Baro'dan 'Avukatınızla yüz yüz görüşmeyi erteleyin' önerisi

Bartın Barosu, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlardan bu 2 haftalık süreçte avukatlarının bilgisi dahilinde görüşmelerini istedi. Baro vatandaşların avukatlarından telefon başta olmak üzere her türlü iletişim yoluyla dosyaları hakkında bilgi alabileceklerini söyledi.

Baro'dan 'Avukatınızla yüz yüz görüşmeyi erteleyin' önerisi

Bartın Barosu Başkanı Ferhat Parlatır, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlardan bu 2 haftalık süreçte avukatlarının bilgisi dahilinde görüşmelerini istedi. Halkın panik yapmaması gerektiğini ifade eden Parlatır, “Dünya Sağlık Örgütü’nün (Covid-19) virüsü nedeniyle pandemi ilan ettiği bir durumla karşı karşıyayız. Olayın ciddiyeti herkesin malumudur. Bu mücadelede Bartın Barosu olarak  Covid-19’un virüsünün yayılmasının önlenmesine ilişkin alınan önlemleri, yürütülen çalışmaları ilk günden itibaren titizlikle takip ediyor ve destekliyoruz. Sağlıklı bir yaşam mücadelemizin ortak olduğunu belirtiyoruz. Halkımızı panik yapmamaya, bilimsel temeli olmayan söylentilere inanmamaya, doğru ve tam bilgi için sağlık otoritesini, sağlık meslek örgütlerini takip etmeye çağırıyoruz” dedi.

“Duruşma ve keşifler ertelendi”

Hakimler ve Savcılar Kurulunun yazısı doğrultusunda Bartın Adliyesinde tutuklu işlere yönelik soruşturma ve kovuşturmalar ile ivedi sayılacak diğer hususlar haricinde duruşma ve keşiflerin ertelendiğini söyleyen Parlatır şöyle devam etti:

“Bartın İl Merkez Adliyesinde bulunan mahkemelerde hakimlerin aldıkları ayrı ayrı  kararlar uyarınca  Covid-19 Koronavirüs bulaştırıcılığının önlenmesi çalışmaları kapsamında; Hakimler ve Savcılar Kurulunun yazısı doğrultusunda, tutuklu işlere yönelik soruşturma ve kovuşturmalar ile ivedi sayılacak diğer hususlar haricinde duruşma ve keşiflerin ertelenmesine karar verilmiştir. İlimiz adliyesinin fiziki koşulları dikkate alındığında alınan kararın ne kadar isabetli olduğu aşikardır.Yeni duruşma günleri dosya taraflarına ayrıca bildirilecek olup UYAP sisteminden de bilgi alınılabilecektir.

“Avukatınızla  yüz yüze görüşmelerinizi erteleyiniz”

Avukatlarımız her daim görevi başında olup ülke çapında alınan sağlık önlemleri gereği acil olmayan durumlar dışında vatandaşlarımızın 2 haftalık süreçte avukatları ile  yüz yüze görüşme taleplerini avukatın bilgisi dahilinde  ertelemesi duyarlılığını bekler; avukatlarımızdan dosyaları hakkında başta telefon olmak üzere her türlü iletişim yolu ile  bilgi alabileceklerini belirtiyoruz. Gelişmeleri basın ile kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz.”