AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam

AK Parti'de kongre süreci Amasra ve Kurucaşile İlçe Kongreleriyle başladı. Kurucaşile İlçe Kongresinde mevcut başkan Mustafa Ergin yeniden başkan seçilerek güven tazelerken Amasra AK Parti İlçe Başkanlığına Şenol Rıdvan Sert seçildi. Her iki kongreye de katılan Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti'nin iktidarda olduğu süre boyunca Kurucaşile ve Amasra'ya yaptığı yatırımları anımsatarak 'Biz milletimize hizmet yolunda, inandığımız yolda hiç durmadan devam edeceğiz' dedi.

AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam

AK Parti’de kongre süreci Amasra ve Kurucaşile İlçe Kongreleriyle başladı. Hafta sonu yapılan her iki kongreye de AK Parti Bölge Koordinatörü ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, AK Parti Kurucaşile İlçe Başkanı Mustafa Ergin, İl Genel  Meclisi  Üyesi Ayhan Özçelik, AK Parti Bartın  İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir, köy ve mahalle teşkilatı mensupları katıldı.

Ergin: “Kurucaşile büyük yatırımlardan nasibini alıyor”

Divan başkanlığını bölge koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Metin Çelik’in yaptığı Kurucaşile kongresinde konuşması yapan  AK Parti Kurucaşile İlçe Başkanı Mustafa Ergin, AK Parti’de görev almaktan büyük mutluluk duyduğunu, güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik durarak sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti. Türkiye’nin şuanda dünyada parmakla gösterilen bir ülke olmuşsa bunun güçlü bir iktidar sayesinde olduğunu ifade eden Ergin, “Bizde birlik ve beraberlik içerisinde her zaman daima partimizin arkasında olup, yeni hedeflere ulaşmak için çabalarımızı göstereceğiz. Ülkemiz adına gerçekten çok büyük yatırımlara imza atıyoruz. İlçemizde bu yapılan yatırım ve yardımlardan gerçek nasibini fazlasıyla aldı alamaya devam ediyor” diyerek Kurucaşile ilçesine yapılan yatırımlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milletvekili Tunç’a teşekkür etti.

Sayın: “İlçenin gelişimi için gerekli çalışmaları yapıyoruz”

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın da yaptığı konuşmada, Kurucaşile ilçesinde Belediye Hükümet uyumunun en güzel örneklerini gösterdiklerini belirterek “Kurucaşile’nin gelişmesi için gereken çalışmaları yapmaya devam ediyoruz, bu konuda hükümetimizden, Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’tan her zaman destek gördük, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.  AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı da AK Parti davasının önemine dikkat çektiği konuşmasında, bu davaya gönül veren teşkilat mensuplarının millete hizmet yolunda kenetlenerek, daha büyük hedeflere ulaşacaklarını söyledi. Kongrenin tazelenme olduğunu belirterek, yeni yönetime de başarılar diledi.

Tunç “Kongrelerimiz teşkilatlarımıza güç katacak”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’ta kongrede yaptığı konuşmada, kongrelerin siyasi partiler için bir tazelenmek ve kongrelerimizin yeniden teşkilatımıza gücüne güç katmak olduğunu belirterek, kuruluştan buna görev alan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Ahirete intikal eden teşkilat mensuplarına Allah’tan rahmette bulunarak,  yeni yönetime hayırlı uğurlu olsun mesajını iletti.

“Salgın bitmiş değil, hükümetimiz gerekli tedbirleri alıyor.”

