Bankoğlu'ndan Amasra esnafına ziyaret

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Amasra'da Belediye Başkanı Recai Çakır ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu ve halkın sorunlarını dinledi. Bankoğu, Amasra'da pozitif vakaya rastlanmaması sebebiyle tedbirli davranan vatandaşlar başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bankoğlu'ndan Amasra esnafına ziyaret

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve CHP yöneticileriyle birlikte Amasra’da sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet ederek esnaf ziyaretlerinde bulundu  ve vatandaşların görüş  ile önerilerini dinledi. Bankoğlu, tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da COVID-19 pandemisinin her türlü olumsuz etkilerinin derinden hissedildiğini ifade etti ve ortaya çıkmış ya da yakın gelecekte çıkacak sorunlara değinmeden evvel Amasra özelinde bir konuya değinmek istediğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Ülkemizde ilk pozitif vakanın görüldüğü tarih olan 11 Mart'tan beri Amasra'da hiçbir vakaya rastlanmamış olması oldukça önemli bir başarı şüphesiz ki. Bu noktada, gerek Belediye'nin gerekse de Kaymakamlığın almış olduğu tedbirler ve daha da önemlisi, halkımızın söz konusu kurallar konusunda büyük bir uyum göstermesi, son derece kıymetlidir. Diğer bir yandan, hem Belediye hem de Kaymakamlık kanalıyla ilçe genelinde 10 binden fazla maske dağıtılmış olması da bu yolda önemi yadsınamayacak tedbirlerden. Salgının yayılmasını önlemek hususunda oldukça yüksek bir bilinç düzeyi gösteren yurttaşlara ben de teşekkür ediyorum."

“Turizm durma noktasına geldi”

Bankoğlu, COVID-19 salgınının elbette ki en önemli tehdidinin "sağlık" alanında olduğunu vurguladıktan sonra ikinci planda yer alsa da meselenin ekonomik boyutlarının da son derece yıkıcı etkilere sahip olabileceğini vurguladı ve "Her kesimden yurttaşımız, pandeminin yarattığı olumsuz koşulları ve bu koşulların ekonomik yansımalarını şiddeti gün geçtikçe artarak hissediyor. Ekonomik tabloyu daha iyi kılmak amacıyla birtakım çabalar elbette ortaya konuyor. Amasra'da, Belediyemizin de öncülük ettiği biçimde, imece usulüyle yurttaşlara yardımcı olunuyor. Salgını atlatmak, Amasra açısından ayrı bir anlam da ifade ediyor aynı zamanda: Gerek esnafın, gerekse de Amasra'da yer alan işletmelerin en büyük gelir kaynağı, turizm ve turizmin beraberinde yarattığı diğer olumlu etkiler. Pandemi sürecinde, seyahatlerin ve hareketliliğin haklı nedenlerle kısıtlanması, turizmi durma noktasına getirdi. Dolayısıyla, umuyoruz ki, herhangi bir büyük sıkıntı olmadan salgın süreci atlatıldıktan sonra, tüm ülke çapında ve elbette Bartın'da sorumlu bir çıkış stratejisi takip edilmesi gerekecek. Bahsettiğim stratejinin, ekonomi alanında da ciddi, güven veren ve sonuç odaklı, aynı zamanda kapsayıcı bir programı kapsamı gerektiği açıktır" dedi.

“Devlet en azından stopaj desteği sağlamalı”

Bankoğlu, şu ana kadar alınan ekonomik tedbirlerin pansuman mahiyetinde olduğunu ve destekten ziyade borç verme"anlayışı üzerine kurulduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Aysu Bankoğlu, "Şayet çalışanlarımız ve işverenlerimiz için kaynaklar cömertçe kullanılacaksa şüphesiz o gün, bugündür. Yaşadığımız bu dönemde verilmeyen ya da daha doğru bir ifadeyle oldukça yetersiz şekilde verilen destekler, salgın sürecinin etkileri hafifleyip işsiz sayılarındaki gerçekler ortaya çıktığında, ülkemizi çok daha derinden yaralayacaktır. Pek çok başka yola başvurulması da elbette mümkündür ancak Devlet tarafından en azından stopaj desteği sağlanmalıdır. Çünkü, hepimiz biliyoruz ki, yalnızca kredi vermek ya da belli ödeme kalemlerini kısıtlı bir süreliğine ertelemek, büyük sorunları sadece halının altına süpürecektir.  Tüm olumsuzluklara karşın şu gerçeğin de farkındayız ki, ülke olarak el ele verdiğimizde ve gerçekten sorunların çözümüne odaklandığımızda, aşamayacağımız problem yoktur. Umudumuzu asla, bir an bile yitirmeden tedbirli olmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.