Bankoğlu'ndan Amasra'ya ziyaret

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Belediye Başkanı Recai Çakır ile birlikte Amasra'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bankoğlu'ndan Amasra'ya ziyaret

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Amasra ilçesinde, Belediye Başkanı Recai Çakır ile birlikte ziyaretler gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Amasra Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na giderek  çalışmalar hakkında bilgi alıp görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Bankoğlu, "Belediye Başkanımız Recai Çakır ile birlikte, ilk olarak ilçenin emniyet / asayiş birimlerine ziyaretler gerçekleştirdik. Bu kapsamda, Amasra Sahil Güvenlik Komutanı S.G. Astsubay Erdem Yiğit, Amasra İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Selami Tüyük ve görevine yeni başlayan İlçe Emniyet Müdürü Metin Ilgın ile görüşmeler yaptık. İlçedeki genel durumu ve pandemi süreciyle alakalı gelişmeleri ele almamızın yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürümüze hayırlı olsun dileğinde de bulunduk; kendisine başarılar diledik. Yaşamakta olduğumuz pandemi döneminde, emniyet / asayiş birimlerinin çalışmaları ve gerçekleştirdikleri denetimler, daha sağlıklı bir toplum oluşturabilme yolunda çok daha önem kazanmıştır” dedi.

“Taşıma su ile değirmen dönmez”

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, pandemi döneminde, her kesimin fedakârlıklarda bulunmak zorunda olduğunu, özellikle kamusal anlamda denetim görevi icra edenlerin ise daha yoğun çalıştığını ifade ederken, belki de en büyük fedakârlığı ortaya koyan gruplardan biri olan esnaflara da değindi ve sözlerini şöyle noktaladı: "Belediye Başkanımız ile gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, son durağımız Amasra Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ydı. Oda Başkanı Coşkun Yüksel ile görüşerek esnafın, özellikle bu yılın Mart ayından beri derinden hissettiği krizi konuştuk. Görüşmemizde, esnafa "faizsiz" olarak sağlanması gereken kredi ve diğer kolaylıkları da dile getirdik. Pandemi sürecinin "sağlık" tarafı bir yana, şayet olumsuz ekonomik etkileri biraz olsun azaltmak, ceplerdeki yangını söndürmek istiyorsak İktidar tarafından kapsamlı, esnafa ve diğer tüm kesimlere doğrudan olumlu yansıyacak paketler ortaya konmak zorundadır. İktidar da gayet iyi biliyor ki, taşıma su ile değirmen dönmez, dönmüyor da."