Tunç'tan 'sembolik cumhurbaşkanı' eleştirisi

AK Parti 7. Olağan Merkez İlçe Kongresinde Türkiye'nin ve AK Parti'nin hiç taviz vermeden inandığı yolda yürümeye devam edeceğini ifade eden Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, muhalefete yüklenerek 'Bu ülkenin en büyük şansızlığı ana muhalefet lideridir. 2023'te sembolik bir cumhurbaşkanı adayı göstereceklermiş. O sembolik cumhurbaşkanıyla seçim kazanıp eski sisteme geri dönmek istiyorlarmış. Bu millet sembolik cumhurbaşkanına oy verir mi?' dedi. Kongrede tek liste halinde girilen seçimlerde ise mevcut başkan Ümit Aksakal, güven tazeleyerek yeniden AK Parti Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Tunç'tan 'sembolik cumhurbaşkanı' eleştirisi

Bartın’da belde ve ilçeler dahil kongre sürecine ara vermeden devam eden AK Parti Bartın Teşkilatı, 7. Olağan Merkez İlçe Kongresini gerçekleştirdi. Pandemi kurallarına dikkat edilerek Bartın Kapalı Spor salonunda yapılan kongreye Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Koordinatörü Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, diğer siyasi partilerin temsilcileri, AK Partili İl Genel Meclisi ve Bartın Belediye Meclis Üyeleri, AK Partili Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

 

Aksakal: “İnandığımız yolda hep beraber yürüyelim”

 

İl kongresi öncesinde önemli bir adım olan Merkez İlçe Kongresinde birlik ve beraberlik mesajı veren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal, “AK Parti Merkez İlçe Başkanı olduğumuz süre boyunca yaptığımız çalışmaları AK Parti’mizin vizyonuna ve misyonuna uygun kardeşlik bağlarının sorumluluğuyla birlikte yapmaya çalıştık. Bu süreçte bize destek veren Sayın Vekilimiz Yılmaz Tunç’a İl Başkanımız Turhan Kalaycı’ya siz değerli teşkilat mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın geçen hafta dile getirdiği gibi bu konularda eksikliklerimiz olabilir, yanlışlarımız olabilir. Ama inşallah yanlışları düzeltebiliriz, eksikleri giderebiliriz, engelleri de hep beraber kaldırabiliriz. İnandığımız yolda 2023 hedeflerine ve güçlü bir Türkiye’ye hep beraber yürüyelim. Ben bu dünyaya örnek olduğumuz pandemi sürecinde kurallara uyarak kongremize katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.  

 

“Bizim davamız ülkemizdir, Bartın’ımızdır”

 

Birlik ve beraberlik mesajları veren AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ise “Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Böyle bir davanın liderliğini yapıyor ve bize böyle aile teslim etti. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bartın’ımızın gururu Sayın Milletvekilimiz Bartın’ımıza 7.5 milyar TL’lik yatırımın bize ulaşmasındaki temsilcisi Sayın Milletvekilimize, Adalet Komisyonu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm kardeşlerime, tüm AK Parti ailesine teşekkür ediyorum. Ahrete intikal edenlere de Rabbim gani gani rahmet eylesin. 7. Olağan Merkez İlçe Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah hak yolunda AK Parti’nin davasında bizi birlikte eylesin. Biz Allah’ın huzurunda başka hiçbir şekilde eğilmeyiz, şahsi çıkarlarımızı gözetmeyiz. Bizim davamız ülkemizdir,Bartın’ımızdır. Biz Bartın’a hizmetkar olmak için yollara revan olduk. Allah bize ve memleketimize zeval vermesin, bizi 2023 yolunda yürürken bizlere yar ve yardımcı olsun” şeklinde konuştu.  

 

Tunç: “İnandığımız yolda hiç taviz vermeden devam”

 

Kongrede AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana Türkiye’nin geldiği noktayı anlatan Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da şöyle konuştu:

 

“AK Partimizin kongreleri birlik ve beraberliğimizin daha da kuvvetlenmesine vesile olan parti çalışmalarımız. AK Parti’nin kongreleri yeniden tazelenme, yeniden güç kazanmak için bir vesile. Yeni hedeflere koşmak için, inandığımız yolda hiç taviz vermeden durmak yok yola devam diyerek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çalışmalarımızı sürdürmek için bir vesile. 7. Olağan İlçe Kongrelerimizi bütün Türkiye çapında yapmaya devam ediyoruz. Merkez İlçe Kongremizi de gerçekleştirdikten sonra tüm kongrelerimizi tamamlayıp inşallah 2023’e dinamik bir şekilde, tazelenmiş bir şekilde, daha güçlü bir şekilde odaklanacağız. Bartın’ımızda bugüne kadar sizler sayesinde önemli başarılara imza attık. Bartın’a çok büyük hizmetlerin gelmesine vesile oldunuz. 7.5 milyar TL’lik kamu yatırımının Bartın’a kazandırılmasında sizlerin ayrı ayrı emeği ve desteği var. Önce Bartın halkına teşekkür ediyoruz, sonra da siz değerli teşkilat mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

 

