Bartın Belediyesi'nden Aşure ikramı

Bartın Belediyesi Aşure Günü münasebetiyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Bartın Kent Müzesi önünde yapılan ikramda Belediye Başkanı Cemal Akın vatandaşların Aşure Günü'nü tebrik etti.

Bartın Belediyesi'nden Aşure ikramı

Bartın Belediyesi Aşure Günü münasebetiyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu.  Hükümet Caddesi’nde düzenlenen aşure ikramına Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Kömeç, Necmi Balık, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Merkez İlçe Başkanı Murat Demir katıldı.

“Bu değerlerimizi yaşatmak istiyoruz”

3 bin adet aşurenin ikram edildiği etkinlikte açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,"Bartın Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bu yana geçen sene pandemiden dolayı sadece aşure ikramında bulunamamıştık. Bu sene devam ettiriyoruz. Biliyorsunuz bir afet yaşadık. Afetin izlerini silmeye çalışıyoruz. Aşure bizim için İslam alemi için bir gelenek. Hz. Hüseyin efendimizin Kerbela’da şehit edilmesinin günü itibariyle aşure etkinlikleri yapılıyor. Nuh Peygamberin gemisine taşıdığı çeşitli yiyeceklerin karşımı ile beraber yapılan bir yemek çeşidi. Bizim için de manevi bir değeri var. Bizler bu değerlerimizi yaşatmak istiyoruz. Ben tekrardan Allah kabul etsin diyorum. İyi niyetlerle yapılıyor bunlar. Allah hiç kimseyi sağlık ve sıhhatten ayırmasın sıkıntı vermesin inşallah.”diye konuştu.