Milletvekili Tunç, pandemi sürecine riayet edilerek kongrelerin gerçekleştirildiğini maskelerin çıkarılmaması konusunda teşkilat mensuplarını uyararak şöyle  konuştu:

“Salgın bitmiş değil! Özellikle büyüklerimiz risk altında, onları koruyalım, temizliğe özen gösterelim, maske ve mesafe kurallarına uyalım. Hükümetimiz, Sağlık Bakanımız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm kurumlar pandemiyle mücadelede çok büyük emek sarf ettiler. Dünyanın Avrupa ülkelerinin bu konuda sağlık sistemi noktasında nerede olduğunu, Türkiye’nin AK Parti ile ne kadar ileriye gittiğini ve sağlıkta Avrupa seviyesinin de üzerinde bir başarı gösterdiğini pandemi sürecinde görmüş olduk. Evet salgın bulaşıcı, bütün dünya ülkeleri bundan muzdarip Türkiye’de bundan etkileniyor. Ölüm oranları en az olan ülke Türkiye. Biz tedbirleri elden bırakmayacağız. Hükümetimizde gerekli tedbirleri alarak vatandaşlarımızın sağlığını korumaya devam edecektir.

“AK Parti sıradan bir parti değildir!”

 AK Partimiz 2001 yılında kuruldu. AK Parti sıradan bir parti değildir! AK Parti üç-beş kişinin kafa kafaya verip bir toplum mühendisliği yapıp biz bir parti kuralım da bir hareket başlatalım da acaba milletten destek alabilir miyiz? Düşüncesiyle masa başında kurulmuş bir parti değildir! AK Parti bir millet harekâtıdır. Türkiye davasıdır. 90’lı  yıllar boyunca o kötü yönetimler koalisyonlar, siyasi ve ekonomik krizler milleti canından bezdirmişti. Millet yeni bir çıkış noktası aramaya başlamıştır. Artık siyasete güvenin  tamamen seviyesinin aşağıya düştüğü, yerlerde süründüğü bir noktada, millet bir lider çıksa da  onun kuracağı partide kenetlensek. Şu Türkiye’yi içinde bulunduğu durumdan kurtarsa dediği bir dönemde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti milletimizin tam desteğiyle kurulmuş ve milletimizle birlikte Türkiye’yi ayağa kaldırmıştır.

 “Karşımıza çıkan engelleri milletimizin desteği ile aştık”

AK Parti, iktidarı devraldığı yıllarda ekonomik krizlerin ardı arkasının kesilmedi. Ülkede yatırımlar durdu, enflasyon canavarı milleti canından bezdirdi, temel hak ve özgürlükler kısıtlandı, düşünce ve inanç özgürlüğünün önündeki engeller nedeniyle başörtüsü ile üniversiteye gitmek isteyen kız öğrencilerimiz yaka paça okulların kapısından çevrildi. Hastanelerde kuyruklar, 1 yıl sonrasına verilen ameliyat günleri, bıçak paraları, kapısına kilit vurulan fabrikalar, tüm bunlar AK Parti’nin iktidara gelmesi ile sona erdi. Ülkemizin her köşesi yatırımlarla gelişti. Türkiye’nin ilerlemesini kalkınmasını istemeyen, dünyada haklının ve mazlumun sesi olmasını istemeyen içte ve dıştaki şer güçler, Türkiye’nin AK Parti ile olan kutlu yürüyüşünün önünü kesmek için çok uğraştı. 367 krizi, kapatma davası, gezi olayları, MİT krizi, Mit tırlarının durdurulması, 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi ve 15 Temmuzda da tarihimizin en karanlık hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Tüm engelleri milletimizin desteği ile aşmayı başardık.

“Milletin gözünden hiç bir şey kaçmaz.”

“Teröre karşıyız, PKK’ya karşıyız” diyenler onların siyasi uzantıları ile kol kola girerek birlikte hareket ediyor. Hatta ittifak yapanlar var. Her şey ayan beyan değil mi? Her şey ortada değil mi? Bizi niye HDP ile yan yana tutuyorsunuz? Bizim onlarla ne ilgimiz var? Diyenler AK Parti’yi kazandırmamak için İstanbul’da Ankara’da ve bazı yerlerde birlikte hareket edip sonrada sanki hareket etmiyormuş gibi davrananları millet görüyor. Milletin gözünden hiç bir şey kaçmaz. Önümüzdeki sandık tada inşallah bunların cevabını en güzel bir şekilde verecektir.