“Başka bir örneği yok”

 

Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar AK Parti’nin tüm teşkilatlarında, her kademesinde görev yapan tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonra görev yapacak olan tüm dava arkadaşlarımıza da başlarılar diliyoruz. Bu süreçte kuruluşundan bu yana ahrete intikal eden teşkilat mensuplarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Onların emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız ve ülkemizi hak ettiği noktaya getirmenin gayreti içerisinde olacağız. AK Parti 19 yaşında ve 18 yıldır da iktidarda. Genç bir parti ve daha çok önünde uzun yıllar. Türkiye’yi bir dünya devleti yapacak parti AK Parti’dir. Milletimiz AK Parti’yi 18 yıldır kesintisiz iktidarda tuttu. Recep Tayyip Erdoğan’ı 13 yıl Türkiye’nin en uzun süre görev yapan başbakanı yaptı. Ardından da 2 seçimle Türkiye’nin seçimle gelen cumhurbaşkanı yaptı. Demokratik siyasi hayatta bunun başka bir örneği yok.

 

 

“Millet parlamenter sistemden çekilen sıkıntıları unutmadı”

 

Dünya siyasi tarihinde de ardı ardına bu kadar seçim kazanan ve iş başında kalabilen başka bir siyasi parti yok. AK Parti 2001 yılında henüz 14 aylık bir partiyken tek başına iktidara getirildi. Parlamenter sistemden çektiğimiz sıkıntıları burada tekrar etmeme gerek yok. Bugün “Parlamenter sistem geri gelsin. Yeter ki şu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden kurutulalım” diyenlere şunu hatırlatmak lazım; Bu ülke özellikle koalisyonlu yıllarda darbelerden, terörden, ekonomik ve siyasi krizlerden çekilen sıkıntıları bu millet unutmadı. Bu millet tekrar geriye dönmek ister mi? Yeni sistem istikrar üreten bir sistem. 5 yılda bir seçim var, erken seçim falan yok. Milletimiz kendi yöneticisini doğrudan sandıkta belirliyor. Milletvekillerini de doğrudan sandıkta belirleyebilir. Cumhuriyet rejimini güçlendiren, hızlı karar alıp hızlı uygulayan bir yönetim sistemine kavuşmanın kararını artık verdi. Milletin kararını yeniden tartışmaya açmamıza bu millet fırsat vermez.

 

“Hiç taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz”

 

2007’de cumhurbaşkanını meclise seçtirmeyenler şimdi düşünsün. Meclise seçtirmemek için her türlü krizi çıkaranlar, 367 dayatmasını yapanlar karşısında milletimiz “Artık ben yöneteceğim. Cumhurbaşkanını ben doğrudan seçeceğim” dedi. Bu düğümü milletimiz çözdü. Cumhurbaşkanımız 2014’de halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı oldu. Yürütmede çift başlılığın ilerleyen yıllarda Türkiye’de bir devlet krizine neden olmaması için yeni bir yönetim sistemi zaruret hale geldi. Cumhuriyet rejimine daha uygun, halkın doğrudan doğruya cumhurbaşkanını seçtiği, koalisyon ve milletvekili pazarlıklarını sona erdiren sistem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Ülkemiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini geleceğim olan gençlerimiz ve bu sistemle inşallah yakalayacak. Türkiye’yi dünya devleti yapacak ve o yolda önümüzü kesmek isteyenler de olacak. Ama onlara hiç taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

 

“2002’den öncesini hatırlatmama gerek yok”

 

2002’de AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu hatırlatmama gerek yok. IMF kapılarında el pençe duran bir Türkiye yok muydu? Emeklinin maaşını ödeyebilmek için para istediğimiz sıkıntılı günleri unuttuk mu? Yatırımlar durmuş, maaşlar ödenemez hale gelmişti. Koalisyonlardan milletimiz bıkmış, temel hak ve özgürlükler başka yöneticiler tarafından ihlal ediliyordu. Başörtüsüyle üniversiteye gitmek mümkün değildi. İmam Hatip Lisesi okuyorsanız üniversiteye 30 puan geriden başlardınız. Kadınlar arasında ayrımcılık vardı. İnsanlar arasında ayrımcılık vardı. 2008 yılında Kutlu Doğum Haftasında başları kapalı ilahi okuduğu için AK Parti’ye kapatma davası açılabilen bir Türkiye’den bugünlere geldik. Öğretmenlerimizin yaz tatilinde çorap, limon sattığı günlerden gelmedik mi? Faizlerin bir gece de 5 bin, 7 binlere çıktığı günlerden gelmedik mi?

