Öte yandan depremzedeler için de Bartın Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğünce gıda başta olmak üzere yardım kampanyası başlatıldı. Afetzedelere dağıtılacak gıda kolisi yardım kampanyasıyla ilgili AFAD, “İzmir’de meydana gelen depremden dolayı mağdur durumda olan afetzedelere insani yardım amacıyla gıda kolisi dağıtılacaktır. Gıda kolisi içerisinde 5 kilo pirinç, 2.5 kilo bulgur, 2.5 kilo kuru fasulye, 2.5 kilo mercimek, 5 kilo ayçiçeği yağı, 0,83 kilo domates salçası 5 kilo şeker, 0,5 kilo tuz, 1 kilo un ve  kilo çay olacaktır. Bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerimizin aynı içerikte gıda kolisi hazırlayarak İl AFAD Müdürlüğü, ilçe kaymakamlıkları, müftülük, ilçe belediye başkanlıklarına teslim edebilirler. İlçelerimizde toplanan gıda kolileri Bartın Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim edilecektir” açıklamasında bulundu.

Gıda ve battaniyeye ihtiyaç var

Bartın Valiliği de yardım kampanyası duyurusunda “İzmir’de deprem sonrası bölgeye yapılan yardım faaliyetleri AFAD koordinasyonunda yürütülmektedir. İhtiyaç sahibi afetzedelere dağıtılmak üzere şuan içinde sadece standart gıda kolisi ve yeni battaniyeye ihtiyaç vardır. İhtiyaç oluşması halinde ayrıca bildirilecektir. Söz konusu gıda kolisi ve yeni battaniye yardımlarını ulaştırmak isteyen kişi ve kuruluşlar Bartın Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bürosuna başvurabilirler” dedi.

 

 

Bartın, İzmir için seferber oldu
Bartın, İzmir için seferber oldu
Bartın, İzmir için seferber oldu
Bartın, İzmir için seferber oldu
Bartın, İzmir için seferber oldu
Bartın, İzmir için seferber oldu