“AK Parti’den önce vergiler faize giderdi”

AK Parti’den önce halkımızdan toplanan 100 liralık verginin 86 rak gidiyor. Bartın genelinde olduğu gibi Kurucaşile ilçesine de çok önemli yatırımlar lirası faize giderdi. Şimdi ise tam tersi 100 liralık verginin 86 lirası halkımıza yatırım olarak yaptık. Şuana kadar Kurucaşile’de AK Parti’ye oy vermemiş vatandaşlarımızın bu yatırımları görünce artık fikirleri değişecektir. 3.5 km Bolu dağı tüneli 17 hükümet eskitmiş. AK Parti hükümetleri olarak sadece 25 km tüneli Kurucaşile yoluna yapıyoruz. Bartın-Kurucaşile yolunun 1,5 milyar liradan fazla maliyetli bir yatırım. AK Parti’den önce 1 milyar için Ülke olarak işçinin emeklinin parasını ödemek için IMF kapılarında el pençe divan duran bir Türkiye olduğunu unutmayalım. Arasında dağlar kadar fark var. Milletimiz bunun için Recep Tayyip Erdoğan’ı bırakmıyor. Bu farkı gördüğü için lafa değil, icraata bakmaktadır.

“İnandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz.”

AK Partimiz milletimizin refahını artırmak için en ücra köydeki insanımıza kadar şehrinden köyüne beldesine kadar refahı artırmak için gece gündüz Cumhurbaşkanımız liderliğinde Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Teşkilatlarımız ile hep birlikte beraberlik içerisinde, gayret içerisinde çalışmaya devam edecek inşallah. Ülkemizde 2023’ e üç yıllık bir süre içerisinde bir seçim havası yok. Türkiye’nin ilerlemesini hazmedemeyenler  ne yapıyorlar istikrarı etkilemek için, ekonominin en önemli unsuru güvendir, güven unsurunu ortadan kaldırabilmek için sürekli bir seçim tartışması, aday tartışması yapıyorlar. Onlar birbiriyle didişirken, Biz inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz.

“Kurucaşile’nin keyfine doyum olmayacak”

2023’ün Türkiyesi daha güçlü olacak. 2023’ün Bartın’ı, Kurucaşilesi çok daha güçlü olacak. 2023’ün Kurucaşile’sine keyfine doyum olmayacak. Niye? Bartın’a 20 dakikalık bir mesafe olacak. Böyle bir ilçede bu güzelliği yaşamak. Ne dedi Cumhurbaşkanımız? Zarafetiyle büyüleyen Kurucaşile! Bunu sadece sözde bırakmadı. Dağları deliyor, tüneller inşa ediyor, viyadükler yapıyor. Ve Kurucaşile’nin zarafetine zarafet katıyor. Buradan şükranlarımızı iletiyoruz.”

Kurucaşile’de Ergin güven tazeledi

Kongrede yapılan seçimlerde ise mevcut başkan Mustafa Ergin yeniden AK Parti Kurucaşile İlçe Başkanı seçildi.

Amasra kongresi de pandemi kurallarıyla yapıldı

AK Parti Amasra İlçe Kongresi de Kurucaşile’de olduğu gibi pandemi kurallarına dikkat ederek gerçekleşti. Burada da partililere ve delegelere seslenen Yılmaz Tunç şöyle konuştu:

“Amasra 7. Olağan İlçe Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kongre sonrası yönetimde görev alacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Bugüne kadar da Amasra Teşkilatımızda görev yapan tüm teşkilat mensuplarımıza da teşekkür ediyorum. Kongreler AK Parti’nin önemli faaliyetlerinden bir tanesi. AK Parti’nin kuruluşunun üzerinden 19 yıl geçti. 18 yıldır da iktidardayız. Milletimiz AK Parti’yi iktidara getirdiği 2002 yılından bu yana hiç bırakmadı. Sandıklarda tekrar tekrar en yüksek oranla iktidar yaptı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı 18 yıldır bu ülkenin başından eksik etmeyerek Türkiye’yi 4 kat büyüttü. Milletimize öncelikle teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Tunç: “AK Parti masa başında kurulmuş bir parti değildir”

