Bankoğlu 'Altın, Euro, Dolar uçtu'

CHP Bartın Milletvekili, Anayasa Komisyonu ve Parti Meclisi Üyesi Aysu Bankoğlu, Kurban Bayramını Bartın'da yoğun geçirdi. Bartın'da ilçe, belde ve köylerde korona tedbirlerine dikkat ederek vatandaşlarla bayramlaşan Aysu Bankoğlu'Bu günleri unutturacak güzel bayramlar göreceğiz' dedi.

Bankoğlu 'Altın, Euro, Dolar uçtu'

CHP Bartın Milletvekili, Anayasa Komisyonu ve Parti Meclisi Üyesi Aysu Bankoğlu, Kurban Bayramında ve ilçe ve köy ziyaretlerde  Bartınlılar ile birlikteydi. İl Başkanı Selim Karakaş; Ulus, Amasra, Kurucaşile İlçe Başkanları; Yaşar Yıldırım, Seyhan Bilgin, Hüseyin Sevim; İl Genel Meclisi Üyeleri Abdullah Kaleli, Nurdanur Karakurt, Bahattin Kazgüç ile, il ve ilçe yöneticileriyle birlikte çok sayıda ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerine arife günü Büyükkızılkum, Kızılelma ve Çakırkadı köylerinden başlayan Bankoğlu “Buruk da olsa sosyal mesafemizi koruyarak hemşerilerimizle bayramlaştık. Genç, yaşlı, öğrenci, emekli işsiz her kesimden yurttaşımız ekonomik kriz ve salgından dolayı büyük sıkıntı içinde olduklarını dile getirdiler. Bayramlar umuttur. Bizim kültürümüzün çimentolarındandır. Türkiye’nin yaşadığı bu ağır koşullara rağmen umudunu yitirmeyen tüm yurttaşlarımızın beklentisine layık olmak için çalışıyoruz. Kurtuluşun anahtarı; hak, hukuk, adalet yolunda bir Türkiye’dir.” açıklamasında bulundu.

“Hükümet, ahşap tekne yapımını kaderine terk etti”

CHP’nin cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine bağlı yegâne parti olduğunu belirten Bankoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlukların tek umudunun CHP olduğunu söyledi. CHP örgütü ile Kurucaşile’ye yaptıkları bayram ziyaretinde, bir zamanlar önemli bir zanaat ve geçim kaynağı olan ahşap gemi ve tekne yapımı işini göz göre kaderine terk etmiş bir hükümet olduğunu belirtti. “Bartın’ın her köşesi, tüm yurttaşları değerlidir. Düşüncesi ne olursa olsun nüfusuyla, insan kaynağı ve sahip olduğu değerler ile desteklenmesi şart olan bir beldemizdir. Özellikle Kurucaşile’de yaşayan büyüklerimiz çok sayıda göç vermekten şikayetçiler. Hep söylüyoruz yine tekrar ediyorum, üretim olmadan kimsenin geleceğini kurtaramazsınız. Taşıma suyla değirmenin dönmediğini AKP’nin üretimden uzak politikaları ispat etti. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana devletin sahip olduğu fabrikaları, madenleri, akarsuları, limanları satarak mirasyedi gibi davranan AKP hükümeti hala ekonomimiz iyiye gidiyor masalı anlatmaya devam ediyor. Bırakın bayramda evine şeker almayı, çocuğuna 10 lira harçlık veremeyen yurttaşlarla dolu ülkemiz. Bir şeylerle böbürlenmeden önce kimlere, ne niyetle hizmet ettiğinizi unutmayacaksınız. Yandaşlara hizmet edip, hala betondan ne para kazanırım hesabı yaparak taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyorlar. Biz de diyoruz ki, üretimi destekle. Yandaşa değil yurttaşa yaklaş. Kurucaşile’nin sahip olduğu zanaat geçmişi uluslararası düzeyde pazarlanabilecek bir değerdir. Kapısuyu ve Tekkeönü’nde yaptığımız bayram ziyaretlerde de yurttaşlar aynı şeyleri dile getiriyor. Göçe engel, üretime can suyudur, geçim kaynağıdır. Bu memleketi seven herkes için onurdur, gururdur. Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın desteğinin şart olduğunu defalarca dile getirdik.” açıklaması yaptı.

