Bankoğlu'dan Çanakkale Zaferi açıklaması

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve Çanakkale şehitlerini andı. Bankoğlu, 'Tarihi, istediğimiz kadar değil olduğu gibi hatırlamalıyız. Çanakkale bir destandır' dedi.

Bankoğlu'dan Çanakkale Zaferi açıklaması

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve Çanakkale şehitlerini rahmetle andı. Bankoğlu, beyanında, “18 Mart günü, geçmişimize ilişkin bildiğimiz en büyük zaferin yıl dönümüdür. 105 yıl önce büyük dedelerimiz ve onların babaları, çökmüş bir Osmanlı Devleti'nden, ayaklarının üzerinde duracak özgür bir ülke yaratmak için canlarını feda ettiler.19. Tümen Komutanlığı, ardından ise Anafartalar Grup Komutanlığı ile Çanakkale’de tarih yazmış en büyük asker Mustafa Kemal’in “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum.” dediği Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin en önemli savaşlarındandır. Bağımsızlığı savunan ve yurt topraklarını koruyan milletimizin bu en haklı savaşı, bizlere onurlu bir cumhuriyet teslim etmiş; vatanımıza sahip çıkmayı ve onu daima "barışla" korumayı öğretmiştir. Tarihi doğru anlamak ve yorumlamak zorunluluğu bu yüzden çok önemlidir.” dedi.

“Çanakkale Zaferi bugünlerimizin mimarıdır”

Milli birlik ve beraberlik ruhunu sağlamanın en önemli kuralının tüm yurttaşlarına saygı duyan ve onları eşit gören, işleyişte hukukun temel alındığı bir anlayış olduğunu hatırlatan Aysu Bankoğlu, bugün Şehitler Tepesi’ni dolduracağız diye ortaya çıkan zihniyetle, çökmüş bir imparatorluktan bağımsız ve kendi ayakları üzerinde duran cumhuriyeti kuranların bakış açısı arasında, tek ortak nokta bulunmadığını belirtti.  Bankoğlu, “Dünyanın örnek aldığı eşsiz lider Mustafa Kemal; değerli silah arkadaşları ve hiç bir çıkarı olmadan sadece “vatan” için canını feda etmeye razı yüz binlerce yurtsever ile bundan 105 yıl önce yokluklar ve zorluklar içinde, Çanakkale destanını yazdı. Atatürk; cesareti, çalışkanlığı, zekâsı ve her yaştan insana saygısı ile bu toprakların sahibi olan atalarımıza, önce yurtlarını ve onurlarını, ardından onlarca hatta yüzyıl ileriyi görebilme farkıyla bize Türkiye Cumhuriyeti'ni hediye etti. Çanakkale Zaferi; ülkemizin miladı, aydınlık yaşantımızın başlangıcı, bugünlerimizin mimarıdır. Atalarımız; bu topraklarda yaşayanları kendi çıkarları ve refahı için başkalarına peşkeş çekip dağıtanlar değil; akbaba gibi bekleşen düşmanın karşısında önce canı, sonra da inancı ve cesareti ile siper olanlardır. Millet olarak Cumhuriyet'in kıymetini ve nimetlerini, Atatürk devrim ile ilkelerini, bir kez daha ve her gün çok daha iyi anladığımız bir dönemden geçiyoruz. Saygımız, minnetimiz ve dualarımızla bir kez daha andığımız Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize, Cumhuriyet Halk Partisi olarak rahat uyuyacakları pırıl pırıl bir Türkiye Cumhuriyeti’ni daima devam ettirme ve tüm sınırlarımızı koruma sözü veriyoruz.” açıklaması ile sözlerini bitirdi.