Kültür ve Sanat Merkezi İnşaatı devam ediyor

Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi İnşaatımız devam ediyor.

Kültür ve Sanat Merkezi İnşaatı devam ediyor

Başkan Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç, AR-GE Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Varnalı ve teknik personel ile birlikte, devam eden inşaat çalışmasını yerinde inceleyerek istişarelerde bulundu.

Proje 2 Bin 70 Metrekarelik Alanda Hayata Geçiyor

Göreve geldiği günden bu yana hayatla eğitimi birleştiren belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini sürdürdüklerini, Kültür ve Sanat Merkezi’nin de bu hizmet anlayışının bir ürünü olduğunu ifade eden Başkan Cemal Akın, şunları kaydetti: "Kültür ve sanat şehri Bartın’a yakışan bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kırtepe Mahallesi’ndeki eski Hava Lokali’nin olduğu 2 bin 70 metrekarelik alanda hazırladığımız Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Projemizin yapım çalışmaları devam ediyor. 5 katlı olarak hazırlanan projemizin içerisinde kurs alanları, sergi alanları, ibadethane, kafeterya, konferans salonu, tiyatro eğitim salonu, halk oyunları salonu ve müzik atölyeleri olacak” dedi.

“Bartın’a İlişkin Tüm Tarihi Dokümanları İçinde Barındıracak”

Açıklamasının devamında Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin bünyesinde kurulacak olan “Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi”  ile de bilgiler veren Akın “ Büyük önem verdiğimiz bu çalışma ile Bartın’ın yerel belleği oluşturulacak. Kentin yerel arşivi ve kültürel mirasını bünyesinde bulunduracak olan kütüphanede yerel kültürel mirası yansıtan her türlü yazılı ve görsel materyaller araştırmacılarla paylaşılacak. Bilimsel araştırmalara ev sahipliği yapacak, kentlilik bilincine katkı sağlayacak olan bu kütüphane Bartın’ın yerel arşivine sahip olacağı gibi Bartın’a ilişkin tüm tarihi dokümanları da içinde barındıracak. Şehrimizin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önem teşkil eden bu projeyi de hayata geçiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.