 

“Türkiye pandemi rakamlarını dünyada en şeffaf veren ülke”

 

Türkiye büyümeye devam ediyor. Ekonomi büyümeye devam ediyor. Ama muhalefetin tek derdi ekonomideki güven unsurunu ortadan kaldırmak. “Pandemi rakamlarını gizliyorsunuz. Yüksek gösterin ki yatırımcı gelmesin. Ekonomimiz etkilensin” diyorlar. Türkiye o rakamları dünyada en şeffaf bir şekilde gösteren ülke. AK Parti’den önceki Türkiye koronaya yakalansaydı halimiz ne olurdu? AK Parti’den önce cenazeleri senet imzalatmadan yakınlarına veriyorlar mıydı? AK Parti’nin siyasetinin merkezinde insan vardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Ekonomide 250 milyar dolarlık bir Türkiye’den biz Türkiye’nin üzerine 2 Türkiye daha ilave ettik. 2012’de tuzaklar kurmaya bir başladılar. Gezi olaylarının başladığı 2013 mayıs ayında Türkiye en parlak dönemini yaşıyordu. İnandığımız yolda biz taviz vermeden bugünlere geldik. Gezi olaylarını önledik. 2013’te Gezi olaylarıyla gerçekleştiremediklerini yargı darbesiyle elde etmeye çalıştılar. 17-25 Aralık’ta yolsuzluk adı altında kamuoyunu etkileyerek hükümeti istifaya zorlamaya çalıştılar. O da başarısız oldu. Terörü azdırdılar, hendek olaylarını başlattılar. Ülkede kaos ortamını oluşturup 15 Temmuz’a giden süreçte taşları örmeye çalıştılar. Tüm bu planlar boşa çıkınca 15 Temmuz gecesi son darbeyi vurmaya kalkıştılar. Küresel güçlerin bu piyonları milletimiz tarafından kıskıvrak yakalandı ve şimdi yargı önünde hesap veriyorlar.

 

“Muhalefetin yaptığı karalama iftira”

 

AK Parti’nin hukuk zemininde darbecilerle olan mücadelesinde muhalefetten bir destek görebildik mi? İlan ettiğimiz Olağanüstü Hale karşı çıktılar. Mecburen OHAL kararı aldığımızda “15 Temmuz’a kontrollü darbeydi. 20 Temmuz darbe” dediler. Biz yolumuza devam ederken tabi yine engellemelerle karşılaşacağız. Ama o tuzakları bir bir bozmaya da devam edeceğiz. Muhalefet yapıcı eleştirsin, başımızın üstünde yeri var. Ama muhalefetin yaptığı yapıcı eleştiri değil. Muhalefetin yaptığı karalama iftira. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanının söylediklerini biz yapsaydık Suriye’nin kuzeyine girmeseydik bugün bir PKK/PYD devleti orada kurulmaz mıydı? Suriye’yi parçalamak, orada bir terör devleti kurmak için karıştırmadılar mı? Fırat Kalkanı Harekatıyla o teröristlerin tepesine bindik. Muhalefeti dinleseydik bugün orada Türkiye’nin başına bela olacak bir terör devleti kurulmuş olacaktı. İyi ki dinlememişsiz.  Libya’ya asker gönderdiğimiz de Cumhuriyet Halk Partisi liderini dinleyip oraya asker göndermeseydik şimdi Türkiye ile Libya arasında bir anlaşma kalır mıydı? Orada meşru hükümeti korduk, aramızdaki anlaşmayı da koruduk ve o anlaşmayı Birleşmiş Milletlere tescil ettirdik. Uluslar arası hukuktaki haklılığımızı bütün dünyaya ilan ettik.

 

“Bu ülkenin en büyük şansızlığı ana muhalefet lideridir”

 

Bu ülkenin en büyük şansızlığı ana muhalefet lideridir. 2023’te sembolik bir cumhurbaşkanı adayı göstereceklermiş. O sembolik cumhurbaşkanıyla seçim kazanıp eski sisteme geri dönmek istiyorlarmış. Bu millet sembolik cumhurbaşkanına oy verir mi? Türkiye’yi dünya devleti yapmak için gecesini gündüzüne katan hakiki bir cumhurbaşkanı varken senin sahte, sembolik cumhurbaşkanına mı oy verecek? Milletimizin bunun için bütün dertlerini tek tek çözmeye devam edeceğiz. Kronikleşmiş sorunları nasıl çözdüysek bundan sonra milletimizin yanında olmaya, her bir ferdinin gelirini arttırmaya, şehirlerimizi, beldelerimizi, köylerimizi daha yaşanabilir hale getirmenin gayreti içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti teşkilatında görev almak bir şereftir, onurdur. Milletimize de her daim teşekkür edeceğiz. Onların her türlü sıkıntısında her daim yanlarında olacağız.”

Kongrede tek liste halinde girilen seçimlerde ise mevcut başkan Ümit Aksakal, güven tazeleyerek yeniden AK Parti Merkez İlçe Başkanı seçildi. 

 

 

 

 

Tunç'tan 'sembolik cumhurbaşkanı' eleştirisi
Tunç'tan 'sembolik cumhurbaşkanı' eleştirisi
Tunç'tan 'sembolik cumhurbaşkanı' eleştirisi
Tunç'tan 'sembolik cumhurbaşkanı' eleştirisi
Tunç'tan 'sembolik cumhurbaşkanı' eleştirisi
Tunç'tan 'sembolik cumhurbaşkanı' eleştirisi
Tunç'tan 'sembolik cumhurbaşkanı' eleştirisi