Akgün, Dünya Çiftçiler Gününü kutladı

Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu As Başkan Hüdavendi Akgün, bir mesaj yayınlayarak 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.

Akgün, Dünya Çiftçiler Gününü kutladı

Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu As Başkan Hüdavendi Akgün, bir mesaj yayınlayarak 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.  Akgün, mesajında şunları söyledi:

“Çiftçilerimiz; ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde emek verip alın teri döken kesimlerin başında gelmektedir. Biz de bu konuda sorumluluk alıp "Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu" olarak Taşpakon Gençlik Kolları aracılığıyla 81 ilde seracılık ve yerli tohum çalışmalarına başladık. Bu amaçla Antalya, Giresun, Bartın ve Gaziantep'te ilk seralarımızı kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İstanbul'da kuracağımız Arge ve Eğitim Mutfağımızın açlışını da inşallah en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Seralarımızda yetişen ürünlerle 7 bölgemize ait yemekleri bu mutfaklarda tanıtıp yeni nesillere aktaracağız.

“Vefakar çiftçilerimizin kıymetini bir kez daha anlıyoruz” 

"Türkiye Hep Birlikte Yerli Üretime”  sloganıyla çıktığımız bu yolda hedefimiz 81 ilimizde faaliyetlerimizi başarıyla sürdürmektir. Bu günlerde tarım ve hayvancılığın her kademesinde çalışan, üreten, vefakar çiftçilerimizin kıymetini bir kez daha anlamaktayız. Verimliliğin artırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürünlerin pazarlara sorunsuz ulaştırılması gibi elzem konularda üreticiye verilecek desteğin ülkemizin ilerleyişinde büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz.   En güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı üretmek için fedakarca çabalayan, alın teri döken bütün çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlar; bereketli, sağlıklı ve bol kazançlı bir yıl geçirmeleri temenni ederiz.”