AK Parti sıradan bir parti değildir. AK Parti, 3-5 kişinin bir araya gelip masa başında toplum mühendisliği yapılarak kurulmuş bir parti değildir. AK Parti bir millet hareketidir. AK Parti 90’lı yıllar boyunca milletin koalisyonlardan, siyasi krizlerden, ekonomik krizlerden artık illallah ettiği, siyasetçiye güvenin yitirildiği, yolsuzlukların, yasakların yaşandığı o sıkıntılı günlerden 2000’li yılların başında Recep Tayyip Erdoğan’a “Biz hazırız” diyen  milletin, Anadolu’nun iktidarıdır. AK Parti milletin merkezini, siyasetin ana damarını temsil eder. AK Parti milletin ta kendisidir. Recep Tayyip Erdoğan, yaşanamayan İstanbul’u yaşanabilir hale getirdikten sonra milletimiz bu ülkeyi düzlüğe çıkarabilecek kişinin o olduğuna inandı. İstanbul’daki başarı Anadolu’ya dalga dalga yayıldı. Milletimizin büyük beklentisini gerçekleştirdi ve 14 Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurdu.

“2002’de tek başına iktidara geldik”

AK Parti kuruluşundan 14 ay sonra tek başına iktidara geldi. 4,5 yıllık büyük bit icraat hamlesi başladı. 2007’ye kadar da ülkemizin kronikleşmiş bütün sorunlarına tek tek el attı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise cumhurbaşkanının AK Parti’den ya da AK Parti’nin çoğunluğunun olduğu bir Meclisten seçilmesini istemediler. Bunun için Mecliste 367 krizini çıkardılar. Cumhuriyet Halk Partisi Mecliste 367 kişi olmasın diye Meclisi terk etti.  Anayasa Mahkemesi ise Meclisteki 367 çoğunluğunu kabul etmedi ve seçimi iptal etti. O zaman Cumhurbaşkanımız, “Hodri meydan” diyerek milletimize gitti ve 2008’de yapılan referandum da “Cumhurbaşkanını halk seçecek” değişikliği Anayasamıza girdi. Bu değişiklikten sonra 2014 yılında cumhurbaşkanımızı ilk kez milletimiz seçti. Cumhuriyet tarihinde seçimle gelen ilk cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan oldu.

“1 oyla AK Parti kapatılmaktan kurtuldu”

Cumhurbaşkanlığı krizini atlattıktan sonra icraata devam ettik. 2007’de ilk kez milletvekili olduğumda ilk karşılaştığımız konu kapatma davası oldu. AK Parti’ye kapatma davası açıldı ve 1 oyla AK Parti kapatılmaktan kurtuldu. Bir taraftan icraatların devam ettiği bu süreçte yeniden düğmeye bastılar. “Türkiye’yi durdurmazsak Türkiye dünyada adaletin sesi olmaya devam eder, Türkiye dünyada haklının yanında olmaya devam eder, bunun için Türkiye’nin gidişatının durması lazım” dediler ve 2013’ün mayısında Gezi olaylarını başlattılar. 2 ağacı bahane ederek İstanbul’u ateşe vermeye çalıştılar ama Türk milleti ve Recep Tayyip Erdoğan buna müsaade etmedi.