“Altın, Euro, Dolar uçtu”

Bayram’ın ikinci günü Amasra’ya bağlı Çakraz, Avara, Cumayanı, Gömü’ye ziyaretlerde bulunan Bankoğlu “Parlamenter sistem yerine getirilen ucube yönetim şekliyle ülkeyi uçuracağını söyleyenler biraz sokağa çıksalar neyin uçtuğunu görecekler. Uçan altın, uçan avro ve dolar. Uçan domatesin şekerin, etin fiyatları. Birileri çıkıp “İşler yolunda” masalı anlatınca işler yoluna girmiyor. Biz karnı aç yatan çocuklar olmasın derken hâlâ Kanal İstanbul’dan nasıl nemalanırız, ipliğimiz pazara çıkmasın diye nasıl yeni bir sosyal medya yasakları getirebiliriz hesabı yapan bir kafa var.” dedi.

“Orman köylüsünün mağduriyeti artıyor”

Kabagöz, Akçalı, Tabanözü, Epçiler, Epçilerkadı, Hasanlar, Fırınlı, Kaşbaşı, Çamaltı ve Yıldız Köyleri ziyaretlerini üçüncü gün yapan Bankoğlu, vatndaşlara adaleti sağlama ve şeffaf yönetim konusundaki kararlılıklarını anlatarak, ülkeyi bu karanlıktan çıkartacakları sözü vererek, bayramlaştı. Bankoğlu, Kumluca Beldesi ve Zafer Köyüne yaptığı ziyaretlerde orman köylüsünün  mağduriyetinin her geçen gün daha da büyüdüğünü belirtirken “Milli gelirden en az payı alan orman köylülerinin kaldırılması Anayasal bir zorunluluktur. Hâl böyle iken özel şirketlerle anlaşıp, dikili ağaç üretiminde mağdur edilen yine orman köylüleridir. Onlar akrabayı, yandaşı kayırmaktan bıkmadılar ama biz de bu haksızlığı söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Yurttaşların, hizmet etsin diye görevlendirdiği siyasetçiler, yurttaşlarına hizmetkâr gözüyle bakıyorsa, onları ayırıyor, adamına göre muamele ediyorsa, hiçbir şeyin hesabını vermeden daima şeffaflıktan kaçıyorsa gidecek yolları tükenmiş demektir. Buradaki tek gaye partilerini yaşatmak, partilerinin bekâsı için her yola başvurmak ama CHP olarak buna izin vermeyiz.” dedi.

“Fatura yine millete ödetilmekte”

Bayramın son gününde ziyaretlerini Abdipaşa ve Ulus’a yapan Bankoğlu “Gramı 460 liraya dayanan altın, 7 lirayı geçen dolar ile bu ucube sistemin faturası AKP tarafından yine millete ödetilmektedir. Dünya ekonomisi bu kadar kırılgan iken yine kavgacı dış siyaset hamleleri ve üslubuyla, hukuksuz uygulamalarıyla ülke itibarını her gün yerle bir etmeye devam etmekteler. Bunlara gel diyen milletimiz en kısa zamanda bu koalisyona kapıyı gösterecektir. Temiz siyaset, siyasî nezaket, önce hak, hukuk, adalet diyen ve merkezine tüm yurttaşları alarak insanca yaşamaları için hizmet edecek olan CHP, cumhuriyetimizin yeni yüzyılında Türkiye’yi yine saygı gören ülkeler kulvarına sokacaktır. Küçük, büyük tüm hemşehrilerimin geçmiş bayramını bir kez daha kutlarken önce sağlık sonra huzur ve bereket diliyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

Bankoğlu 'Altın, Euro, Dolar uçtu'
Bankoğlu 'Altın, Euro, Dolar uçtu'
Bankoğlu 'Altın, Euro, Dolar uçtu'
Bankoğlu 'Altın, Euro, Dolar uçtu'
Bankoğlu 'Altın, Euro, Dolar uçtu'
Bankoğlu 'Altın, Euro, Dolar uçtu'