Bankoğlu 'Gençlerimiz, bizim geleceğimizdir'

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutladı. Bankoğlu, 'Bizim gençlerimiz, bizim geleceğimizdir.'dedi.

Bankoğlu 'Gençlerimiz, bizim geleceğimizdir'

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.  Gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Milletvekili Bankoğlu, “19 Mayıs Anadolu’nun işgaline karşı Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’da başlattığı ve kurtuluş mücadelesidir. Bu mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşumundaki en önemli kilometre taşlarındandır. Cumhuriyetin kuruluşu; her kökenden binlerce şehidin, her yaştan yurttaşın büyük fedakarlıkları ile mümkün olmuştur. Bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece aklımıza değil kalbimize kazıdığı “Bütün ümidim gençliktedir” söylemiyle yol haritamız olmuştur. Bütün gençlerin bayramını kutluyorum.” dedi.

“Ülkenin yaşadığı ağır tablo ortadadır”

Bankoğlu Türkiye’nin tarihi bir ekonomik ve sosyal buhran içinde olduğunu bundan en çok zarar görenlerin gençler olduğunu, nüfusun yüzde 15,5’ini oluşturan 15-22 yaş arası gençlerin 13 milyonu aştığını belirtti. Niteliksiz ve plansız eğitim sonucu ülkemiz gençlerinin 21.yüzyıl gerçekliğine ve geleceğine iyi hazırlanamadığını, 4 gencin 2’sinin işsizlikle karşı karşıya olduğunu belirten Bartın Milletvekili “Okula giden, okulunu bitiren, meslek sahibi olan ya da belirli bir niteliği olmayan gençlerin ortak sorunu gelecek kaygısı olmuştur. Bu hükümet bunu kusursuz bir şekilde başarmıştır. Eğitimden, işsizlikten, hukuksuzluktan, adam kayırmacılıktan, yolsuzluklardan ve baskılardan bıkmış durumdayız. Milletin ama en çok da gençlerin hayal kurma özgürlüklerini bile ellerinden alan bu hükümet miyadını doldurmuştur. Ülkenin yaşadığı ağır tablo ortadadır. Ülkenin neredeyse tamamını asgari ücrete mahkum etmiş olan ve buna şükredilmesini salık veren, insanca yaşamak için yurtdışına gitmek isteyen özbeöz evlatlarımıza kapıyı gösteren, yabancılarla can ciğer bir partili Cumhurbaşkanı var. Yaşamak; boğaz tokluğuna razı olmak ve doğalgaz ya da elektrik gibi temel giderlerin faturasını ödeme savaşına dönüşmüş durumda. Bu haksızlığa ve saçmalığa son verecek olan işte bu gençler olacak. Fikirlerini söyleyebilen, istediği konsere gidebilen, iş bulabilen, evden çıkan, çalışan üreten, protesto edebilen ve en önemlisi bayramlarını kutlayabilen bir gençlik için geri sayım başladı. Gizli kalmış en büyük gücümüz olan gençlerin hayalleri, düşünceleri ve sesleriyle ülkemizi düze çıkaracak, hak ettiği noktalara birlikte taşıyacağız. Nice bayramlara!” sözleriyle açıklamasını bitirdi.