“Karadeniz’de doğalgaz arıyorsak bu milletimiz kahramanlığı sayesindedir”

Gezi olaylarına sokakta yapamadıkları darbe girişimini bu seferde yargı eliyle yapmaya kalkıştılar. 17-25 Aralık yargı darbesine giriştiler. Onu da başaramadılar. Terör olaylarını azdırmaya çalıştılar. Şehitler verdik. Ülkede bir kaos ortamı oluşsun istediler. Bunu da başaramayınca en sonunda 15 Temmuz gecesi tankları milletin üzerine yürüttüler. İçerideki hainleri kullanarak yapılan FETÖ darbe girişimini bu milletimiz kahramanca durdurdu. Milletimiz Recep Tayyip Erdoğan’a güvendi ve herkes için sokağa çıkmayan milletimiz onun seslenişiyle sokaklara çıktı ve canı pahasına ülkemize ve Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı. Milletimize şükranlarımızı borçluyuz. Türkiye bugün Karadeniz’de doğalgaz keşfini yapıyorsa, Doğu Akdeniz’de sonuna kadar hak mücadelesi yapıyorsa bu 15 Temmuz’da milletimizin kahramanlığı sayesindedir.

“İnandığımız yolda hiç durmadan devam edeceğiz”     

AK Parti Türkiye’yi 18 yılda her alanda ileriye taşıdı. Birileri karamsar tablo çizmeye devam ediyor, edecekte. Masa başında toplum mühendisliğiyle partiler kuruluyor, bir takım atraksiyonlar yapacaklar. Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan düşürmek için yaptıkları planların hepsini milletimiz çiğnedi geçti ve Türkiye’nin yolunu açtı. Bundan sonra da açmaya devam edecek. Biz milletimize hizmet yolunda, inandığımız yolda hiç durmadan devam edeceğiz.

“Hizmeti karalamak için ellerinden geleni yapıyorlar” 

Amasra’mız bize Fatih Sultan Mehmet’in emaneti. Amasra’nın 3 bin yıllık tarihi geçmişine inşallah sahip çıkmaya devam edeceğiz. AK Parti’miz Bartın’a 7,5 Milyar liralık yatırım yaptı. Amasra’mız bundan da nasibini fazlasıyla aldı. “Amasra’ya tünel yapılacak” dediğimiz de birileri “Ne gerek var?” dedi. Amasra’ya tünel yapılması büyük bir hizmet. Hayalleri gerçekleştiriyor muyuz? Sadece Amasra tüneli 75 milyon liralık bir yatırım. Amasra’mızın kanalizasyonu denize akıyordu. AK Parti olarak biz Amasra’mızın alt yapı ve üst yapısını, arıtmasını, derin deniz deşarjını hayata geçirdik. Artık mavi bayrak alabilecek tertemiz bir denize sahip. Amasra’mızda kamu binalarını yaptık. CHP’liler bize Amasra İlçe Hastanesini neden yukarı taşıdığımızı soruyor. Küçücük bir yerde bir doktorun hastayı muayene etmesi mümkün mü? Modern bir hastane yaptık. Hizmeti karalamak için ellerinden geleni yapıyorlar.  

“Amasra’mız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz”

Yolcu limanını yaparken bize “Siluet bozuluyor” diyenler bile oldu. 40 milyonluk yatırımla biz aslında Amasra’daki mendireğe ikinci bir mendirek yapıyoruz. Tarihe sahip çıktık. Eserlerimiz müzede çürüyordu ve biz müzemizin onarımını gerçekleştirdik.  Dere ıslahlarını yaptık. Amasraspor’umuz BAL Ligine çıktı tebrik ediyoruz. Amasrapor’umuz için Avrupa standartlarında sahamız hazır. Amasraspor’umuz inşallah o gururu yaşatırsanız ve Amasrapor’umuzu tebrik ediyoruz. Amasra’mız için ne gerekiyorsa bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

Sert, Amasra İlçe Başkanı oldu

Yılmaz Tunç’un konuşmasının ardından yapılan seçimlerde ise Amasra AK Parti İlçe Başkanlığına Şenol Rıdvan Sert seçildi.

 

 

 

AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam
AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam
AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam
AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam
AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam
AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam
AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam
AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam
AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam
AK Parti'de Amasra ve Kurucaşile kongreleri tamam