Bankoğlu, Ramazan Bayramını kutladı

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Ramazan Bayramı vesilesiyle Bartınlıların bayramını kutladı. Bankoğlu 'Yine kucaklaşacağımız nice güzel bayramlar gelecek' dedi.

Bankoğlu, Ramazan Bayramını kutladı

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Bartınlıların ve tüm vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı ve koronavirüsün hâkim olduğu gündeme dair açıklamalarda bulundu. COVID-19 süreci sebebiyle yapılan kısıtlamalar doğrultusunda, 81 ildeki sokağa çıkma yasağı kararını değerlendiren Bankoğlu, “Hemşehrilerimize ve COVID-19 ile mücadelede görev alan herkese çabaları ve destekleri için teşekkür ediyorum. Her bakımdan zorlu bir Ramazan ayı geçirdik. Vaka sayılarında son dönemdeki olumlu tablo ve vefat sayılarındaki yavaşlama, umut vericidir. Hepimizin dileği, bu tablonun ülkemizde ve dünyada bir an önce sıfırlanmasıdır. Başta Bartınlı hemşehrilerim olmak üzere tüm yurttaşlarımızın Ramazan Bayramı mübarek olsun. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Bu tedirgin günlerin bir an önce sona ermesi için biraz daha gayret etmemiz ve sabır göstermemiz şarttır.” dedi.

“Ekonomik sıkıntılar arttı”

Salgına bağlı olarak ekonomik sıkıntıların arttığına dikkat çeken Bankoğlu, hükümetin kalıcı ve uzun soluklu çözüm önerilerini, Ramazan Bayramı sonrasında göreve başlayacak olan TBMM’de görmeyi umduklarını belirtti. Hükümet yetkililerinin söyledikleri ile sokaktaki vatandaşların durumunun bambaşka olduğunu belirten Bankoğlu, “Meclis’in çalışmalarına ara vermesiyle birlikte kentimize geldim. Gerek merkezde, gerekse ilçe ve beldelerimizde yaptığım ziyaretlerde esnaftan emekliye, öğrencilerden tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara kadar büyük bir sıkıntının hâkim olduğunu gördüm. 2 yıldır zaten çok kötü olan ekonomik durumun, salgın nedeniyle durma noktasına geldiğini de biliyoruz. Ekonomik durum, artık saklayamayacakları kadar büyük bir buhrana dönüştü. Yaptığım ziyaretlerde, günün geç saatlerinde hâlâ siftah yapmamış esnaflarımızla karşılaşıyorum. Devleti yönetenlerin; işsiz kalmış ya da zaten uzun zamandır iş bulma ihtimali olmayan yurttaşlarımızla, açlık sınırının altında bir asgari ücret yahut daha da az olan emekli maaşıyla yaşam mücadelesi veren kişilerle, kredi, vergi ve SGK primi borcunda boğulmakta olan esnaflarla ilgili nasıl çözümler planladıklarını, TBMM’nin açılmasıyla görmeyi umuyoruz” şeklinde konuştu.

“AKP’nin en iyi bildiği iş gündem değiştirmek”

Hükümetin kötü yönetimi ve yandaş kayırma hevesinden ülkenin büyük bedeller ödediğini belirten Aysu Bankoğlu, “Gündem değiştirmek, AKP hükümetinin en iyi bildiği işlerin başında geliyor. 18 yıldır değişmeyen karalama ve yaftalama siyasetleri Ramazan ayının sonlarında zirve yaptı. Çünkü yurttaşların gerçekleri görmesi, bilmesi hiç istemedikleri şeylerden. Bu haberleri bizlere ulaştıran gazetecileri hapse atmak, televizyonlara ceza vermek, darbe masalları, dış güçler senaryoları ile perişan hâldeki işçi, esnaf, çiftçi, sanayici, emekli, öğrenci... Hepsinin dikkatini dağıtıp korku iklimi yayarak gerçek sorunları örtbas etmeye kalkıyorlar. Millet, artık bu hükümetin ciğerini biliyor. Bayramı olabildiğince ve elimizden geldiğince ağız tadıyla; sevgi ve saygımızı, vicdanımızı, adalet duygumuzu kaybetmeden ve iyi dileklerde bulunarak geçirebilmeyi temenni ediyorum. Hepimize nice bayramlar, sağlıklı ve bereketli yarınlar diliyorum” ifadelerinde bulundu.